OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Το 13άρι του Θρύλου στα αστέρια...

Έχουν περάσει 533 ημέρες από εκείνο το βράδυ στο «Σαμπάν Ντελμά» του Μπορντό όπου ένας πληγωμένος, αλλά υπερήφανος Ολυμπιακός έλεγε «αντίο» στην Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι. Σήμερα ξανά η λέξη «Olympiacos» θα αναφέρεται δίπλα στη διοργάνωση όπου ανήκει: Το UEFA Champions League.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μίλαν, Αρσεναλ και Ντιναμό Κιέβου. Οκτώ μεγαθήρια, οκτώ «θρύλοι» του ποδοσφαίρου της γηραιάς ηπείρου που συγκεντρώνουν μαζί… 49 ευρωπαϊκά τρόπαια. Τι κοινό έχουν αυτές οι ομάδες; Είναι οι μοναδικές που ξεπερνούν τον Ολυμπιακό σε παρουσίες στους ομίλους του Champions League!

Σήμερα (18:45 από Novasports1/HD, MEGA, ΝΕΤ και Eurosport) οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν στην κληρωτίδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη για 13η φορά (οι έντεκα διαδοχικές) και ελπίζουν να είναι και… τυχερή. Ο αριθμός «13», άλλωστε, θεωρείται γούρικος στη γείτονα Ιταλία, ενώ μεγάλοι αθλητές όπως ο Γουίλτ Τσάμπερλεν (μπάσκετ), ο Νταν Μαρίνο (αμερικανικό φούτμπολ) ή ο Αλεξ Ροντρίγκες (μπέιζμπολ) φόρεσαν αυτόν τον αριθμό και η καριέρα τους άφησε εποχή.

ΤΑ 100 ΓΚΟΛ
Στις προηγούμενες δώδεκα συμμετοχές οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τα 78 ματς (22 νίκες, 19 ισοπαλίες, 37 ήττες), οπότε θα πρέπει να περιμένουν για να ξεπεράσουν το φράγμα των εκατό αγώνων.

Το να πλησιάσουν τα εκατό γκολ, όμως, είναι άκρως εφικτό, αφού έχουν 88 και τουλάχιστον έξι αγώνες στη φάση ομίλων. Ο Θρύλος, βεβαίως, ελπίζει να προσθέσει άλλα δύο ματς από τη φάση των «16», αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να τον ευνοήσει και λίγο η Θεά Τύχη στη σημερινή διαδικασία, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει γνωστός και ο νικητής του βραβείου για τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης για την προηγούμενη σεζόν.

Ένα βραβείο που δημιούργησε φέτος η UEFA (μετά από πρωτοβουλία του προέδρου Μισέλ Πλατινί) και το οποίο αντικαθιστά αυτό του καλύτερου παίκτη του Champions League μέχρι πέρυσι και, εμμέσως, τη «Χρυσή Μπάλα» με τη μορφή που είχε πριν συγχωνευτεί από τον Ιανουάριο με το βραβείο FIFA για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Λιονέλ Μέσι, Τσάβι και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι τρεις φιναλίστ, αλλά όλα δείχνουν βεβαίως ότι η κριτική επιτροπή των 53 δημοσιογράφων (από τις ισάριθμες αντίστοιχες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες-μέλη της UEFA) έχει καταλήξει στον Αργεντινό σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα.

ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΧΕΡΙ

Όπως συμβαίνει σταθερά στις τελευταίες πανηγυρικές κληρώσεις που λαμβάνουν χώρα στο «Φόρουμ Γκριμαντί» του Μονακό, ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, και ο διευθυντής διοργανώσεων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Τζιόρτζιο Μαρκέτι, θα έχουν την πολύτιμη βοήθεια των βραβευθέντων ποδοσφαιριστών στη διαδικασία της… τοποθέτησης των ονομάτων των 32 ομάδων στα οκτώ γκρουπ της πρώτης φάσης.

Στο παρελθόν παίκτες όπως ο Μέσι, ο Κριστιάνο, ο Τζον Τέρι, αλλά και παλιές δόξες όπως ο Πάολο Μαλντίνι, ο Ζινεντίν Ζιντάν ή ο Πέτερ Σμάιχελ έβαλαν (κυριολεκτικά) το χεράκι τους για τη διαμόρφωση των ομίλων, σε μια διαδικασία όπου θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και ο πρεσβευτής του τελικού της φετινής διοργάνωσης, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου του 2012 στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου. Ας ελπίσουμε ότι όποιο χέρι προκύψει να είναι και τυχερό για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε…

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κατά σειρά θα κληρωθούν οι ομάδες του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας (τα «μεγαθήρια» δηλαδή), στη συνέχεια αυτές του δεύτερου (πολύ υπολογίσιμες ομάδες), ακολουθούν οι του τρίτου (μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός) και για φινάλε οι του τέταρτου (πρωτάρες με άγνοια κινδύνου, αλλά και «φαρμακερά» επικίνδυνες περιπτώσεις).

Μέσω κομπιούτερ θα καθοριστεί στη συνέχεια η θέση της κάθε ομάδας στον όμιλό της προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα. Η ομάδα που προκύπτει ως πρώτη αντίπαλος είναι και η… παρτενέρ την πέμπτη αγωνιστική, η δεύτερη και στην έκτη, ενώ η τρίτη περιμένει τις δύο ενδιάμεσες και «κολλητές» αγωνιστικές (τρίτη και τέταρτη).

Οι περιορισμοί «λένε» ότι δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο ομάδες από την ίδια χώρα (περιορισμός που ισχύει και για τη φάση των «16»). Υπάρχουν ακόμα κλειδάριθμοι προκειμένου να μην παίζουν την ίδια αγωνιστική εντός ομάδες που μοιράζονται το ίδιο γήπεδο (Μίλαν και Ιντερ) ή την ίδια πόλη (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι) ή να μην αγωνίζονται ίδια μέρα ομάδες που για τηλεοπτικούς λόγους πρέπει να το κάνουν ξεχωριστά (Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, για παράδειγμα). Ο Ολυμπιακός δεν μπαίνει σε κανέναν από αυτούς τους περιορισμούς, γιατί απλούστατα είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στην κορυφαία διοργάνωση…

Κλήρωση φάσης ομίλων: Σήμερα (18:45), Μονακό

1η αγωνιστική: 13-14 Σεπτεμβρίου
2η αγωνιστική: 27-28 Σεπτεμβρίου
3η αγωνιστική: 18-19 Οκτωβρίου
4η αγωνιστική: 1-2 Νοεμβρίου
5η αγωνιστική: 22-23 Νοεμβρίου
6η αγωνιστική: 6-7 Δεκεμβρίου

Κλήρωση φάσης των «16»: 16 Δεκεμβρίου, Νιόν
 
http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons