OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Επτά «θέματα» για τον Ολυμπιακό 2011-12..

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι οι περισσότεροι δεν θα συμφωνήσετε μαζί μου, όμως δική μου γνώμη είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού αυτήν τη στιγμή δεν είναι αν θα ολοκληρώσει κάποια ή κάποιες μεταγραφές της τελευταίας στιγμής, αλλά άλλο. Και δεν είναι ένα, αλλά πέντε. Και αναφέρομαι σε παίκτες που έχει η ομάδα και υπολογίζει πάνω τους.

Ρίξτε μία ματιά και μετά σκεφθείτε αν είμαι λάθος…

Νο. 1 Τοροσίδης: Ο επί μία τετραετία βασικός δεξιός μπακ του Ολυμπιακού και πολύ καλά δεν τα πήγε στην προετοιμασία και μόλις επέστρεψε σε κανονικούς προπονητικούς ρυθμούς, μετά από θλάση στην Εθνική. Και αύριο φεύγει πάλι με την Εθνική, για να πάει να παίξει στο Ισραήλ και τη Λετονία… Το κυριότερο, όμως, ζήτημα είναι αυτό της ψυχολογίας. Περίμενε πώς και πώς ότι θα έκανε το καλοκαίρι μεταγραφή σε κάποιον σύλλογο μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έχασε τη συγκέντρωσή του, δεν προπονήθηκε τόσο καλά όσο θα έπρεπε και τώρα, που τελειώνει το παζάρι και φαίνεται πως θα μείνει, πρέπει να βρει πάλι τον καλό εαυτό του. Πότε, όμως, θα γίνει αυτό; Προς το παρόν, βασικός δεξιός μπακ στα πλάνα του Βαλβέρδε δείχνει ο Μανιάτης και άρα ο «Τόρο» οφείλει να παλέψει για να τον εκτοπίσει.

Νο. 2 Ιμπαγάσα: Ο ιθύνων νους του Ολυμπιακού έκανε επέμβαση στον μηνίσκο και υποτίθεται ότι θα είναι ετοιμοπόλεμος στην πρεμιέρα του Champions League. Τι σοβαρές πιθανότητες, όμως, υπάρχουν για κάτι τέτοιο, όταν πριν από λίγες ημέρες έβγαλε τις πατερίτσες; Και πόσο θα επηρεαστεί στη συνέχεια από την επέμβαση; Λογικά, όλα θα πάνε καλά, όμως πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Ο Αργεντινός είχε και πέρσι τραυματισμό, είχε μείνει έξω έναν μήνα, αλλά τότε ήταν θλάση. Και τώρα είναι και έναν χρόνο πιο μεγάλος - γίνεται 35 τον Οκτώβρη.

Νο. 3 Τζιμπούρ: Ο Αλγερινός ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού από τη στιγμή που ήρθε από την ΑΕΚ, βάζοντας εφτά γκολ σε δέκα παιχνίδια, το ένα πιο σημαντικό από το άλλο. Στην προετοιμασία, όμως, δεν έδειξε να είναι στα καλά του και οι φήμες περί μεταγραφής του δεν σταμάτησαν όλο το καλοκαίρι, παρότι είχε ανανεώσει από τον Μάη το συμβόλαιό του. Μία αρκετά βαριά θλάση ήρθε και… έδεσε, όπως λέμε. Και επειδή είναι και παίκτης ψυχολογίας, κανείς δεν ξέρει αν θα έχει επηρεαστεί από όσα είχαν ακουστεί από τις αρχές του καλοκαιριού περί αναζήτησης ενός έτοιμου σέντερ φορ, αναζήτηση που φαίνεται πως φτάνει τώρα στο αποκορύφωμά της. Για όσους δεν τον ξέρουν, ο Ράφικ θεωρεί εαυτόν ως πολύ μεγάλο κυνηγό, που μπορεί να κάνει καριέρα στην Ευρώπη.

Νο. 4 Ριέρα: Ο Ισπανός σε όλα τα φιλικά που έπαιξε παρουσίασε το ίδιο πρόσωπο με πέρσι: εκλάμψεις, μόνο, της μεγάλης του ποιότητας. Όλοι περιμέναμε ότι φέτος θα εμφάνιζε έναν άλλον εαυτό, έχοντας παίξει έναν χρόνο φουλ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο το πρώτο δείγμα είναι «μία από τα ίδια»: καλός, αλλά μόνο σε κάποιες στιγμές του κάθε αγώνα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά υπέστη και θλάση, ευτυχώς όχι βαριά. Και να θυμίσω ότι πέρσι είχε μία θλάση και ακόμη έναν τραυματισμό, που τον είχαν αφήσει εκτός δράσης από τρεις εβδομάδες κάθε φορά.

Νο. 5 Φέισα: Κατά κοινή ομολογία, στα τρία παιχνίδια που έχει προλάβει να αγωνιστεί ο Σέρβος, άφησε πολλές υποσχέσεις. Ωστόσο, ποιος μπορεί να αγνοήσει ότι προέρχεται από αποχή 17 μηνών και ότι με το που ξεκίνησε προετοιμασία, έβγαλε αμέσως μία θλάση. Είναι σαφές ότι πρόκειται για «δύναμη» στη μεσαία γραμμή, αλλά εξίσου σαφές είναι ότι δύσκολα μπορεί να υπολογίζεται για μια μεγάλη σειρά αγώνων και άρα θέλει μια διαφορετική διαχείριση.

Νο. 6 Μέλμπεργκ: Οπως και ο Τζιμπούρ, ακουγόταν σχεδόν όλο το καλοκαίρι ως υποψήφιος προς πώληση. Όμως, ποτέ δεν έγινε τίποτα, είτε με την Τουρκία είτε με την Αμερική. Στην προετοιμασία και αυτός δεν έδειξε σούπερ, όπως και στα φιλικά. Η ανόητη αποβολή του στο ματς με τους Ιταλούς ήρθε να επιτείνει μια αίσθηση ότι δεν είναι στα πάνω του σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Και ήταν η 4η αποβολή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μέσα σε διάστημα 17 μηνών (είχαν προηγηθεί εκείνες με Μπορντό, ΠΑΟΚ και Αστέρα, με συνέπεια πλέον να έχει κόκκινες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη και φιλικά!). Στα 34 του πλέον ο Σουηδός και πέρσι είχε και αυτός τη θλάση του και ένα νοκ άουτ πέντε εβδομάδων. Όπως ακριβώς και πρόπερσι…

Νο. 7 Αμπντούν: Ο συμπατριώτης του Τζιμπούρ είναι, χωρίς αμφιβολία, ποιοτικός επιθετικός και αν μη τι άλλο στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όμως, έχει χάσει όλη την προετοιμασία και το 15νθήμερο μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος απλώς θα επιχειρήσει να καλύψει ένα μέρος από το χαμένο έδαφος. Πότε θα είναι σε κατάσταση ετοιμότητας για να βοηθήσει σοβαρά την ομάδα, είναι ένα σημαντικό ζήτημα, αφού ο παίκτης έχει να παίξει μπάλα από τον περασμένο Απρίλιο, δηλαδή έξι ολόκληρους μήνες.
 
Kώστας Νικολακόπουλος
http://www.gavros.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons