OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Το προφίλ της Ντόρτμουντ...

Τη φανταστική ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Γερμανία, θα αντιμετωπίσει (εκτός των Άρσεναλ και Μαρσέιγ) ο Ολυμπιακός στον έκτο όμιλο του Champions League!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1997, είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς ομάδες στη Γερμανία. Εδρεύει στην ομώνυμη, δυτική πόλη, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και αγωνίζεται στο επιβλητικό και… καυτό «Βεστφάλεν Στάντιον». Μπορούσια, στα λατινικά, σημαίνει Πρωσία.

Πλην των επτά πρωταθλημάτων που έχει κατακτήσει, του Champions League που… σήκωσε πριν 14 χρόνια -κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη στον τελικό, επικρατώντας της μεγάλης Γιουβέντους- και του Διηπειρωτικού που πήρε την ίδια χρονιά, η Ντόρτμουντ έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Γερμανίας και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1966 -η πρώτη γερμανική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Ιδρύθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1909 από μία ομάδα νέων που θέλησε να ανεξαρτητοποιηθεί από την ομάδα της εκκλησίας. Αρχικά, η ομάδα φορούσε κυανόλευκες φανέλες με μαύρο σορτσάκι, ενώ από το 1913 φορά κιτρινόμαυρα.

Το αστέρι: Από μία ομάδα όπου όλοι, πέρυσι, ήταν πρωταγωνιστές, είναι δύσκολο να βρούμε το μεγάλο αστέρι, καθώς τέτοιο, απλά… δεν υπάρχει. Ωστόσο, αυτός που ξεχωρίζει… λίγο περισσότερο, είναι ο 26χρονος Αργεντινός επιθετικός, Λούκας Μπάριος.

Ο προπονητής: Αρχιτέκτονας. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις τον 44χρονο Γιούργκεν Κλοπ, όταν βλέπεις τέτοια μπάλα από την Ντόρτμουντ, που αμφισβητεί -ξεκάθαρα- την παντοδυναμία κοτζάμ Μπάγερν Μονάχου…

Οι τίτλοι: 7 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 1 Champions League, 1 Διηπειρωτικό, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Βάιντενφελερ, Λάνγκερακ, Φόχερ

Αμυντικοί: Σόμπιεχ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Ντεντέ, Οβομογιέλα, Πίστσεκ, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Χόρνσου

Μέσοι: Κελ, Κρίνγκε, Νούρι Σαχίν, Φόιλνερ, Μπλαζικόφσκι, Γκρόσκροϊτ, Μπέντερ, Καγκάβα, Χάιναλ, Γκέτσε, Αντόνιο ντα Σίλβα

Επιθετικοί: Λεβαντόφσκι, Μοχάμεντ Ζιντάν, Λε Ταλέκ, Μπάριος, Γκίντσεκ, Στίπερμαν

http://www.sport-fm.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons