OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Το προφίλ της Μαρσέιγ...

Έναν άλλον Ολυμπιακό (!) αυτόν της Μασσαλίας θα πρέπει να ξεπεράσουν οι «ερυθρόλευκοι», αν θέλουν να προκριθούν από τον έκτο όμιλο του Champions League. Οι Πειραιώτες θα τεθούν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης του 1993 και θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση από τον αποκλεισμό τους την περίοδο 1994-95 στο Κύπελλο UEFA.

Κορυφαία στιγμή στην ιστορία της γαλλικής ομάδας, σίγουρα η κατάκτηση του Champions League το 1993, ενώ έχει αγωνιστεί και στον τελικό του 1991. Εκείνη την σπουδαία ομάδα που είχε δημιουργήσει ο Μπερνάρ Ταπί, σκίασαν κατηγορίες για δωροδοκία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ομάδας στη δεύτερη κατηγορία.
Πάντως, η Μαρσέιγ ξαναβρήκε σιγά-σιγά το δρόμο της προς τη δόξα υπό τις οδηγίες της παλιάς δόξας του συλλόγου, του Ντιντιέ Ντεσάμ και αντλώντας δύναμη από την έδρα της, το θρυλικό «Βελοντρόμ», ένα από τα πιο καυτά γήπεδα στην Ευρώπη.

Το ξεκίνημά της στο φετινό Championnat δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, αφού με τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας. Πάντως, η χρονιά άρχισε ιδανικά, με νίκη 5-4 κόντρα στη Λιλ και κατάκτηση του γαλλικού Σούπερ Καπ.

Το αστέρι

Στα 30 του πια, ο Λούτσο Γκονζάλες μπορεί να μην σπέρνει τον πανικό όπως παλιά, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα όπλα της Μαρσέιγ. Ο 30χρονος Αργεντινός (43 φορές διεθνής) βρίσκεται στην ομάδα από το 2009 και παρά τα όσα ακούστηκαν περί αποχώρησής του, θα ηγηθεί της προσπάθειας των Γάλλων για επιτυχία.

Ο προπονητής

Το όνομα του Ντιντιέ Ντεσάμ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό της Μαρσέιγ. Άλλωστε με αυτόν αρχηγό έγινε η πρώτη γαλλική ομάδα που κατέκτησε την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ όταν επέστρεψε ως τεχνικός το 2009, κατάφερε να της χαρίσει το πρώτο πρωτάθλημα από το μακρινό 1993!

Η προϊστορία


Μόνο μια φορά έχουν τεθεί αντιμέτωποι Ολυμπιακός και Μαρσέιγ, το μακρινό 1994-95, όταν η γαλλική ομάδα αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία λόγω της εμπλοκής σε σκάνδαλο δωροδοκιών. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν και στα δύο ματς, 2-1 στο Καραϊσκάκη και 3-0 στη Μασσαλία.



Οι τίτλοι

1 Champions League 1993 (φιναλίστ 1991), φιναλίστ Κυπέλλου UEFA 1999, 2004
9 Πρωταθλήματα Γαλλίας
10 Κύπελλα Γαλλίας
3 Σούπερ Καπ Γαλλίας

Το ρόστερ


Τερματοφύλακες

Μανταντά, Αντράντε, Μπρασιλιάνο

Αμυντικοί
Ενκούλου, Αθπιλικουέτα, Τραορέ, Ντιαβαρά, Φανί, Σαμπό, Εμποού, Ροντρόγκες

Μέσοι
Ντιαρά, Σεϊρού, Γκονζάλες, Καμπορέ, Εμπιά, Αμαλφιτανό, Βαλμπιενά, Οσέι

Επιθετικοί
Ζινιάκ, Κιασαλά, Ρεμί, Μορέλ, Α. Αγιού, Τ. Αγιού, Ομπρανί

http://www.sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons