OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Πολλές ομοιότητες...Καρεμπέ - Μακούν...

«Οι αγώνες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κρίνονται στον άξονα. Εκεί είναι όλα τα λεφτά και δεν σας κρύβω ότι χαίρομαι που στο λιμάνι έχουν αρχίσει να ψάχνονται από τώρα για την δημιουργία του ιδανικού διδύμου στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Πλέον χρειάζονται παίκτες που να τρέχουν ασταμάτητα, να μαρκάρουν, αλλά και να δημιουργούν. Είναι δύσκολο να πετύχεις τον ιδανικό συνδυασμό, αλλά οφείλεις να το ψάξεις όσο καλύτερα γίνεται. Για να φτιάξεις ομάδα, που να μπορέσεις να σταθείς με αξιώσεις στην Ευρώπη, όπως έχει συμβεί τις δύο τελευταίες φορές που ο Ολυμπιακός συμμετείχε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (ισάριθμες προκρίσεις στους «16» και με καλές εμφανίσεις, όχι με αντιποδόσφαιρο).

Προσωπικά θεωρώ το καλύτερο δίδυμο που πέρασε τα τελευταία 10 χρόνια από τον άξονα, ήταν το Καρεμπέ – Ζε Ελίας. Παίκτες με προσωπικότητα, παίκτες που κατάπιναν τον αντίπαλο, αλλά μπορούσαν συνάμα να δημιουργήσουν. Περισσότερο ο «Ζέκα», αλλά και ο Καρεμπέ την είχε την κάθετη πάσα. Το μειονέκτημα στο συγκεκριμένο δίδυμο, ήταν αν ο Βραζιλιάνος ξυπνούσε… ανάποδα».

Αυτά γράφαμε από αυτή εδώ τη γωνιά στις 26 Απριλίου, όταν ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και ετοιμαζόταν για την επόμενη μέρα.

Μπορεί από τότε να πέρασε καιρός, ωστόσο οι Πειραιώτες κράτησαν το καλύτερο για το τέλος. Απέκτησαν έναν ποδοσφαιριστή πρώτης γραμμής και πιθανότατα να βρήκαν Καρεμπέ. Γιατί ο Μακούν έχει πολλά κοινά σημεία στο παιχνίδι του, με αυτά του Γάλλου άσου. Μακάρι να βγάλει και στο γήπεδο αυτά που πραγματικά μπορεί και σε σχέση με τον Γάλλο σταρ, ήρθε στο λιμάνι και τρία χρόνια μικρότερος!

Στα 31 ντύθηκε στα ερυθρόλευκα ο Καρεμπέ στα 28 ο Μακούν.

Από κοινά σημεία οι δύο παίκτες άλλο τίποτα. Από την Πρέμιερ Λιγκ ήρθε ο Καρεμπέ (Μίντλεσμπρο), από το ίδιο πρωτάθλημα ο Μακούν (Αστον Βίλα). Γάλλος ο Καρεμπέ, «Γάλλος» ο Μακούν (με μεγάλη θητεία σε Λιλ και Λιόν).
Παίζουν στην ίδια θέση, έχουν το ίδιο στιλ και η μόνη διαφορά των δύο παικτών είναι επτά πόντοι ύψος (πιο ψηλός ο Καρεμπέ) και η Σκλεναρίκοβα!

Ο Μακούν είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά στη μεσαία γραμμή, όπως την έκανε και ο Καρεμπέ. Είναι παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό και για αυτό αποκτήθηκε. Για την ακρίβεια, για τις μάχες του Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο οι πρωταθλητές βρέθηκαν σε όμιλο που έχουν ελπίδες για πρόκριση στους 16».

Τον ρόλο του Ζε Ελίας, μπορεί να τον παίξουν κάλλιστα στο σύστημα που χρησιμοποιεί ο Βαλβέρδε, ο Ιμπαγάσα, ο Φέισα, ο Γέστε και ο Ορμπάιθ. Για τους τρεις πρώτους ξέρουμε τι ψάρια πιάνουν. Για τον Ορμπάιθ ξέρει ο Βαλβέρδε, οπου μετά την αποτυχία στην μεταγραφή του Ουρτάδο, είναι δύσκολο να κάνει και πάλι λάθος.

Υ.Γ. Δέκα περίπου μέρες λείψαμε για διακοπές και ανακοινώθηκε ο Μακούν. Βρε μήπως να φύγουμε δύο μέρες ακόμα;

Ηρακλής Αντύπας
http://www.thrylos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons