OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Το 4-4-2 με ρόμβο του Βαλβέρδε...

-Έτσι θα παίξει με ΔΥΟ επιθετικούς, όσο δεν έχει επαρκείς λύσεις στις πτέρυγες…

-Παράλληλα «χωράει» στην πρώτη ενδεκάδα ο Φουστέρ ή ο Γέστε

Παρατήρησα, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, ότι στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη, ο Βαλβέρδε για πρώτη φορά διαφοροποίησε πάνω στο χορτάρι το σύστημα που παρατάσσεται η ομάδα. Συγκεκριμένα, με την είσοδο του Μακούν και του Πάντελιτς και την έξοδο του Φουστέρ και του Αμπντούν, ο Ερνέστο για πρώτη φορά μετέτρεψε το κλασικό του 4-2-3-1 σε 4-4-2 με ΡΟΜΒΟ!!!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τοποθέτησε τον Ορμπάιθ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, σε ρόλο κόφτη μπροστά από τα δύο σέντερ μπακ, μπροστά ΔΕΞΙΑ του τον Μακούν σε ρόλο εσωτερικού δεξιού χαφ και τον Ιμπαγάσα μπροστά αριστερά του σε ρόλο εσωτερικού αριστερού χαφ. Το ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ του ΡΟΜΒΟΥ συμπλήρωνε ο Μιραλάς, ο οποίος ενώ ξεκίνησε από αριστερά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού άλλαζε θέσεις με τον Αμπντούν, μετατοπίστηκε ως «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», ως «ΔΕΚΑΡΙ» ακριβώς πίσω από τους ΔΥΟ ΚΥΝΗΓΟΥΣ και συγκεκριμένα τον Τζιμπούρ και τον Πάντελιτς!

Με αυτό τον τρόπο ο Βαλβέρδε «γέμισε» τον χώρο του κέντρου με περισσότερους παίκτες, έφερε πιο κοντά τις γραμμές, κάτι που ήταν ίσως υποχρεωμένος να κάνει, καθώς δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο καθαρόαιμος μεσοκυνηγός που να αγωνίζεται στις πτέρυγες, πάνω στη γραμμή.

Εκείνο επίσης που θέλω να παρατηρήσω είναι ότι στο παιχνίδι με την Ξάνθη ο Βαλβέρδε ξεκίνησε τον αγώνα χωρίς τους ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΧΑΦ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΘΕΙΑ! Ο Ορμπάιθ, συγκεκριμένα, έπαιζε πολύ πιο πίσω από τον Ιμπαγάσα, δεν ανέβαινε ψηλά, αλλά περιοριζόταν στα καθήκοντα του κόφτη. Προφανώς ο Βαλβέρδε ήθελε να εξασφαλίσει τα μετόπισθεν στην κόντρα επίθεση της Ξάνθης, δεδομένου ότι ο Ιμπαγάσα προερχόταν από τραυματισμό και είχε αγωνισθεί μόλις λίγα λεπτά με την Μαρσέιγ, οπότε δεν θα είχε και τόσες ανάσες ούτως ώστε να γυρίζει πίσω και να μαρκάρει.

Από την άλλη πλευρά, πάντως, έχει σημασία να δούμε και να αναλύσουμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Βαλβέρδε, εάν δηλαδή το 4-4-2 με ΡΟΜΒΟ τού δίνει μία λύση τώρα που έφυγε ο Ριέρα προκειμένου να παίξει με ΔΥΟ ΚΥΝΓΟΥΣ, ενώ με το σύστημα αυτό «χωράει» ως δεκάρι πίσω τους είτε ο Γέστε είτε ο Φουστέρ, ενώ παράλληλα συμμετέχει στο αρχικό σχήμα και ο Ιμπαγάσα!

Παράλληλα, η συμμετοχή του Ορμπάιθ στο παιχνίδι πιθανόν δίνει στον Βαλβέρδε την ευκαιρία να μετεξελίξει την αγωνιστική διάταξη του Ολυμπιακού σε 4-1-4-1 και να χρησιμοποιήσει τον Βάσκο αμυντικό χαφ ακριβώς στον ίδιο ρόλο που προόριζε πέρυσι τον Ουρτάδο και σε αυτή τη θέση τον είχε βάλει να παίξει βασικός στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ…(1)

…έχω βαρεθεί την… επαναλαμβανόμενη «παπαρολογία» ότι δήθεν προάγουμε τη «βία», επειδή χθες βάλαμε στη μακέτα του γηπέδου του Βοτανικού έναν… λαγό!!! Δυστυχώς στις μέρες μας, έχει χαθεί πλέον κάθε αίσθηση του χιούμορ, κάθε αίσθηση του χαβαλέ και της πλάκας και ορισμένοι ακόμη και τις αστείες πλευρές της ζωής θέλουν να τις βλέπουν ως σοβαρές, ενδεδυμένοι την επίπλαστη σοβαροφάνειά τους και ενδεχομένως το απύθμενο μίσος τους για τον Ολυμπιακό και όποιον τον εκφράζει, στην προκειμένη περίπτωση τον «ΓΑΥΡΟ».

«Αντικειμενικά» παιδιά με τις κιτρινοπράσινες μπέρτες, χαλαρώστε… Και μη μας προκαλείτε γιατί δεν θέλουμε και πολύ …

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ…(2) Οι ευθύνες των «εξασφαλισμένων»

…με την ίδια ευκολία που ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΜΕ, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, τους παίκτες και τον προπονητή μας, στις ΝΙΚΕΣ, όταν παίρνουν μεταγραφή στον Ολυμπιακό ή όταν παίζουν καλά ακόμη και σε φιλικά παιχνίδια, με την ίδια ακριβώς ευκολία ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ εκ του ρόλου μας και του δημοσιογραφικού καθήκοντος, ΝΑ τους ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΟΥΜΕ όταν δεν παίζουν καλά και να τους ΚΡΟΥΟΜΕ τον ΚΩΔΩΝΑ του κινδύνου μετά από ΗΤΤΕΣ! Για ΕΜΑΣ στον «ΓΑΥΡΟ» ούτε οι παίκτες ούτε ο προπονητής μπορούν να είναι υπεράνω κριτικής, ούτε στο ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ εάν με την απόδοσή τους δεν ικανοποιούν την «ερυθρόλευκη» κοινωνία. ΕΜΕΙΣ τα ΑΦΤΙΑ όλων όσοι ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΗΓΕΜΟΝΙΚΑ στις μέρες που ζούμε, όπου η κοινωνία εξαθλιώνεται και η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν τα χαϊδεύουμε… Αντιθέτως, θεωρούμε ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων εκείνων που εργάζονται ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ, με απολαβές ΒΕΒΑΙΕΣ και ΥΨΗΛΕΣ από την Διοίκηση του Ολυμπιακού, να δίνουν το 150% των δυνατοτήτων τους στους αγώνες και παράλληλα να ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ που η μοίρα τούς έφερε στον Ολυμπιακό, γιατί, αν έπαιζαν αλλού, από την Ισπανία των απεργιών μέχρι την Ελλάδα των… εκποιήσεων, ένας Θεός ξέρει αν θα έπαιρναν φράγκο…

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ…(3) ΤΣΑΚΑΣ ΟΠΩΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

…χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας, αλλά με σεβασμό σε έναν αιώνιο αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός, ιστορίες όπως αυτή του Τσάκα και του «Πρίγκιπα» της Σαουδικής Αραβίας προσβάλλουν όχι μόνο τον «πράσινο» σύλλογο αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς γυρνάμε πίσω στην εποχή του περίφημου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ από το Μεξικό που θα έριχνε εκατομμύρια και θα έπαιρνε την ΑΕΚ…
 
Aντώνης Πίκουλας
http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons