OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν αρνείσαι στον Ολυμπιακό...

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Πέρο Άντιτς, προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Παρά την μισάωρη περίπου καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην πτήση του από Θεσσαλονίκη, ο 29χρονος φόργουορντ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος και υπομονετικός στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Πριν προχωρήσει βέβαια στις πρώτες του δηλώσεις, όντας πλέον παίκτης των «ερυθρολεύκων», ο Άντιτς δέχτηκε ευγενικά να ξεφυλλίσει τον «ΓΑΥΡΟ» της Δευτέρας που του παρέδωσε ένας φίλος του Ολυμπιακού, ο οποίος ετοιμάζονταν να ταξιδέψει και να υπογράψει στην φωτογραφία του.

Στις δηλώσεις του λοιπόν, ο Πέρο Άντιτς υποστήριξε πως «ήρθα στον Ολυμπιακό γιατί μου αρέσει το κόκκινο και το άσπρο. Από το 2005 και έπειτα είναι τα χρώματα των ομάδων που αγωνίζομαι». Στη συνέχεια βέβαια εξήγησε πως «όταν σου ζητάει ο κόουτς Ίβκοβιτς και μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να συνεργαστείς μαζί της, δεν γίνεται να αρνηθείς. Η αλήθεια είναι ότι με τις εμφανίσεις μου στο Ευρωμπάσκετ, ήρθαν αρκετές προτάσεις από Τουρκία και Ισπανία αλά εγώ ήθελα να έρθω στον Ολυμπιακό».

Αναφορικά με τις γνώσεις του γύρω από την ομάδα και το ρόστερ που έχει σχηματιστεί, ο Άντιτς ανέφερε ότι «γνωρίζω πως η ομάδα είναι νέα, ξέρω ότι έχουμε ένα σπουδαίο παίκτη στην ομάδα μας τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο τον θυμάμαι από τις μικρές εθνικές ομάδες από το 2001. Μοιάζει πολύ με τον Μπο Μακάλεμπ, με τον οποίο συνεργαζόμουν απίστευτα το καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ. Είναι εξαιρετικοί σουτέρ, μπορούν να διεισδύσουν το ίδιο καλά και είναι ηγέτες στις ομάδες τους».

Ερωτηθείς για τον ρόλο που θα έχει στον Ολυμπιακό και αν έχει μιλήσει γι αυτό με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο 29χρονος φόργουορντ επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «δεν ήρθα στον Ολυμπιακό για να σκοράρω… Ήρθα για να κάνω ότι μου ζητήσει ο προπονητής να παίξω άμυνα, να πάρω ριμπάουντ… Πολλές φορές το να έχεις πολλούς μαζεμένους σταρ δεν είναι καλό για μία ομάδα. Ίσως να είναι σημαντικότερο να αποκτήσεις την κυριολεκτική έννοια του να γίνεις πραγματική ομάδα. Το να αποκτήσεις χημεία….».

Οι στόχοι του βέβαια δεν θα μπορούσαν να μην συμβαδίζουν με αυτούς του Ολυμπιακού: «Θέλω να πανηγυρίσω ένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Όταν το κατέκτησα με την ΑΕΚ ήμουν μικρός δεν είχα μεγάλη συμμετοχή. Όταν έφυγα από την ΑΕΚ το 2005, ήλπιζα να γυρίσω στην Ελλάδα ωστόσο δεν το επέτρεψαν οι συνθήκες αν και είχα προτάσεις από Πανιώνιο και από ομάδες της Θεσσαλονίκης».

Ο Άντιτς δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για το θέμα, πολιτικό αν μη τι άλλο, που υπάρχει με το γεγονός ότι είναι Σκοπιανός και όσο να ναι υπάρχει θέμα για τις δύο χώρες. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «η πολιτική είναι κάτι διαφορετικό από τον αθλητισμό και μένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω τους ανθρώπους της, έχω πολλούς φίλους από την προηγούμενη παρουσία μου που ανυπομονώ να τους δω… Το θέμα είναι μεταξύ αυτών δύο χωρών, ας το λύσουν άλλοι».

Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, ο Άντιτς ρωτήθηκε και για το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, με το επίμαχο τραγούδι που αναφέρεται στη Θεσσαλονίκη… «Αυτό είναι ένα τραγούδι το οποίο τραγουδούσαν οι φίλαθλοί μας και το χρησιμοποιούσαμε σε όλο το τουρνουά μετά από ήττες και μετά από νίκες στα αποδυτήρια. Για να μας θυμίζει εκπροσωπούμε μία χώρα.

Για να είμαι ειλικρινείς πριν ξεκινήσει το Ευρωμπάσκετ δεν ήξερα καν τα λόγια αυτού του τραγουδιού. Σίγουρα ξέρω τι σημαίνει, τα λόγια, ωστόσο σου ξαναλέω για ποιόν λόγο το τραγουδήσαμε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Θεσσαλονίκη δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα. Και μάλιστα διατηρώ καλές σχέσεις με παίκτες που έχουμε αγωνιστεί μαζί όπως ο Μπουρούσης και ο Ζήσης».
 
http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons