OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ετσι θα πάρει αποτέλεσμα...

Ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν -και όχι άδικα- το πρόσωπο του αγώνα με την Άρσεναλ στο Λονδίνο πριν από δύο χρόνια, έχοντας κατεβάσει «ρολά» για 76 λεπτά και κρατώντας το «μηδέν» στην άμυνα. Δυστυχώς, όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να φύγει τότε με θετικό αποτέλεσμά, όμως ο πρώην πορτιέρο των Πειραιωτών μιλώντας στο Katimagiko.gr σχολιάζει μεταξύ άλλων τις πιθανότητες του Θρύλου στο αυριανό ματς, τον όμιλο, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της Άρσεναλ, την ατμόσφαιρα στο «Εμιρέιτς», αλλά και τι πρέπει να περιμένουμε από τη φετινή ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αντώνη Νικοπολίδη στο Katimagiko.gr:

Αντώνη, πριν από δύο χρόνια τέτοια εποχή είχες αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στο «Εμιρέιτς» με αντίπαλο την Άρσεναλ. Τι κοινό έχει εκείνο το παιχνίδι με το τωρινό;

«Νομίζω πως τα δύο ματς δεν έχουν και πολλά κοινά στοιχεία. Από εκείνες τις ομάδες του Ολυμπιακού και της Άρσεναλ απουσιάζουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να είναι δύο διαφορετικά σύνολα. Τα κοινά τους στοιχεία είναι πάντως ότι πρόκειται για δύο καλές ομάδες, σε ένα ματς υψηλού επιπέδου, όπως είναι αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Η γνώμη σου για το παιχνίδι; Πιστεύεις ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στο Λονδίνο;

«Και βέβαια μπορεί ο Ολυμπιακός. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει όλοι να έχουν εξαιρετική απόδοση και τύχη. Η τύχη είναι κάτι που χρειάζεται σε αυτά τα ματς και επίσης πρέπει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν. Αν συμβούν όλα αυτά, τότε μπορεί να φύγει με βαθμό ή βαθμούς».

Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άρσεναλ;

«Το ρυθμό πάνω απ' όλα. Αυτό είναι το βασικό. Δεν πρέπει να αφήσει την Άρσεναλ να πάει το ματς στο δικό της ρυθμό, γιατί πιθανότατα ο Ολυμπιακός δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει. Η Άρσεναλ έχει μία ποιοτική ομάδα, με τρομερό πάσινγκ γκέιμ στο παιχνίδι της και υψηλό τέμπο. Πρέπει ο Ολυμπιακός να αντισταθεί στο χώρο της μεσαίας γραμμής, κλέβοντας μπάλες, να κλείνει χώρους και με την ταχύτητα των Μιραλάς και Τζιμπούρ μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στους Άγγλους».

Μπορείς να μας δώσεις μία εικόνα από την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο «Εμιρέιτς»;

«Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το Καραϊσκάκη. Το γήπεδο χωράει αρκετό κόσμο, όμως η ατμόσφαιρα είναι περισσότερο γιορτινή και χαρούμενη παρά “καυτή”. Θεωρώ πως είναι μία καθαρά ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, κάτι που δεν συναντάμε στα γήπεδα της Ελλάδας, δυστυχώς».

Που θεωρείς ότι υστερεί η Άρσεναλ και πρέπει να την «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός;

«Όπως είπα και πριν στο κέντρο. Πρέπει ο Ολυμπιακός να κλέψει μπάλες και να κλείσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους χώρους. Αν τα κάνει αυτά πιστεύω πως θα βρει χώρους μπροστά, αφού η Άρσεναλ είναι ομάδα που βγαίνει μπροστά και αφήνει χώρους ανοιχτούς, τους οποίους οι Μιραλάς και Τζιμπούρ μπορούν να τους εκμεταλλευτούν στο ένας εναντίον ενός».

Ποιους ποδοσφαιριστές ξεχωρίζεις από την Άρσεναλ και θεωρείς πως χρειάζονται περισσότερη προσοχή;

«Νομίζω πως έχει ένα τελείως πειθαρχημένο και ομαδικό σύνολο που δεν στηρίζεται μόνο σε ένα-δύο παίκτες. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει καλούς παίκτες, το τονίζω. Σίγουρα όμως ο Φαν Πέρσι είναι αυτός που ξεχωρίζει, καθώς είναι ο εκτελεστής και βασικός “κρίκος” σε αυτό το σύνολο».

Μετά την ήττα από την Μαρσέιγ στην πρεμιέρα, θεωρείς πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται ακόμα στο «κυνήγι» της πρόκρισης ή οι ελπίδες ελαχιστοποιήθηκαν;

«Όταν ξεκινάς με άσχημο αποτέλεσμα στην έδρα σου και έχοντας στον όμιλο τρεις ομάδες πολύ δυνατές από προηγμένα πρωταθλήματα, τότε σίγουρα αντιλαμβάνεσαι πως τα πράγματα δυσκολεύουν. Σε αυτή τη διοργάνωση πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τον παράγοντα έδρα, αυτό είναι το “όπλο” σου.
Παρόλα αυτά, οι ελπίδες του Ολυμπιακού δεν χάθηκαν και νομίζω πως καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση πρόκριση θα παίξουν τα δύο... κολλητά παιχνίδια με αντίπαλο την Ντόρτμουντ». Με την εμπειρία που διαθέτεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και με δεδομένο πως γνωρίζεις καλά τον Ολυμπιακό, θεωρείς πως η φετινή ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης στο παιχνίδι της;

«Φυσικά. Όπως είναι λογικό, η ομάδα θα βελτιώνεται συνεχώς παιχνίδι με το παιχνίδι, είναι δεδομένο αυτό. Μάλιστα, όσο πιο δύσκολα είναι τα ματς που δίνει, θα βρίσκει ρυθμό και θα παρουσιάζεται ακόμα καλύτερος. Πιστεύω πως το πρόγραμμα με τα συνεχόμενα ματς θα κάνει καλό στον Ολυμπιακό και θα τον βοηθήσει να βρει τον αγωνιστικό ρυθμό που του λείπει μέχρι τώρα».

http://www.katimagiko.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons