OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Οι σημειώσεις του Άρσεναλ-Ολυμπιακός...

Παράδοση

• Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πριν από δύο χρόνια, τη σεζόν 2009/10 στη φάση των ομίλων του Champions League. Με δύο γκολ στα τελευταία 12 λεπτά, από τους Ρόμπιν φαν Πέρσι και Αντρέι Αρσάβιν, έδωσαν στους Κανονιέρηδες την νίκη με 2-0 στο «Emirates Stadium». Στον επαναληπτικό, επικράτησε ο Ολυμπιακός με το γκολ του Λεονάρντο νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι συνθέσεις του πρώτου αγώνα:

Άρσεναλ: Μανόνε, Εμπουέ, Βερμέλεν, Γκαλάς, Κλισί, Ντιαμπί (77’ Βέλα), Φάμπρεγκας, Ροσίτσκι (66’ Εντουάρντο), Σονγκ, Αρσάβιν, φαν Πέρσι (85’ Ράμσεϊ).

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ντιόγκο, Ζαϊρί (46’ Στολτίδης), Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο (83’ Όσκαρ), Λεντέσμα (79’ Μήτρογλου), Τοροσίδης.

• Η Άρσεναλ είναι αήττητη εντός έδρας κόντρα σε ελληνικές ομάδες, με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Συνολικά έχει ηττηθεί σε 3 από τα 12 παιχνίδια, με 6 νίκες και 3 ισοπαλίες.

• Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει μόλις 3 από τα 18 του παιχνίδια με αγγλικές ομάδες, χάνοντας συνολικά 12 φορές.

Background

• Η Άρσεναλ (τερματίζοντας 4η πέρυσι στην Premier League) πήρε τη θέση της στα playoffs της διοργάνωσης και για πέμπτη φορά σε έξι χρόνια πήρε την πρόκριση από προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Θίο Ουόλκοτ έδωσε στους Λονδρέζους ένα μικρό προβάδισμα στο πρώτο ματς κόντρα στην Ουντινέζε. Παρ’ όλο που αυτό χάθηκε με το την κεφαλιά του Αντόνιο Ντι Νατάλε στο πρώτο ημίχρονο στον επαναληπτικό του «Φρίουλι», ο φαν Πέρσι ισοφάρισε και μετά την απόκρουση του Σέζνι στο πέναλτι του Ντι Νατάλε, ο Ουόλκοτ σφράγισε την πρόκριση.

• Την περασμένη σεζόν, η Άρσεναλ έφτασε στη φάση των «16», όπου ηττήθηκε με συνολικό σκορ 4-3 από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα. Ήταν η 11η διαδοχική σεζόν, που κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων και η πρώτη φορά από τη σεζόν 2006/07 που δεν έφτασε στα προημιτελικά.

• Για τον Ολυμπιακό είναι 13η του συμμετοχή στο Champions League, αν και πέρυσι δεν ήταν παρών. Από το 1997 έως το 2008, συμμετείχε επί 11 διαδοχικά χρόνια.

• Τη σεζόν 2009/10, οι πρωταθλητές Ελλάδος τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλό τους, τρεις βαθμούς πίσω από την Άρσεναλ. Στα ταξίδια τους εκτός έδρας δεν πέτυχαν γκολ, χάνοντας με 2-0 από τη Σταντάρ Λιέγης, πριν το 0-0 στην έδρα της ΑΖ Άλκμααρ. Στα νοκ-άουτ παιχνίδια, ηττήθηκαν με 1-0 από τη Μπορντό στην Αθήνα και 2-1 εκτός έδρας, με τον πλέον παίκτη της Άρσεναλ Μαρουάν Σαμάκ να σκοράρει στον επαναληπτικό.

Σύνδεσμοι

• Στις 19 Αυγούστου του 2006 ο Όλοφ Μέλμπεργκ, ως παίκτης της Άστον Βίλα, έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε επίσημο ματς στο νέο γήπεδο της Άρσεναλ. Το παιχνίδι τελείωσε 1-1, με τον Μέλμπεργκ να μαζεύει τον έναν από τους μόλις δύο βαθμούς πήρε στα 11 παιχνίδια που έδωσε κόντρα στους Κανονιέρηδες στην Premier League.

• Ο Μπακαρί Σανιά και ο Ραφίκ Τζιμπούρ, ήταν συμπαίκτες στην Οσέρ από το 2000 έως το 2003. Ο Αμπού Ντιαμπί έγινε κι αυτός συμπαίκτης τους το 2002.

• Ο Μανουέλ Αλμούνια με τον Πάμπλο Ορμπάιθ ξεκίνησαν την καριέρα τους στην Οσασούνα και έπαιξαν μαζί στην β’ ομάδα της τη σεζόν 1998/99.

• Ο Σέμπαστιεν Σικιλασί και ο Φρανσουά Μοντέστο, ήταν συμπαίκτες στη Μονακό για δύο σεζόν (2004-06), ενώ ο Μοντέστο ήταν εκεί και όταν έφτασε ο Παρκ Τσου-Γιανγκ από το 2008 έως το 2010.

• Ο Κέβιν Μιραλάς αγωνίζεται στην εθνική Βελγίου, όπως και ο Τόμας Βερμέλεν.

• Ο Ζαν Μακούν και ο Άλεξ Σονγκ είναι επίσης συμπαίκτες στην εθνική ομάδα του Καμερούν.
 
http://www.katimagiko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons