OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Πάνω από όλα η πειθαρχία...

Πριν από λίγες ημέρες, σε αυτό εδώ τον χώρο όπου… παίζουμε τη δική μας μπάλα, είχαμε γράψει ότι μυστικό για τον φετινό Ολυμπιακό θα είναι και τα αποδυτήρια. Γιατί εκεί παίζονται πολλά. Σαφέστατα και για την εικόνα που είδαμε στο Λονδίνο αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Κυρίως, γιατί μετά το 2-0 και το διαφαινόμενο ναυάγιο, βρέθηκε η δύναμη, το σθένος να σηκώσουν κεφάλι οι «ερυθρόλευκοι» και να παλέψουν το ματς στα ίσα. Δεν ήρθε το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο, και μένουμε με το παράπονο.

Θα επιστρέψω, όμως, στο θέμα των αποδυτηρίων για να εξηγήσω κάποια πράγματα, ώστε να καταλάβετε κι εσείς γιατί δεν είναι εύκολο το έργο του Βαλβέρδε. Ο 47χρονος προπονητής πήρε κάποιες αποφάσεις στη μεταγραφική περίοδο. Δικές του επιλογές, για παράδειγμα, ήταν πέρσι ο Φουστέρ και φέτος ο Μαρκάνο με τον Ορμπάιθ. Κόντρα στην Αρσεναλ αγωνίστηκαν και οι τρεις και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Ο Βαλβέρδε τούς… παίκτες του, τους στηρίζει. Εδώ το έκανε με τον Ουρτάδο μέχρι… τελικής πτώσεως! Δεν βλεπόταν ο Ουρτάδο και ο Βαλβέρδε τον στήριζε. Και όταν αυτός κατέληξε στη Γρανάδα, ήρθε ο Ορμπάιθ, ο οποίος πάντως είναι πολύ σοβαρός εντός κι εκτός γηπέδου και θα βοηθήσει.

Ήδη για τον Βαλβέρδε υπάρχουν «μέτωπα». Και το ματς με την Αρσεναλ άφησε καλές εντυπώσεις, αλλά δεν είχε ουσία (αποτέλεσμα δηλαδή θετικό) και ίσως άνοιξε δύο κεφάλαια ακόμη. Το ότι, για παράδειγμα, ο Βαλβέρδε δεν τρελαίνεται για τον Πάντελιτς, το γνωρίζαμε. Μας το έχει δείξει και ξεκάθαρα με τον τρόπο του. Oτι ο Μακούν δεν ήταν δική του επιλογή, φάνηκε. Και φαίνεται φυσικά και τώρα, με τον Καμερουνέζο να «ψάχνεται». Χρόνος υπάρχει, σαφέστατα. Οι περισσότεροι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους, αλλά αυτό με τον Αβραάμ πραγματικά με εντυπωσίασε. Ένας άνθρωπος μέσα από την ομάδα, μου είχε πει πριν από έναν μήνα: «Μην απορήσεις αν δεις τον Αβραάμ στον πάγκο και παίζει βασικός ο Μαρκάνο». Τότε, γέλασα και πώς να μην το κάνω; Όχι γιατί ο Μαρκάνο δεν είναι καλός παίκτης. Για εμένα, όμως, Αβραάμ δεν είναι. Πώς να το κάνουμε; Γουστάρω να τον βλέπω να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα (ή την μπλε προχθές) και να δίνει τα πάντα για τον Ολυμπιακό. Γιατί γι’ αυτό δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς. Κάθε άλλο. Ο Αβραάμ, πλέον, είναι το ένα κεφάλαιο. Δεν θα πρέπει να… ξενερώσει, είναι βασικό αυτό.

Από την άλλη, είχαμε και την αντίδραση του Κέβιν Μιραλάς. Πραγματικά μια αστεία αντίδραση, σε ένα τέτοιο επίπεδο, ενός αγώνα που έβλεπε η… μισή Ευρώπη. Τέτοιες αντιδράσεις, κάνουν τη διαφορά. Γιατί με αυτή τη λογική του Μιραλάς, τι θα έπρεπε δηλαδή να έχει κάνει ο Πάντελιτς όταν πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο ματς με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη;

Τέτοιες συμπεριφορές δημιουργούν προβλήματα στα αποδυτήρια. Τα βλέπουν οι υπόλοιποι και αύριο μεθαύριο δεν ξέρεις τι γίνεται. Στην τελική, δεν θα ήταν και άδικο να δούμε την Κυριακή στον πάγκο τον Μιραλάς. Έτσι, για παραδειγματισμό. Ο Βαλβέρδε, βέβαια, είναι αυτός που αποφασίζει και θα κληθεί να λήξει το θέμα με τον τρόπο του. Αυτός έχει το… ραβδί και κουμαντάρει, άλλωστε, αυτό είναι ξεκάθαρο.

•    Και τα… μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά. «Πυροβολεί» η μία πλευρά, «πυροβολεί» και η άλλη. Πάλι καλά που δεν υπήρξε καμία… συνάντηση. Ολα πήγαν καλά και η «σύγκρουση» σε επόμενο… επεισόδιο.

•    Γύριζε το μυαλό, γύριζε, και όλοι οι παλιοί στον Ολυμπιακό σύγκριναν το ματς κόντρα στην Αρσεναλ, με αυτό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκείνο το 4-2 στο «Μπερναμπέου», επί Λεμονή τότε.

•    Όλα καλά, κόουτς, αλλά να μας πεις ότι είδες και «πολύ καλό» τον Μαρκάνο, ε όχι! Δηλαδή όλος ο άλλος ο κόσμος τι έβλεπε; Κόντεψα να… πνιγώ ο «κακομοίρης» όταν το άκουσα. Καλή καρδιά και προχωράμε…

Διονύσης Βερβελές
http://www.gavros.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons