OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Θρύλος στο τέλος...

Με δύο γκολ στο τέλος ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 και πήρε τη νίκη με ανατροπή επί της Ξάνθης.
Το φινάλε στο Καραϊσκάκη ήταν για να σπάνε καρδίες, αφού η απάντηση στο γκολ της Ξάνθης που προηγούνταν από το 14’ ήρθε από τον Πάντελιτς στο 84’ και τον Τζιμπούρ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο ματς, αλλά μέχρι το τέλος οι προσπάθειές του δεν έβρισκαν ανταπόκριση, καθώς είτε δεν ήταν τόσο απειλητικός, είτε δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις κλασικές φάσεις για γκολ.

Ωστόσο, η αναμέτρηση πήρε φωτιά στο τέλος, όταν ο Ολυμπιακός με τον Μάρκο Πάντελιτς έφερε στα ίσια το ματς τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Εκεί οι Πειραιώτες το πίστεψαν και έβαλαν την Ξάνθη μέσα στο τέρμα.

Πάντως, εκεί που όλοι πίστεψαν ότι χάθηκε η ευκαιρία για τη νίκη με το τετ α τετ του Μιραλάς, ο Τζιμπούρ λύτρωσε τους Πειραιώτες στο τέλος, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε το ματς με αλλαγές σε σχέση με το ματς με τη Μαρσέιγ και τους Κοστάντσο, Τοροσίδη, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Φουστέρ, Μιραλάς και Τζιμπούρ στο αρχικό σχήμα.

Ένα… φτηνό γκολ ήταν αρκετό για να φέρει την Ξάνθη μπροστά στο ημίχρονο. Οι ακρίτες δεν είχαν πολλές επισκέψεις στα καρέ του Ολυμπιακού, αλλά σε μία από αυτές με τον Μαρσελίνιο στο 14’ πάτησαν περιοχή, ο Τοροσίδης δεν μπόρεσε να τον κόψει και αυτός από πολύ πλάγια θέση κατάφερε να νικήσει τον Κοστάντσο.

Ο Ολυμπιακός σταδιακά προσπάθησε να πιέσει και να απειλήσει, αλλά οι ποδοσφαιριστές του δεν μπορούσαν να πιάσουν ρυθμό και να εκμεταλλευτούν την κατοχή της μπάλας.

Τα γεμίσματα και οι σέντρες ήταν ο κύριος τρόπος με τον οποίο επιτιθόντουσαν οι
Πειραιώτες που όμως δεν απέφερε αποτέλεσμα, καθώς πέρα από δύο καλές στιγμές, με τον Τζιμπούρ και τον Μέλμπεργκ, δεν σημειώθηκε άλλη μεγάλη στιγμή.

Πάντως, από το 30’ και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να αυξάνει την πίεσή του και όσο περνούσε η ώρα έκανε όλο και πιο αισθητή την παρουσία του στην εστία του Βιβιανί. Αποκορύφωμα ήταν ένα δίλεπτο πολιορκίας που τελείωσε με την λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με πίεση ψηλά, προσπαθώντας να δημιουργήσει απειλές που δεν ήρθαν και την Ξάνθη να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα κενά που δημιουργούσε η πίεση ψηλά. Οι «ερυθρόλευκοι» για μεγάλο διάστημα ήταν… φλύαροι στο παιχνίδι τους, ωστόσο τελικά, μετά και τις αλλαγές που έγιναν, έφτασαν στη νίκη με ανατροπή, χάρη στο πείσμα, την ψυχή και το πάθος της ομάδας.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μέλμπεργκ, Φουστέρ (69' Μακούν), Χολέμπας, Μαρκάνο, Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ, Μιραλάς, Ορμπάιθ, Τοροσίδης (57' Μοντέστο), Αμπντούν (57' Πάντελιτς).

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Βασιλακάκης, Σουάνης (65' Μάρα), Μαρσελίνιο (75' Βλαχοδήμος), Πόι, Καζάκης (55' Ντίκα).

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών), Νίκος Δημόπουλος (Μακεδονίας)
Τέταρτος: Σπύρος Σελίμος (Λακωνίας)

Κίτρινες: 59' Μέλμπεργκ, 90 + 6' Κοστάντσο / 4' Κομεσίδης, 54' Μαρσελίνιο, 72' Βάλλας, 75' Εντιμάρ, 90' Μπέρτος, 90 + 6' Πόι
Κόκκινες: 88' Εντιμάρ (Ξάνθη, δεύτερη κίτρινη κάρτα)

http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons