OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ολυμπιακός - Κάχα Λαμποράλ 84-82...

Την τέταρτη νίκη του σημείωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε στο ΣΕΦ της Κάχα Λαμποράλ με 84-82 και έμεινε εντός... σχεδίων ενόψει της αμφίρροπης συνέχειας μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά το μέτριο πρώτο δεκάλεπτο ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, χωρίς να καλύψουν πάντως την διαφορά των δύο πόντων (81-79) από την ήττα τους στην Βιτόρια.

Ο Ολυμπιακός δεν άρχισε καλά την αναμέτρηση, καθώς η Κάχα Λαμποράλ θέλησε να επιβάλει τον ρυθμό της, αιφνιδιάζοντας τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να σταματήσουν τον Μίρσα Τελέτοβιτς.

Η αρχική πεντάδα της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς με Δημήτρη Κατσίβελη, Πέρο Άντιτς, Βασίλη Σπανούλη, Λάζαρο Παπαδόπουλο και Μιχάλη Πελεκάνο δεν είχαν το αντίδοτο για τον Βόσνιο φόργουορντ, με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να ξεφύγει με 12-20, έπειτα από τρίποντο του Τελέτοβιτς.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν εύκολα το καλάθι των γεμάτων αυτοπεποίθηση Βάσκων, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο α κλείσει με προβάδισμα επτά πόντων των φιλοξενούμενων (19-26).

Πάτησε γκάζι...

Το σκηνικό, όμως άλλαξε με την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 14-2 μετέτρεψε το 22-29 σε 36-31 στο 14', επιβάλλοντας τον ρυθμό του και με κύριους εκφραστές τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση τους Κώστα Παπανικολάου, Βασίλη Σπανούλη, οι οποίοι έφεραν φρεσκάδα και ενέργεια στην πεντάδα του Ολυμπιακού.

Η Κάχα Λαμποράλ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά παρόλο που μείωνε δεν έδειχνε ικανή να περάσει μπροστά στο σκορ. Με αυτόν τον τρόπο το ημίχρονο βρήκε τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπροστά με πέντε πόντους (46-41), έπειτα από τρίποντο του Μιχάλη Πελεκάνου με τη λήξη της δεύτερης περιόδου.

Διατήρησε το προβάδισμα

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αποσπαστεί στο σκορ. Ο Τελέτοβιτς αποτελούσε την αρχή και το τέλος επιθετικά της Κάχα και φρόντιζε να διατηρεί μέσα στο παιχνίδι τους Βάσκους.

Ο Σπανούλης από πλευράς "ερυθρολεύκων" έκανε ότι μπορούσε, ενώ ο Κάιλ Χάινς με καλάθι και στη συνέχεια 1/2 βολές θα διαμορφώσει το σκορ της τρίτης περιόδου (65-62) με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα.

Τα τελευταία δέκα λεπτά, η Κάχα Λαμποράλ παρότι δύσκολα δεχόταν καλάθι δεν μπορούσε να σκοράρει πέρα από το Μίρσα Τελετοβιτς. Ο Κάιλ Χάινς ξανά θα κάνει το 73-68 πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Γιώργος Πρίντεζης θα πετύχει το 75-72, ενώ ο Τελέτοβιτς με 1/2 βολές θα σημειώσει το 75-73. Ο Χάινς έδειχνε στα τελευταία λεπτά να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και με ακόμα δύο δικούς του πόντους ο Ολυμπιακός θα ξεφύγει με τέσσερις (77-73) στο 38'.

Στους δύο πόντους στο τέλος

Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων", Βασίλης Σπανούλης θα κάνει το 78-73 με 1/2 βολές για να "απαντήσει" ξανά ο Μίρσα Τελέτοβιτς και Γιώργος Πρίντεζης θα στείλει την διαφορά στους πέντε πόντους (80-75), ενώ απέμενε 1:13''.

Οι Σαν Εμετέριο, Μίρσα Τελέτοβιτς θα αστοχήσουν διαδοχικά και ο Κάιλ Χάινς θα βάλει τέλος στα όνειρα των Βάσκων για νίκη στο ΣΕΦ, σημειώνοντας το 82-75, με τον Ολυμπιακό να παίρνει, όμως στο τέλος το θετικό αποτέλεσμα με 84-82.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Σαν Εμετέριο θα κάνει το 84-79 και στη συνέχεια από μία λάθος πάσα του Κατσίβελη θα ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων, ρίχνοντας την διαφορά στους δύο!

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 46-41, 65-62, 84-82.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons