OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Όταν μίλησε ο Μέρφι...

Όλα πήγαν στραβά στο ντέρμπι και το ένα κακό διαδεχόταν το άλλο μέχρι να φτάσουμε στο γκολ-μαχαιριά του Μπλάνκο στο τέλος του αγώνα. Οι φετινές παθογένειες έκαναν την εμφάνισή τους στο ΟΑΚΑ. Οι βασικοί νόμοι του Μέρφι δεν είναι και οι πιο αισιόδοξοι που υπάρχουν στον κόσμο και το "ενός κακού μύρια έπονται" βρήκε πιστή εφαρμογή και το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ... Όπως και να πλευρίσει κάποιος το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, αντιλαμβάνεται ότι ήταν "φτυσμένο" πέρα για πέρα για τους Πειραιώτες από το ξεκίνημά του ως και το φινάλε του. Το θέμα όμως είναι να υπάρξει σωστή διαχείριση του άσχημου αποτελέσματος για τους Πειραιώτες και όχι αφορισμός. Για να λέμε και την αλήθεια βέβαια, αυτός ο σύλλογος έχει μάθει να βιώνει έντονα όλες τις καταστάσεις του είτε είναι για χαρά είτε για λύπη. Ομάδα του πάθους άλλωστε είναι ο Ολυμπιακός και όχι νερόβραστη.

Εν αρχή ην ο τραυματισμός...

Κατ' αρχάς, το όλο κακό ξεκίνησε από τον τραυματισμό του Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος υπέστη θλάση στον δεξιό προσαγωγό και αναγκάστηκε να αποχωρήσει μόλις στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης. Nωρίς νωρίς έκανε την πρώτη του αλλαγή ο Ερνέστο Βαλβέρδε και τα όποια σχέδιά του πήγαν περίπατο, αν και πάντα πρέπει να υπάρχει plan B στο ποδόσφαιρο, διότι και οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το αν και κατά πόσο η είσοδος του Μάρκο Πάντελιτς στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου θα έπρεπε να είχε γίνει από τα μέσα του πρώτου, είναι κάτι που ο καθένας το βλέπει από την δική του σκοπιά. Όμως, το θέμα είναι ότι οι ερυθρόλευκοι βίωσαν την 5η θλάση τους τις τελευταίες τρεις εβδομάδες (Ριέρα, Τοροσίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο, Ιμπαγάσα) και την 7η συνολικά από το ξεκίνημα της σεζόν (Μιραλάς και Γ. Παπαδόπουλος το καλοκαίρι). Αν μη τι άλλο, ο περσινός "εφιάλτης" έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή του, όσο και αν λίγο καιρό πριν αυτό φαινόταν μακρινό παρελθόν. Όχι και τόσο όμως, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται στην πράξη.

Η λεγόμενη "κατάρα" της άσπρης βούλας...

Μετέπειτα, ακολούθησε το χαμένο πέναλτι του Ντουντού Σεαρένσε, το οποίο εμφάνισε ένα φετινό "φρούτο", που δεν είναι άλλο από την αναποτελεσματικότητα στις εκτελέσεις από τα 11 βήματα. Αντί να γίνει το 0-1 για τους φιλοξενούμενους, κόβοντας τα πόδια των παικτών της Ένωσης και φυσικά του κόσμου, άλλαξε άρδην το σκηνικό λες και η ΑΕΚ έβαλε... γκολ! Ήρθε τούμπαλιν το σκηνικό και οι Πειραιώτες απέτυχαν να εκμεταλλευτούν την πιο χρυσή ευκαιρία τους μέσα στο ματς, η οποία θα τους έκανε τα απόλυτα αφεντικά στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά φέτος, αλλά η τρίτη και μάλιστα συνεχόμενη, απλά για πρώτη φορά φέτος η ομάδα "πλήρωσε" ένα χαμένο πέναλτι. Ας βρεθεί επιτέλους ΕΝΑΣ παίκτης να τα εκτελεί και να τελειώνει και αυτό το θέμα, το οποίο έχει καταντήσει αστείο. Προφανώς, δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να ρίξει κάποιος ευθύνη στον προπονητή, διότι αλίμονο να συζητάμε για... απροπόνητους παίκτες στα πέναλτι. Είναι γελοίο και μόνο ως σκέψη.

Το κερασάκι στην τούρτα...

Για... πικροκέρασο αφήνουμε το γκολ του Ισμαέλ Μπλάνκο στο 90ο λεπτό, σε ένα χρονικό σημείο δηλαδή που δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για αντίδραση. Βέβαια, ακολούθησε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μάρκο Πάντελιτς στα χασομέρια του αγώνα, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει στην φάση της... ντρίμπλας του Ντιοπ στο καπνογόνο και στην πάσα "πάρτο-βάλτο" στον Αργεντινό φορ. Στην αρχή, στη μέση και στο τέλος του αγώνα διαφάνηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έπαιρνε αυτό το παιχνίδι, όπως τελικά συνέβη, φεύγοντας με το απόλυτο τίποτα από το ΟΑΚΑ.

Οι νίκες θα φέρουν την ηρεμία

Πάντως, τίποτα δεν χάθηκε, διότι η ομάδα του Πειραιά παραμένει στην κορυφή και είναι δεδομένα η καλύτερη την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, αν και πλήγωσαν πολύ τον κόσμο της οι δυο ήττες στα ντέρμπι. Όμως, επειδή επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση, πρέπει να υπάρξει περισυλλογή στο λιμάνι και να προσπαθήσουν να διορθώσουν... χθες τα κακώς κείμενα και να δώσουν απαντήσεις στο γήπεδο. Τότε, θα ξεχαστεί γρήγορα η ήττα από την ΑΕΚ και όλα θα επανέλθουν στα φυσιολογικά τους.


http://www.redplanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons