OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ποτουρίδης και στο Παγκρήτιο...

Ο Ολυμπιακός έχει αύριο (24/11, 17:00) το δεύτερο 45λεπτο απέναντι στον Εργοτέλη, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να σκέφτεται τον Γιάννη Ποτουρίδη δίπλα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο μετά το πολύ καλό του ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ. Το Who is Who του μικρού που κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα της ερυθρόλευκης εξέδρας.
Από Γιάννη σε Γιάννη φαίνεται πως θα κυλήσει η φετινή χρονιά στο Ολυμπιακό καθώς μετά τον Φετφατζίδη που έκλεψε στο ξεκίνημα τα φώτα της δημοσιότητας και έφτασε ως την Εθνική, έρχεται η σειρά του Ποτουρίδη να τραβήξει πάνω του την προσοχή. Ο μικρός έπεσε στα... βαθιά μπαίνοντας στο β' ημίχρονο (γεμάτο Καραϊσκάκη, ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ρευστό αποτέλεσμα) και κέρδισε τις εντυπώσεις των θεατών, των συμπαικτών του και πάνω από όλα του Ερνέστο Βαλβέρδε.


Ο κόσμος τον μπιζάριζε κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με την μπάλα, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του μοίραζαν συγχαρητήρια και τον εμψύχωναν μετά το τέλος, ενώ ο Βάσκος τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν στη συνέντευξη τύπου.

Ο ίδιος θέλει να παραμείνει προσγειωμένος όπως τα έχει καταφέρει ο Φετφατζίδης, δεν θα μπορούσε όμως να μην είναι ικανοποιημένος για τη συμμετοχή του στο β' ημίχρονο του ντέρμπι: "Ήταν ό,τι καλύτερο να παίξω σε τέτοιο ματς με γεμάτο Καραϊσκάκη και να κερδίσουμε", ήταν η ατάκα του χθες στου Ρέντη.

Συμμετοχή λοιπόν στο δεύτερο 45λεπτο με τον ΠΑΟΚ, συμμετοχή κατά πάσα πιθανότατα και στο αυριανό δεύτερο 45λεπτο με τον Εργοτέλη, καθώς ο Ολυμπιακός συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα ίδια αμυντικά προβλήματα και ο 18χρονος πιθανότατα θα αγωνιστεί και στην Κρήτη.

Μπορεί ο Ουρτάδο να τα πήγε καλά στο κέντρο της άμυνας, ωστόσο η απουσία του από τα χαφ δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Ολυμπιακό σε σημείο να προβεί σε διορθωτική κίνηση ο Βαλβέρδε στο ημίχρονο περνώντας τον Ποτουρίδη και βάζοντας τον συμπατριώτη του δίπλα στον Ντουντού.

Κάπως έτσι θα συνεχίσει λογικά και στο β' ημίχρονο στο Παγκρήτιο, σε ένα παιχνίδι που οι ερυθρόλευκοι έχουν την ευκαιρία αν νικήσουν να ξεφύγουν 3 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό. Γι' αυτό άλλωστε ο Ισπανός τεχνικός θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, αγνοώντας προσωρινά το Σαββατιάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Πέρα από την παρουσία του μικρού στην άμυνα, υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί στην εντεκάδα και ο Ντένις Ρόμενταλ ο οποίος εντυπωσίασε από τη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι με τον Δικέφαλο.

Σε αυτή τη περίπτωση τα σενάρια είναι πολλά, από το να μην παίξει ο Ριέρα και να πάει αριστερά ο Φετφατζίδης, από το να μείνουν στον πάγκο οι Πάντελιτς και Φέτφα, μέχρι και να μην ξεκινήσει ο Φουστέρ που τον τελευταίο καιρό δεν βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα.

Με το τελευταίο σενάριο βέβαια να μοιάζει απίθανο από όσα μας έχει δείξει ο Βαλβέρδε, περιμένουμε να δούμε κάποιες σκέψεις του και από την σημερινή τελευταία προπόνηση ενόψει του αγώνα στην Κρήτη.

Το Who is Who του Ποτουρίδη


Ο ύψους 1,83μ αριστεροπόδαρος αμυντικός πήγε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού το 2004 από την Χαραυγή σε ηλικία 12 ετών (γεν. 27/2/1992). Το 2007 προωθήθηκε στις β' ομάδα των ερυθρολεύκων όπου αγωνίστηκε συνολικά σε 45 επίσημα και φιλικά παιχνίδια και σε 3 με την Εθνική Προπαίδων. Την επόμενη χρονιά έπαιξε σε 43 ματς σκοράροντας 4 τέρματα, ενώ είχε και 20 συμμετοχές με την Εθνική Παίδων.

Ο μικρός "συστήθηκε" στον πολύ κόσμο στο καλοκαιρινό φιλικό με την Ρόμα, όπου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον ξεχώρισε αμέσως στις προπονήσεις και εισηγήθηκε την παραμονή του στην ομάδα, την ώρα που σχεδόν όλοι οι μικροί παραχωρήθηκαν δανεικοί.

Το επίσημο ντεμπούτο το έκανε με τον Ολυμπιακό στον αγώνα Κυπέλλου με το Χαϊδάρι, ενώ την περασμένη Κυριακή πήρε το βάπτισμα του πυρός και στο Πρωτάθλημα. Μπορεί οι περισσότεροι να τον γνώρισαν ως σέντερ-μπακ, ωστόσο μπορεί άνετα να καλύψει και το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο προπονητής μάλιστα Γιάννης Χριστόπουλος, που τον είχε στις ακαδημίες των ερυθρόλευκων, μιλώντας στην "Εξέδρα" ανέφερε ότι ο Ποτουρίδης μπορεί να παίξει και ως αριστερός χαφ αλλά και ως κόφτης. Θεωρεί ότι το μεγαλύτερο του όπλο είναι το αριστερό πόδι με το οποίο μπορεί να βγάλει "φοβερές σέντρες και ακριβείς μεταβιβάσεις 50 μέτρων".

Επιπλέον τονίζει ότι είναι εξαιρετικός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ενώ στα ατού του συγκαταλέγονται οι μικρές και οι μεσαίες πάσες. Τέλος τον χαρακτηρίζει ως "πανέξυπνο παίκτη" που τον διακρίνει η ποδοσφαιρική του σκέψη, ενώ έχει παρουσιάσει και σημαντική βελτίωση στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Γιάννης Ποτουρίδης πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του έως το 2014, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Ερνέστο Βαλβέρδε.
http://sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons