OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αλέφαντος από τον Καναδά μέχρι την Κύπρο...

Αλέφαντος από τον Καναδά μέχρι την Κύπρο
Η ώρα των απαντήσεων. Μετά τη χθεσινή ανάλυση του τζάμπα χαμένου ντέρμπι από την ΑΕΚ, ο Νίκος Αλέφαντος δίνει τις απαντήσεις του σε όλους εσάς που τον ρωτάτε καθημερινά με ρυθμό… κατά ριπάς.
Georgis94, τον Βαλβέρδε μην τον ισοπεδώνεις, από κάποιους προπονητές που είχες τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό, είναι ανώτερος.
Theofilos7, γι’ αυτό είπα ότι έκανε μία πολύ ωραία προπόνηση η Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό. Το είπα επειδή φυλάγονταν για το ματς με την Ρεάλ.
Mol, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σωστά αυτά που λες, κι εγώ πιστεύω ότι μπορούσε να παίζει και με άλλα σχήματα, αλλά όσο πήγαινε καλά ο Ολυμπιακός πόσα ακόμα να του έλεγα; Και πολλά έχω πει ήδη…
Stavros, δεν συμφωνώ με τις δύο συνθέσεις που παρέθεσες.
Pavvou, δεν με εντυπωσιάζει ο Μανιάτης.
Θέμης, Μπεστ ε; Θεός σχωρέστον, πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν είχε σχέση με τον Πελέ. Διαφορά μεγάλη.
Υβ από Κατερίνη, έχεις δίκαιο σε όλα.

 • Michalis από Κύπρο, θα σου πω γιατί είχα φύγει από τον Απόλλωνα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Επειδή προερχόμουν από μια μεγάλη πορεία με τον Ηρακλή όπου τον είχα τερματίσει 3ο, στα μπαράζ ήταν να παίξω με την ΑΕΚ την 3η θέση αλλά τσακώθηκα με τον Θεοδωρίδη και έφυγα επειδή τον είπα «περούκα»! Ήθελα λοιπόν να έχω μία ανάλογη συνέχεια. Πηγαίνοντας στον Απόλλωνα στη Λεμεσό, είδα ένα υλικό που δεν το περίμενα, ήταν γερασμένοι παίκτες, δεν μπορούσα να κάτσω να παίρνω τσάμπα χρήματα για ένα υλικό με το οποίο δεν θα έκανα έργο. Κι έφυγα μόνος μου πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.
Ervin Lemens, θα δούμε στο τέλος της σεζόν, τότε θα κρίνουμε τον Πάρντο αν κάνει για πρώτος. Ακόμα δεν είμαι σίγουρος. Έχει ανέβει πάντως.
Dimitris serres, είπα και την προηγούμενη φορά ότι δεν μου αρέσει να καλείται στην Εθνική και η κουτσή Μαρία. Όσο για εκείνο το ματς με τον Εθνικό Αστέρα που έριξα 2 γκολ στον Σάντος και στην ΑΕΚ τότε, μου ζητάς το σκεπτικό μου. Χοντρικά θα σου πω τα εξής: Η ΑΕΚ βολευόταν και με ισοπαλία, πήγαινε για πρωτάθλημα. Εγώ με τη νίκη μου ουσιαστικά της έκοψα τον τίτλο. Είχαμε στηθεί έξυπνα. Τους περίμενα από τη σέντρα ως τη μεγάλη περιοχή με μια ζώνη, έκλεισα τους χώρους, η εντολή όμως ήταν όσο πλησίαζαν προς τη μεγάλη περιοχή να ασκούμε δυνατό πρέσινγκ με αλληλοκαλύψεις. Με σκοπό να κλέψουμε τη μπάλα και να φύγουμε γρήγορα στην αντεπίθεση με 3 μπαλιές, το πολύ 4! Η ΑΕΚ τότε δεν είχε καλές επιστροφές και ήθελα να το εκμεταλλευτώ. Χτύπησα με τον Παπαδημητρίου που ήταν γρήγορος και του είχα πει να μην κουράζεται να πρεσάρει το αντίπαλο μπακ, να φυλάει δυνάμεις για να χτυπάει στην αντεπίθεση. Τελικό αποτέλεσμα; Εθνικός Αστέρας- ΑΕΚ (καλή ΑΕΚ τότε) 2-0.
Kazaboubou, δεν έχεις άδικο. Για τον Ουρτάδο αυτά έχω πει, όπως και για τον γρήγορο αμυντικό χαφ που θέλω στον Ολυμπιακό. Το λέω και το φωνάζω μόνιμα: Πάρτε γρήγορο χαφ, όχι άλλες αργοκαρούτες!
Peristeriwtis, ένα λάθος έχεις κάνει, δεν λέω «δύναμη στην ταχύτητα», εννοείς μάλλον «αντοχή στην ταχύτητα». Αυτό θες να σου εξηγήσω. Άκου λοιπόν: Υπάρχουν παίκτες που μπορεί να έχουν σούπερ τεχνική, αλλά κάνουν 2-3 κούρσες και θέλουν ξεκούραση. Λόγου χάρη ο Σκόκο. Υπάρχουν όμως κι άλλοι με παρατεταμένη ταχύτητα που αντέχουν να βγάζουν πολλές κούρσες. Έχει να κάνει και με το γαλακτικό οξύ στους μύες. Ένα παράδειγμα ήταν ο Πάντος. Τον είχα νέο στην Προοδευτική, πω- πω τι πράγμα ήταν αυτό. Μπορούσε να τρέχει την πλευρά πάνω- κάτω με ταχύτητα ασταμάτητα. Και έτσι έφτασε να παίξει στον Ολυμπιακό και ας μην ήξερε πολύ μπάλα. Σαν τον Σκόκο που είπα πριν, είναι ο Ριέρα και ο Γιοβάνοβιτς, γι’ αυτό και οι δύο τους δεν έπιασαν στην Αγγλία. Όσο για Ζαϊρί, όντως θα μπορούσε να κάνει πολλά, όμως έχει κι αυτός κουσούρια αρκετά.
Vangelis4, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Dimpara, θα γελάει ο κόσμος άμα παίξει ο Ραούλ Μπράβο κεντρικός χαφ.
Kostis dlk, δεν κάνει για τη θέση του Φουστέρ ο Ριέρα. Εκεί θέλω στιλ Ριβάλντο. Στιλ Ντέκο όπως ήταν παλιότερα.
Vangelis Montreal, ο Κουμορτζί δεν με εντυπωσιάζει κι εμένα. Όντως τον πατρονάρουν οι δημοσιογράφοι. Όσο για τον Γιοβάνοβιτς, συμφωνώ, το έχω πει ότι θα ταίριαζε καλύτερα από τον Ριέρα στον Ολυμπιακό.
Jogi, έχεις δίκαιο, αδειάζει η περιοχή όταν τραβιέται στο πλάι ο Μιραλάς. Δεν κάνει όμως να του αλλάξουμε τη θέση τώρα και να του κόψουμε τη φόρα. Εγώ προτιμώ να παίζει φουνταριστός, φέρνει μπελά στα σέντερ μπακ εδώ στην Ελλάδα.
Ligatinio, κι εσύ κόλλημα με τον Μπεστ; Μπροστά στον Πελέ δεν υπήρξε άλλος! Ο πιο κοντινός στον Πελέ, για εμένα, ήταν ο Μαραντόνα.
Τάκης κοντός, θα με βρεις στον Πανελλήνιο τα βράδια.
Yannis, είναι αδύνατο να σχολιάζω όλα τα σχόλια και να απαντάω σε όλες τις ερωτήσεις. Γράψτε ό,τι σχόλιο θέλετε, ελεύθερα.
Scorer, σωστός είσαι, γι’ αυτό ζητάω γρήγορο χαφ. Όσο για τον Φουστέρ, για εμένα δεν έχει προσφέρει πολλά. Τι να κάνουμε τώρα. Αυτό βλέπω, αυτό λέω. Κάποιοι προσπαθούν να… ανακαλύψουν τη δουλειά που κάνει ο Φουστέρ και λένε ότι κάνει δουλειά που δεν φαίνεται. Δηλαδή εμείς που φάγαμε τη ζωή μας στα γήπεδα είμαστε ανίκανοι να δούμε τη δουλειά του Φουστέρ. Μας δουλεύετε; Μέχρι τα 26 του δεν είχε παίξει Πριμέρα Ντιβιζόν ο παίκτης.
Thanasis, ο Γκουαρντιόλα το χειρίζεται πολύ σωστά εκεί, αλλά μόνο αν πετύχει και σε άλλη ομάδα θα δείξει ότι αξίζει πολλά. Όπως ο Μουρίνιο. Σε τόσες ομάδες έχει πάει και τα έχει ξεσκίσει όλα. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για εμένα. Πριν είχα τον Φέργκιουσον, τα τελευταία χρόνια έχω αυτόν. Το ποδόσφαιρο της Ρεάλ μου αρέσει περισσότερο από το ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα! Η οποία είναι λίγο κουραστική. Μία, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι, εφτά, οκτώ, εννέα, δέκα πάσες, αν χάσει τη μπάλα, σπριντάρει και την ξαναπαίρνει. Και μετά πάλι, μία, δύο, τρεις, τέσσερις, δεκατέσσερις πάσες. Μπορείς να πας να πιείς έναν… καφέ και να έρθεις να δεις τη συνέχεια! Η Ρεάλ όμως έχει εκπληκτική ταχύτητα, φεύγουν τα μπακ, φεύγουν τα εξτρέμ, γρήγορα, παικταράδες, μπαμ- μπαμ εκτελούν.
• Συνεχίζω το προηγούμενο διότι έχει «ψωμί». Το ποδόσφαιρο που είδα να παίζει η Ρεάλ τώρα με τον Άγιαξ και με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, είναι το αγαπημένο μου. Είδα ένα ποδόσφαιρο που μπορεί ο άλλος να μου πει «Νίκο, που να ακουμπήσω την πορτοκαλάδα» και να του φωνάξω «άσε με ρε, μην με αποσπάς»! Ενώ με την Μπαρτσελόνα άμα λάχει πάω και στην… τουαλέτα!
• Τι βλέπω για το Μπαρτσελόνα- Ρεάλ; Ο Μουρίνιο τη σακάτεψε την Μπαρτσελόνα πέρσι. Τρία μπαλάκια τους έριξε στο Μιλάνο και μετά στην Βαρκελώνη έκλεισε όλους τους χώρους και τους απέκλεισε. Έχει δείξει ότι ξέρει να την παίξει την Μπαρτσελόνα. Στο ντέρμπι της Δευτέρας είμαι με τον Μουρίνιο. Με τη Ρεάλ. Βλέπω όμως περισσότερο Χ ή άσσο! Μακάρι να διαψευστώ. Πιστεύω ότι θα σκυλιάσουν οι της Μπαρτσελόνα σε αυτό το ματς και θα γίνει πανδαισία.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, για Ρεάλ και Μπάρτσα ισχύουν και για εσένα αυτά που είπα πριν.
Seris 7, Ολυμπιακό βλέπω για το πρωτάθλημα- αν δεν αυτοκτονήσει και αν γίνει πιο μαχητικός. Όχι να παίζουν σαν κυρίες. Δεν με πείθουν οι άλλοι.
Kikonas, ο Ποτουρίδης είναι μικρός στην ηλικία, καλός παίκτης φαίνεται, αλλά να μην βιαζόμαστε. Λίγο μπόι παραπάνω θα ήθελα σε αυτή τη θέση. Πού να παίξει τα θηρία στην Ευρώπη με αυτά τα σωματικά προσόντα. Να περιμένουμε.
Thanos7, το ξαναλέω, δεν είναι ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος για αριστερό μπακ. Άκου που σου μιλάει ο άρχοντας.
TONIS7 PL, όλα καλά τα λες για τις καρούτες στα χαφ, αλλά άσε τον Καρντόσο, μην μου τα χαλάς. Για την Καβάλα καλός είναι. Εμείς θέλουμε χαφάρες.
Katerina, χρόνια πολλά και για τη γιορτή σου! Έχεις το ίδιο όνομα με την κόρη μου. Μόρα, Τζαβέλα, Μανιάτη; Για εμένα αυτοί οι παίκτες είναι δεύτερο πράγμα.
• Μια που σε λένε Κατερίνα όμως, να πω ότι η κόρη μου μού έχει κάνει δύο εγγόνια, και ο Τάσος ο γιος μου άλλα δύο εγγόνια. Ο ένας μάλιστα είναι παικταράς! 13 χρονών. Και ξέρετε τι όνομα; Νίκος Αλέφαντος του Αναστασίου. Όπως και εγώ είμαι Νίκος Αλέφαντος του Αναστασίου! Με τρώει ο Σινάνογλου να τα πω. Είναι 13 χρονών και παίζει στη Θύελλα Ραφήνας. Φισέκι είναι. Ψηλός για την ηλικία του, ξερακιανός, αντοχή, ταχύτητα και μπάλα πολλή ξέρει. Από μικρό τον είχα και τον πάλευα. Κιλά μόνο πρέπει να του βάλουμε. Παίζει χαφ. Άμα βρούνε δυσκολία στην ομάδα του τον βάζουν και σέντερ μπακ να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Εγώ τον πιστεύω ότι θα έχει εξέλιξη. Να δούμε, γιατί είναι μικρός ακόμα.
• Χρωστάω μία ανάλυση στον Taso για τη μεγάλη Ίντερ του Χερέρα. Την επόμενη φορά, διότι ξεφύγαμε στην έκταση της στήλης πάλι.
«Χάνεις ρε απ’ τον Μαρίνο, τον Καράμπελα και τον Μπερνς»!
Έξω από τα δόντια τα λέει ο Νίκος Αλέφαντος για την ήττα από την ΑΕΚ, στη στήλη του στο katimagiko.gr. Τι (δεν) έκαναν Βαλβέρδε, παίκτες και η δουλειά του Χιμένεθ που αρχίζει και φαίνεται.
• «Μου λέει ο Σινάνογλου να είμαι ψύχραιμος. Δεν μπορώ όμως να μην πω ότι με προβληματίζει που χάσαμε και τα δύο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Έλα ρε, είναι Παναθηναϊκός ο φετινός και είναι ΑΕΚ η φετινή; Είναι υλικό αυτό που έχει η ΑΕΚ; Έχασες στο ΟΑΚΑ από τον Χριστοδουλόπουλο με τον Μαρίνο, και από τον Καράμπελα με τον Μπερνς!
• Ο Ολυμπιακός δεν απέδωσε με την ΑΕΚ, υστέρησαν όλοι οι παίκτες. Κανέναν δεν είδα διακριθέντα. Ο δε Ουρτάδο, τα έχω πει… Πού πάει και τους φέρνει αυτούς τους παίκτες ο Βαλβέρδε! Τη μία τον Όσκαρ, την άλλη τον αδελφό του Αλόνσο, την άλλη τον Ουρτάδο, ο δε Φουστέρ, τι Φουστέρ ρε παιδιά! Από πότε τα έχει πει ο Αλέφαντος;
• Είναι εργατικός προπονητής, από κάτι άλλους που είχαμε πέρσι είναι κλάσεις ανώτερος. Αλλά στο κουτσάρισμα πάσχει, σε ό,τι αφορά δε τις μεταγραφές, δεν κόβει το μάτι του. Καλές μεταγραφές δεν φέρνει.
• Ο Ντουντού δράμα, φέρει ευθύνη στο γκολ της ΑΕΚ, έχασε και το πέναλτι, απαράδεκτο να δίνεις μία και να σουτάρεις τη μπάλα στα πουλιά. Ο Μιραλάς ήταν αγνώριστος, ο Ρόμενταλ τίποτα, άντε γ… με εσένα τι θα γίνει! Θα παίξεις μπάλα ή μία θα παίζεις και την άλλη θα κρύβεσαι;
• Στην άμυνα τα μπακ και οι στόπερ δεν με ικανοποίησαν, ο Ποτουρίδης εντάξει μικρός είναι, αλλά πού… έβοσκε στο γκολ της ΑΕΚ, ανοργανωσιά στην τετράδα πίσω, ο Μπλάνκο ήταν εντελώς μόνος του μπροστά στην εστία! Ούτε στη Γ’ Εθνική δεν βλέπεις τέτοια γκολ! Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν πάει σαν κοπάδι προς τον Ντιόπ και πίσω ο Μπλάνκο μόνος του! Απαράδεκτα πράγματα. Είναι αυτή αμυντική διάταξη; Οι αλλαγές επίσης δεν τράβηξαν, ανύπαρκτοι. Σε άσχημη μέρα ήταν ο Ολυμπιακός, όμως μπορούσε να έχει το «Χ», κράτα το «Χ» ρε, η ήττα στο τέλος πόνεσε πολύ.
• Τον Μιραλάς γιατί τον βγάζεις από φορ; Έχω πει ότι δεν πρέπει να φύγει από φουνταριστός, γύρνα το επιτέλους σε 4-4-2 να παίξουν και οι δύο κυνηγοί μπροστά. Είδα τη Μάντσεστερ που έβαλε τώρα 7 γκολ. Πώς η Μάντστεστερ παίζει πολλές φορές 4-4-2; Έβαλε 7 γκολ και έπαιζαν δύο κυνηγοί μπροστά, ο Ρούνεϊ με τον Μπερμπάτοφ. Όχι ο ένας πίσω και ο άλλος μπροστά. Δύο κυνηγοί που άλλαζαν ωραία θέσεις, κινούνταν μέσα στην περιοχή και όχι όλο αλχημείες για να παίζει ο Φουστέρ! Έβλεπες ένα- δύο να κάνουν μεταξύ τους ο Ρούνεϊ με τον Μπερμπάτοφ, ενώ στον Ολυμπιακό δεν έχω δει ποτέ να αλλάξουν πάσες μεταξύ τους ο Μιραλάς και ο Πάντελιτς! Λες και είναι τσακωμένοι, λες και ο ένας έρχεται από την Αφρική και ο άλλος από τη Ρωσία.
• Για την ΑΕΚ τώρα θέλω να πω κάποια πράγματα. Η ΑΕΚ βάση του υλικού που έχει, μου άρεσε. Ειδικά τα σέντερ μπακ της, δεν πέρναγε κουνούπι. Ο Μανωλάς έπαιξε καλύτερα από κάθε άλλον στόπερ φέτος τον Μιραλάς! Έχω πει ότι είναι γρήγορος και δυνατός ο Μανωλάς, έχει μεγάλα φόντα να εξελιχτεί, αρκεί να μην καβαλάει καλάμι και να μην κάνει αψυχολόγητα τάκλιν και επιπολαιότητες. Είναι όμως πολύ γρήγορος, τον έπαιζε πολύ καλά τον Μιραλάς όσο ήταν φορ στο ματς, ο δε Δέλλας στο α’ ημίχρονο έπαιρνε την μπάλα και κατέβαινε, πού είσαι, ρε Ολυμπιακέ, με το πρέσινγκ σου; Ο Δέλλας να σου κατεβαίνει!
• Ο Λυμπερόπουλος δεν φάνηκε, ο Σκόκο κάτι πήγε να κάνει, αλλά δεν ήταν όπως σε άλλα ματς, στο κέντρο του γηπέδου ο Μάκος και ο Γκέντζογλου πήγαν καλά, έτρεξαν πολύ, πάλεψαν. Είδα μια ΑΕΚ καλά στημένη, και οι αλλαγές του Χιμένεθ ήταν άριστες. Μην ξεχνάμε ότι ο Χιμένεθ κέρδισε και τα δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, έριξε και μια 4άρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Φαίνεται ότι δουλεύει αυτός ο προπονητής. Δεν είχα δει αυτό το υλικό της ΑΕΚ να κάνει τέτοια πράγματα στα ντέρμπι με τον Μπάγεβιτς... Σερνότανε…

http://www.katimagiko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons