OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ερνέστο, έκανες ντέρμπι την παραμονή σου...

Ερνέστο, έκανες ντέρμπι την παραμονή σου

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι επιλογή που πίστευε και πιστεύει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Σιγά το νέο, μπορεί να πει κάποιος. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως περίμεναν οι «ερυθρόλευκοι», παρά το γεγονός ότι κρατούν ακόμη την κορυφή και είναι στο χέρι τους –με το ρόστερ που έχουν- να αφήσουν όλους τους άλλους (πολύ) πίσω. Αυτό, βέβαια, ακούγεται οξύμωρο. Η ομάδα να πατάει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και από την άλλη, να μην έχουν έρθει τα πράγματα, μέχρι τώρα, όπως ακριβώς τα περιμένει και τα θέλει.

 Ετσι είναι, όμως, ο Ολυμπιακός. Και κυρίως οι… αντίπαλοί του. Διότι αφενός στον Πειραιά «βολτάρει» το καλύτερο ρόστερ της Σούπερ Λίγκας, αφετέρου με αυτούς που έχουν μαζέψει οι «ανταγωνιστές», η πίεση και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν στο Ρέντη.
Τουτέστιν, όπως κομψά είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, είναι αδικαιολόγητο να μην πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρολεύκων» έκοψε, ως γνωστόν, το ρεπό που είχε δώσει ο Βαλβέρδε τη Δευτέρα και τους μίλησε.

Το katimagiko.gr σάς πληροφόρησε από πολύ νωρίς για ό,τι ειπώθηκε στο προπονητήριο του Ολυμπιακού. Αυτό, λοιπόν, που γίνεται αντιληπτό είναι ότι το αφεντικό έχει νεύρα. Ναι, γράψαμε ότι μίλησε σε πολύ ήρεμο τόνο. Η κίνησή του, όμως, να κάνει –έστω και διακριτικά- στην… άκρη τον προπονητή και να τους φωνάξει όλους για να τους τα πει ένα χεράκι, διότι αυτό έγινε ουσιαστικά, δεν δείχνει απάθεια, ούτε χαλαρότητα.
«Εγώ δουλεύω όλη μέρα για σας, και εσείς…» τους είπε σε ελεύθερη μετάφραση. Και αν διαβάσουμε πίσω από τις λέξεις, θα καταλάβουμε πως η επόμενη φορά που θα μιλήσει ο 43χρονος εφοπλιστής στους παίκτες, απλά θα είναι προτιμότερο να μην υπάρξει ποτέ!
Kαι δυστυχώς, είναι έτσι διαμορφωμένη η κατάσταση και μεσολάβησαν τόσα, που και να θέλεις δεν μπορείς να του ρίξεις ούτε σταγόνα υπερβολής –πόσο μάλλον άδικο.

«Είστε οι καλύτεροι» είπε και ξαναείπε και θύμισε την παροιμία «τα λέω της πεθεράς για να τ’ ακούει η νύφη». Με πιο απλά ελληνικά, «Ερνέστο, έχεις αυτούς που δεν έχεις κανείς άλλος συνάδελφός σου στην Ελλάδα. Πάρ’ το…». Ποιος μπορεί να κακολογήσει τον Μαρινάκη, βλέποντας τα χάλια του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ; Δύο ομάδες που θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια, διότι είδαν μπροστά τους τον Αγιο Βασίλη με την κόκκινη στολή. Πού να πουν ότι με αυτή την ομάδα που έχουν, κέρδισαν τον Ολυμπιακό; Στους μεν σεντράρει μέχρι και ο Τζόρβας για να βρει τον Σισέ να βάλει γκολ, επειδή καλύτερα δεν γίνεται, στους δε τα άκρα μοιάζουν με το παράλυτο ελληνικό κράτος.

Παρόλα αυτά, η ομάδα δεν έδειξε σε κανένα ντέρμπι το βασικό συστατικό της επιτυχίαςόλα αυτά τα χρόνια. Πάθος, ένταση και πόδια στη φωτιά, ακόμη και στα… καπνογόνα αν χρειαστεί κύριε Ντουντού. Αυτό είναι το στοίχημα που καλείται να κερδίσει τώρα ο Ισπανός τεχνικός. Εχει ικανότητες και χρόνο. Κάποιος είπε κάποτε μια κουβέντα, την περίφημη «ψύχωση», και δεν ξανάδε το Καραϊσκάκη.
Ο Βαλβέρδε έχει στα πόδια του όλες τις προϋποθέσεις να πάρει τον τίτλο με μια σχετική άνεση και να κερδίσει τουλάχιστον το ντέρμπι της παραμονής του στο λιμάνι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons