OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Οι πικραμένοι, οι στερημένοι και το μήνυμα στον Ερνέστο...

Οι πικραμένοι, οι στερημένοι και το μήνυμα στον Ερνέστο
Τη δημοσιότητα, λένε, πρέπει να την αντέχεις για να μην εκτεθείς. Εχει βαριά φανέλα κι αν δεν τη διαχειριστείς σωστά, χάνεις τη μπάλα για πλάκα. Αυτό σκέφτεται κανείς ακούγοντας και διαβάζοντας τα λόγια του Σταύρου Αδαμίδη, μετά τη λήξη της αναμέτρησης ΑΕΚ-Ολυμπιακός, που βρήκε νικήτρια την Ενωση «δίκαια», όπως είπε ο εκ των αντιπροέδρων των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Μώραλης. Eν πάσει περιπτώσει, ας δώσουμε στον πρόεδρο της Ενωσης το ελαφρυντικό της χαράς της νίκης κι ας συμπεριλάβουμε τα όσα ακούστηκαν και διέρρευσαν, σε αυτό το πλαίσιο. Για να είμαστε ειλικρινείς και να μην γράφουμε ό,τι να ‘ναι αρκεί να μας διαβάσουν τα «ζωντανά», οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου –και δη του ελληνικού- δεν ήταν ποτέ αγγελικά πλασμένος.

 Πάμε παρακάτω, λοιπόν: Αν καταλάβαμε σωστά –και θεωρούμε ότι κάτι σκαμπάζουμε- ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα παράπονο από τη διαιτησία, ούτε καν από το οφσάιντ που έκοψε ο βοηθός Τάτσης, όταν ο Ρόμενταλ έφευγε μόνος κι έρημος προς τον Αραμπατζή. Η διαιτητική ένσταση των «ερυθρολεύκων» έγκειται στη φάση που ο Ντιόπ «προσπερνάει» το καπνογόνο και στη συνέχεια ο Μπλάνκο χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.
Σε αυτό το σημείο, θα παρακαλούσαμε οποιονδήποτε σχετικό του ποδοσφαίρου έστω και από απόσταση ίση με αυτήν που έχει να διανύσει η χώρα μας για να σωθεί οικονομικά, να μας πει αν με την προσγείωση του καπνογόνου στο χόρτο και το «σύννεφο» να αρχίζει να καλύπτει την ορατότητα –τηλεοπτική και αγωνιστική (χωρίς να θεωρείται αυτό δικαιολογία για τους αμυντικούς του Ολυμπιακού)- υπήρχε περίπτωση να συνεχιστεί ο αγώνας σε κάποιο σοβαρό πρωτάθλημα του κόσμου (της Ευρώπης, δηλαδή). Πολλές φορές, μάλιστα, κάτι τέτοιο συμβαίνει στην άλλη άκρη του γηπέδου και ο διαιτητής διακόπτει το ματς για να συνεχιστεί… πολιτισμένα. Στην προκειμένη περίπτωση, η εστία κινδύνου για τραυματισμό ήταν μέσα στα πόδια των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων και ο Σιδηρόπουλος ήταν σε πλήρη αντίθεση με τις καλές καιρικές συνθήκες. Πέρα έβρεχε ο Αναστάσιος... ο φλου.
Αντί, λοιπόν, να τον εγκαλέσουν για μια βασική παράλειψη στον έλεγχο του αγώνα, τον βάζουν στο ψυγείο (μόνο) επειδή παίχτηκε παραπάνω μπάλα. Ok…

Οι «πικραμένοι» και οι στερημένοι
Λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός, τόσο μετά τη λήξη του αγώνα, όσο και την επομένη, εστίασε μόνο στη συμπεριφορά ορισμένων οπαδών της ΑΕΚ, που μπούκαραν μέσα σαν τον αγρότη στο χωράφι του, και την έπεσαν στον Πάντελιτς, στην απαράδεκτη συμπεριφορά του Γιάχιτς εναντίον του Φουστέρ, αλλά και σε όσα έγιναν στα δημοσιογραφικά και στα αποδυτήρια. Καρέκλες «έφυγαν» και παραλίγο να… τρακάρουν επάνω σε κεφάλια και σπρωξίδια από παράγοντες σε παράγοντες. Ποια είναι η απάντηση της Ενωσης; «Μιλάνε από την πίκρα τους», λένε στα… Σπάτα, πλέον. Ποιοι είναι πικραμένοι; Εκείνοι που παραδέχτηκαν ότι έχασαν δίκαια αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και εκείνοι που επικαλούνται γεγονότα που είδε, άκουσε και διάβασε κατά τη διάρκεια και μετά το ματς όλη η Ελλάδα;
Η εντύπωση που μας δίνεται είναι ότι ναι, στενοχώρια υπάρχει διότι καμιά μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν ευχαριστιέται όταν χάνει. Και ειδικά παιχνίδια που ακόμη και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις λένε ότι οι Πειραιώτες έκαναν δώρο τη νίκη σε αυτή την ΑΕΚ. Πραγματική πίκρα, όμως, ή για την ακρίβεια, συμπλέγματα ετών βγάζουν άλλοι προς τα έξω όταν από τη μία διατείνουν ότι ήρθαν για να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο και από την άλλη μιλούν δημόσια -για να ακουστούν προφανώς και να «κυκλοφορήσουν» στον κόσμο τους τα λόγια τους- με γλώσσα πιτσιρικά που νιώθει ότι μετά την πρώτη του «εμπειρία» έγινε άντρας.

Ούτε ο Βαλβέρδε στο απυρόβλητο
Γράψαμε στο editorial μετά τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν «έχωσε» το καλοκαίρι ένα καράβι… μωβ (που έλεγε κι η Ντάλια) για να χάνει τα παιχνίδια τζάμπα και βερεσέ από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Κι αν για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πολλά μπορούσαν να ειπωθούν για τον Κάκο, έστω και για… τα μάτια του κόσμου, τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ισπανική υποχώρηση που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στην αγωνιστική νοοτροπία.
Η φουρτούνα του «καπετάνιου» θα πάρει πολλούς ποδοσφαιριστές και το γεγονός ότι ακύρωσε το δεύτερο ρεπό που είχε δώσει ο ίδιος ο Βαλβέρδε, ίσως λέει πολλά…
http://www.katimagiko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons