OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κερδίζει το "στοίχημα" ο Πάρντο...

Ο Ούρκο Πάρντο ήταν εξαιρετικός στο ματς με τον ΠΑΟΚ, προσθέτοντας μια ακόμη θετική εμφάνιση στην "συλλογή" του. Μέχρι πέρυσι έμοιαζε "καμμένο χαρτί", αλλά δικαιώνει όσους τον πιστεύουν.
Το να γίνει προσπάθεια "αγιοποίησης" από αυτή την εδώ την ερυθρόλευκη γωνία αποκλείεται, ούτε και πρόκειται να καταργηθεί η λογική και αυτό που βλέπει και αντιλαμβάνεται ο μέσος φίλαθλος. Όμως, ορισμένα πράγματα φαίνονται ξεκάθαρα και πρέπει να γράφονται, για να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Ο Ούρκο Πάρντο δεν αποτελεί την μετενσάρκωση του Λεβ Γιασίν, ούτε διαθέτει το ταλέντο του Πίτερ Σμάιχελ. Δεν είναι καν ο Άντονι Θουμπιθαρέτα (Ισπανός) ή ο Μισέλ Πρεντόμ (Βέλγος), αν θέλουμε να συγκρίνουμε τον Βελγοϊσπανό με τερματοφύλακες από τις χώρες προέλευσής του. Όμως, αυτό δεν του απαγορεύει σε καμία των περιπτώσεων να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για τα ερυθρόλευκα γκολπόστ. Μπορεί και δείχνει ότι τα καταφέρνει και με το παραπάνω...

Ο 27χρονος πορτιέρε, μέχρι πέρυσι έμοιαζε "καμμένο χαρτί" για τον Ολυμπιακό, δεν έπειθε κανέναν και ήταν ένας λόγος που επιστρατεύτηκε για μια ακόμη χρονιά ο Αντώνης Νικοπολίδης. Άπαντες στοιχημάτιζαν ότι και φέτος θα "σκούπιζε" πάγκο και πως σε 2-3 ματς θα έπαιζε, ώστε να ξεκουράσει τον 40άρη Αντώνη. Αμ δε...

Έχει δεχτεί μόνο δυο γκολ στο πρωτάθλημα

Τα νούμερα δεν παίζουν μπάλα, όμως δείχνουν πράγματα. Ο Πάρντο έχει δεχτεί μόλις δυο τέρματα σε... 4,5 ματς πρωταθλήματος (το μισό είναι το πρώτο μέρος με τον Εργοτέλη) και αυτά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη, αφού ο Αβραάμ Παπαδόπουλος χάνει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στα δεξιά και ο Βασίλης Τοροσίδης πιάνει αέρα στην σέντρα προς τον Σισέ, ενώ το δεύτερο ήταν με πέναλτι. Όσο για γκέλες, έχει κάνει μόνο μια με την Ξάνθη στα Πηγάδια (νίκη του Ολυμπιακού με 0-3), όταν σε ένα σουτ έχασε την μπάλα από τα χέρια και αυτή κατέληξε στο δεξί του δοκάρι.

Δικαιώνει όσους τον πίστεψαν πέρυσι το καλοκαίρι

Από εκεί και πέρα, ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και δείχνει ότι σιγά σιγά μαθαίνει να αντέχει για τα καλά την πίεση που έχει μια ομάδα με απαιτήσεις σαν τον Ολυμπιακό, δημιουργεί ασφάλεια στους αμυντικούς του και κατ' επέκταση και σε όλη την ομάδα, ενώ δικαιώνει πλήρως τους ανθρώπους της διοίκησης, που θέλησαν να του δώσουν μια ακόμη ευκαιρία φέτος. Έβλεπαν ότι ο Πάρντο έχει πολλές δυνατότητες, ότι δουλεύει πολύ, ενώ δεν δημιούργησε ποτέ του το παραμικρό θέμα και είναι άριστος επαγγελματίας.

Ένα "μπράβο" για την στάση του Νικοπολίδη

Θα πρέπει βέβαια να ειπωθούν και δυο κουβέντες για τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος είναι πραγματικός κύριος. Έχει δεχτεί ότι πρέπει να κάνει λίγο πίσω, ώστε η διάδοχη κατάσταση να πάρει περισσότερα παιχνίδια, ενώ βοηθάει πολύ τον Πάρντο και τον συμβουλεύει σε κάθε ευκαιρία. Μάλιστα, ο ίδιος ο Βελγοϊσπανός λέει τα καλύτερα για τον κορυφαίο Έλληνα τερματοφύλακα και τον θεωρεί δάσκαλό του. Άλλωστε, αυτό είναι υγεία μέσα σε μια ομάδα και με τέτοιες νοοτροπίες κάνει βήματα προς τα μπρος.

Υ.Γ1. Η πιθανή αγορά του Πάρντο το καλοκαίρι (μην ξεχνάμε ότι και φέτος είναι δανεικός), δεν σημαίνει στο ελάχιστο ότι δεν θα αποκτηθεί και άλλος τερματοφύλακας κλάσης. Αυτό είναι δεδομένο και δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού. Όσο περισσότερος ανταγωνισμός υπάρχει, τόσο το καλύτερο και για την ίδια την ομάδα.

Υ.Γ2. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις λειτούργησε άψογα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο 27χρονος, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Μάλιστα, δεν δίστασε μέχρι και να "γίνει ένα" με το αριστερό του δοκάρι στην ευκαιρία του Φωτάκη στο 18ο λεπτό, προκειμένου να διατηρήσει το μηδέν. Το λέει η καρδούλα του και δεν διστάζει να πάρει και τα ρίσκα του.


http://www.redplanet.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons