OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Πέφτει ο Κάνιο, πέφτει και ο Θρύλος...

Καλώς ή κακώς, ο Άριελ Ιμπαγάσα είναι βαρόμετρο για την απόδοση του Ολυμπιακού. Όταν "τραβάει" αγωνιστικά, τότε ανεβάζει επίπεδο και τον Ολυμπιακό, όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο στις περιπτώσεις που δεν είναι αυτός που πρέπει ή έχουμε συνηθίσει.

Ευτυχώς αυτό δεν συμβαίνει συχνά, δυστυχώς συνέβη στο ΟΑΚΑ και φάνηκε ότι η ομάδα δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά και να "απλώσει" το παιχνίδι της. Αυτό είναι το ατού του Θρύλου, η καλή κυκλοφορία της μπάλας, ορισμένοι γρήγοροι και τεχνίτες παίκτες που έχει στο ρόστερ και οι οποίοι είναι σε θέση με μια ενέργεια ή μια όμορφη μπαλιά να κονιορτοποιήσουν οποιαδήποτε ελληνική άμυνα.

Θυμηθείτε ένα ματς που να τράβηξε ο "Κάνιο" και να ήταν κακός ο Ολυμπιακός ή το αντίθετο. Δηλαδή, να είναι κακός ο 35χρονος "μαέστρος" και να παίζει σούπερ η ομάδα πάνω στο χορτάρι. Είναι πολύ σπάνιες οι φορές, μην πούμε καμία και φανούμε υπερβολικοί.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό, ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει αφήσει το οργανωτικό παιχνίδι για τα καλά πάνω στον Ιμπαγάσα και σε μέγιστο βαθμό εκείνος θα καθορίσει το πως θα ανοίξει το παιχνίδι του ο Ολυμπιακός, το τι ρυθμό θα πιάσει και το πως θα καταφέρει να διεμβολίσει τις αντίπαλες άμυνες. Εν ολίγοις, έχει αφήσει πάνω του ένα σημαντικό κομμάτι της επιθετικής λειτουργίας ο Ερνέστο Βαλβέρδε και θεωρούμε ότι όχι άδικα. Απλά, στο ΟΑΚΑ φάνηκε ότι χωρίς τον καλό Αργεντινό η ομάδα έχει πρόβλημα.

Ο Νίκος Κωστένογλου διάβασε καλά τον αντίπαλό του και έπαιξε έξυπνα τον "Κάνιο". Τον πρέσαραν καλά οι παίκτες της ΑΕΚ, δεν τον άφησαν να κινηθεί πάνω στο γήπεδο όπως θα ήθελε και έτσι ο Θρύλος δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός. Μα τρεις τελικές σε όλο το ματς; Σπανιότατο για τον Ολυμπιακό και ειδικά με έναν αντίπαλο όπως η "Ένωση" που δεν φημίζεται για την γρήγορη και αποτελεσματική της άμυνα.

Ας ελπίσουμε ότι με την Ντόρτμουντ ο Ιμπαγάσα θα είναι αυτός που πρέπει. Έκανε μεγάλο ματς στο Λονδίνο με την Άρσεναλ και "πετούσε" όλη η ομάδα μαζί του. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και ο ίδιος συναισθάνεται ότι από τα πόδια του θα κριθούν πολλά και θα είναι όπως τον περιμένουν όλοι. Ο σπουδαίος "εγκέφαλος" που δίνει όλες τις εντολές στον ερυθρόλευκο οργανισμό...

http://www.thrylos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons