OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μόνον ο Κοστάντσο μπορούσε...

Τι μπορούσε να αλλάξει το άνετο 2-0 του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ και να το μετατρέψει σε εφιάλτη για τους «ερυθρόλευκους» και τρίτο σερί εκπληκτικό (και πιο εντυπωσιακό σταματώντας το σερί των πρωταθλητών στο Καραϊσκάκη) αποτέλεσμα για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου;
Τίποτε άλλο από αυτό που έκανε ο Φράνκο Κοστάντσο. Σε ένα παιχνίδι που μία δύσκολη φάση την είχε βγάλει με απόλυτη επιτυχία (στο τετ α τετ με τον Λόπεθ στο 21'), πάνω που κέρδιζε ακόμη περισσότερο τον κόσμο και την ομάδα του, ο Αργεντινός έχυσε το γάλα. Και άντε τώρα να επιχειρήσει να το μαζέψει για άλλη μία φορά.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μέχρι το 74', ο Ολυμπιακός όχι μόνον κέρδιζε 2-0, αλλά ο ΟΦΗ έπαιζε παθητικά. Όλοι πίσω από τη μπάλα, κι αν βρεθεί μία ευκαιρία αντεπίθεσης, την κυνηγούσε. Μ' αυτήν την εικόνα, το ματς δεν γύριζε ούτε... αύριο. Θα έμενε το 2-0 και κανείς δεν θα ασχολούταν ούτε με τη χαλάρωση, ούτε με την αλλαγή του Ορμπάιθ (δεν έπρεπε να πάρει ανάσες για τη Γερμανία;).
Κάνει το τραγικό λάθος ο Κοστάντσο, ξαφνικά το ματς δυσκολεύει και λίγα λεπτά μετά, έγινε και το 2-2. Από άλλη μία στημένη φάση, που επανέφερε το πρόβλημα του Ολυμπιακού σ' αυτόν τον τομέα, ένα πρόβλημα που «φώναζε» από τα φιλικά του καλοκαιριού. Ο ΟΦΗ γεμάτος από ψηλά παιδιά μπορούσε να αξιοποιήσει τις στημένες φάσεις και έφυγε από το Φάληρο με δύο γκολ σε τρεις όλες κι όλες ευκαιρίες!
Όλα αυτά όμως ξεκίνησαν από το λάθος του Αργεντινού. Και σωστά είπε ο Βαλβέρδε ότι δεν θα κριθεί από μία φάση, μην ξεχνώντας να αναφέρει και την επέμβαση του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, δεν είναι το πρώτο του λάθος. Και καλώς ή κακώς, από αυτήν τη φάση γύρισαν όλα τούμπα. Φυσικά και δεν φταίει μόνον αυτό το γκολ, αλλά υπάρχει ένας που να πίστευε ότι μπορούσε να ανατραπεί η εικόνα του αγώνα;
Ο Ολυμπιακός θα την έκανε κάποια στιγμή τη «γκέλα», τα παιχνίδια πριν το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάντα επικίνδυνα γι' αυτό το λόγο, ωστόσο αν δεν βρει λύση στη θέση του γκολκίπερ, θα έχει κι άλλες απώλειες.
Υ. Γ. Κι ο Μαρκάνο είναι ένα θέμα. Κι όχι πρώτη φορά. Ο Μάντζιος του δημιούργησε προβλήματα και η κατάσταση θα ήταν μάλλον διαφορετική με τον Παπαδόπουλο.
 
Μπάμπης Παπάζογλου
http://www.sday.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons