OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ενα όνομα, μια ιστορία...

Για να χτίσει κάποιος ένα σπίτι και να αντέξει στο χρόνο και στις «επιθέσεις» του χρειάζεται να έχει βάλει γερά θεμέλια. Χρειάζεται καλά υλικά και σωστή βάση. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο «οικοδόμημα» του ελληνικού αθλητισμού. Αυτό το μαρτυρούν, τα τρόπαια του, οι νίκες του. Η ιστορία του. Ο Ολυμπιακός γεννήθηκε για να μεγαλουργήσει. Γεννήθηκε για να σαρώνει τα πάντα σαν τυφώνας στον ελληνικό αθλητισμό. Οι άνθρωποι που τον δημιούργησαν το 1925 ήξεραν πως έπρατταν κάτι σπουδαίο. Κανείς από αυτούς που βρέθηκαν εκείνο το απόγευμα στην ταβέρνα του Μοίρα στον Πειραιά για να φτιάξουν τον Ολυμπιακό δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε και ο τελευταίος.

Ο «Βενιαμίν» της οικογένειας των Ανδριανόπουλων, ο Λεωνίδας, δεν είναι πια εν ζωή. Αποχαιρέτησε τον κόσμο, τον Θρύλο, την Ελλάδα έχοντας συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής. Η οικογένεια του και τα πέντε αδέλφια (ήταν επτά συνολικά) που έπαιξαν ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό είναι συνώνυμο της λέξεως Ολυμπιακός. Αυτοί ήταν εκ των ιδρυτών του κορυφαίου συλλόγου της χώρας, αυτοί τον γιγάντωσαν μέσα στα γήπεδα και αυτοί τον οδήγησαν από πολλές θέσεις στην καταξίωση.

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος ήταν ο τελευταίος των μεγάλων και ας ήταν ο μικρός της οικογένειας. Ασχολήθηκε πολύ με τον στίβο και ήταν σπουδαίος. Γρήγορα ξεκίνησε το ποδόσφαιρο και όλοι έχουν να λένε για τις θανατηφόρες του επελάσεις και τις σέντρες. Μόλις στα 24 το εγκατέλειψε και όπως όλη η οικογένεια του έτσι και αυτός ασχολήθηκε με το εμπόριο και παράλληλα πάντα με τον Ολυμπιακό. Εξάλλου ο αδελφός του, ο Γιώργος διατέλεσε για χρόνια πρόεδρος του συλλόγου.

Ο Λεωνίδας υπήρξε μέλος της λέσχης των 100 αθανάτων και είδε τον Ολυμπιακό από βρέφος να φτάνει σε σημείο να γνωρίζει γι’ αυτόν όλη η υφήλιος. Το κατάστημα της οικογένειας στο κέντρο του Πειραιά, κοντά στο δημοτικό θέατρο, ήταν το στέκι του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου. Ήταν αυστηρός αλλά ότι σου έλεγε ήταν νόμος. Αυτό υποστηρίζουν αυτοί που τον γνώριζαν καλά. Χάρις στον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο και τα αδέλφια του υπάρχει σήμερα ο Ολυμπιακός αλλά και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Το προπονητικό κέντρο στο Ρέντη είναι και αυτό υπόθεση της οικογένειας. Επί προεδρίας του Γιώργου Ανδριανόπουλου, έγινε έρανος και αγοράστηκε το οικόπεδο για να φτιαχτεί αργότερα το προπονητικό κέντρο. Ο Λεωνίδας ήταν πάντα ο μικρός
αλλά ο μικρός μεγάλωσε…

Έζησε δύσκολα χρόνια. Κάποτε βούλιαξε ένα καράβι με εμπορεύματα της οικογένειας του και αναγκάστηκαν να πουλήσουν όλα τα κτήματα τους στον Πειραιά για να συνεχίσουν. Ο Λεωνίδας όπως μαρτυρά ο ίδιος πήγε τέσσερις φορές στο στρατό. Υπήρξε και διεθνής ποδοσφαιριστής και μεγάλος τζέντελμαν. Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος έζησε έναν μεγάλο έρωτα με την ηθοποιό του κινηματογράφου και θεάτρου, την Δέσπω Διαμαντίδου. Το αποκάλυψε όταν πέθανε η Διαμαντίδου και έλεγε πως «ο έρωτας είναι μυστήριο και όχι εμπόριο». Πάντα δεν του άρεσε η έξαλλη ζωή των σημερινών ποδοσφαιριστών, με τα πολλά λεφτά, τις γυναίκες, τα αυτοκίνητα και την επίδειξη. Του άρεσε πολύ ο Ζιοβάνι ως παίκτης. Πάντα ήταν κοντά στον Ολυμπιακό αλλά σπάνια μιλούσε ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Για κάποιους ανθρώπους μιλάει η ιστορία τους. Εάν δεν υπήρχε ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος και τα αδέλφια του δεν θα είχε γεννηθεί ο Ολυμπιακός. Ένας γίγαντας, ένας θρύλος, ένας άνθρωπος με αρχές και ιδανικά δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε αλλά θα είναι πάντα στις καρδιές μας και θα βλέπει από εκεί ψηλά την ομαδάρα του να κερδίζει μαζί με τα αδέλφια του.

http://www.thrylos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons