OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Δρ. Τζέκιλ και μίστερ… Χάινς...

Με το «δεξί» μπήκε στο φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός επικρατώντας του ΠΑΟΚ με σκορ 65-52, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 1η αγωνιστική της Α1.

Με νωπά τα σημάδια της κακής εμφάνισης στο Μπιλμπάο, οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μπουν πιο δυνατά στο παρκέ.

Ωστόσο, η είσοδος του Κάιλ Χάινς από τον πάγκο άλλαξε το ρου της αναμέτρησης, δίνοντας ώθηση στους Πειραιώτες, σε άμυνα και επίθεση.

Ο Αμερικανός σέντερ τελείωσε το ματς με 16 πόντους, επτά ριμπάουντ και τέσσερις τάπες.

Πολύ καλή εμφάνιση για λογαριασμό των «ερυθρολεύκων» έκανε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος πέτυχε συνολικά 18 πόντους, ενώ από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Ντικούδης, Στίγκερς και Γκίντενς που σημείωσαν από 11 ο καθένας.

Το ματς

Το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης ήταν τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο ΠΑΟΚ χτυπώντας –κυρίως- από την περιφέρεια, κατάφερε να κάνει ένα σερί 6-0 (6-2). Η αστοχία και οι λάθος επιλογές από τους φιλοξενούμενους συνεχίστηκαν, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να διατηρεί τη διαφορά (8-4), αλλά στο διάστημα αυτό ο Καλαμπόκης υπέπεσε στο δεύτερό του φάουλ, με αποτέλεσμα να τεθεί από νωρίς νοκ άουτ από το ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν την αναμέτρηση (8-8) με πρωταγωνιστή τον Χάινς που ήρθε από τον πάγκο. Όμως, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου με «όπλο» τα επιθετικά ριμπάουντ ανέκτησαν τη διαφορά (15-11), κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο υπέρ τους 22-16, με ένα τρίποντο του Στίγκερς σχεδόν από το κέντρο.

Οι «παθογένειες» του πρώτου δεκαλέπτου συνεχίστηκαν και στο δεύτερο για τον Ολυμπιακό, με τον ΠΑΟΚ να το εκμεταλλεύεται και να πηγαίνει ακόμα και στο +9 (25-19). Η αντίδραση των «ερυθρολεύκων» ήταν ένα αρχικό 5-0 που έκανε το σκορ 25-21, ενώ στη συνέχεια με δύο συνεχόμενα καλάθια και φάουλ του Χάινς, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα (25-27), διευρύνοντας το σερί τους στο 11-0. Η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 25-30, με τους γηπεδούχους να μετρούν κάτι παραπάνω από πέντε λεπτά χωρίς σκορ. Ο Καλαμπόκης επανήλθε στο παρκέ ύστερα από πολύ ώρα και με προσωπικούς του πόντους έφερε τη διαφορά στο καλάθι (29-31), όμως οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πήγαν προηγούμενοι με έξι πόντους στα αποδυτήρια (30-36), χάρης σε καλάθια των Σπανούλη και Μάντζαρη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με διάθεση να πιέσει τον ΠΑΟΚ και αυτό «απέδωσε καρπούς», καθώς έτρεξε ένα σερί 6-0 με το οποίο πήγε τη διαφορά στο +12 (30-42). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αδυνατούσε να ακολουθήσει τον «ξέφρενο» ρυθμό των Πειραιωτών, οι οποίοι πήγαν τη διαφορά ακόμα και στο +17 (32-49), στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Στη συνέχεια, ο Χάινς υπέπεσε το τρίτο του φάουλ, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον προπονητή. Την απουσία του Αμερικανού από το παρκέ εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, όπου έκαναν ένα σερί 11-0, ρίχνοντας τη διαφορά σε μονοψήφιο (43-49), με το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να διαμορφώνεται στο 43-50.

Θετικά ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό, με τον Ντικούδη να κάνει το τέταρτό του φάουλ, όσα είχε και ο Καλαμπόκης. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να διευρύνουν το προβάδισμά τους οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς ο ΠΑΟΚ διατηρούταν κοντά σκορ (47-54). Το τρίποντο του Παπανικολάου πήγε τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό για τους φιλοξενούμενους (47-57), ωστόσο ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να μειώσει στους επτά (50-57). Δύο λεπτά πριν το τέλος, οι φιλοξενούμενοι «κλείδωσαν» τη νίκη, καθώς με καλάθια των Πρίντεζη και Χάινς πήγαν στο +11 (50-61). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έχασαν την πίστη τους για την ανατροπή, με το τελικό 65-52 να δίνει το ροζ φύλλο στους Πειραιώτες.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 30-36, 43-50, 52-65


ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 7 (1), Στίγκερς 11 (1), Αράπης, Γκόρι 11, Ντικούδης 11, Καλαμπόκης 7, Αντριουσκεβίτσιους, Ράιτ 5 (1), Γιαννακίδης, Καλλές, Καλαμπάκας, Τσακαρέλης.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 16, Άντιτς 2, Σπανούλης 18 (2), Χάουαρντ, Κέσελ 2, Γκετσεβίτσιους 3, Γλυνιαδάκης 6, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 7 (1), Σλούκας, Κατσίβελης.

http://www.sport-fm.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons