OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Αστεράτος...

Ο Θρύλος γύρισε και με αποτέλεσμα στη Γερμανία μένει και συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός καθάρισε μάγκικα τη Ντόρτμουντ 3-1, έφτασε τους 3 βαθμούς στον 6ο όμιλο και μπήκε στο μεγάλο κόλπο. Χολέμπας (8'), Τζιμπούρ (40') και Μοδέστο (78') τα γκολ.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε διατήρησε το αγαπημένο του 4-2-3-1, αλλά δεν έλειψαν οι εκπλήξεις στα πρόσωπα. Ο Κοστάντσο τοποθετήθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τον Μοντέστο να διατηρείται στο δεξί άκρο και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Ο Μέλμπεργκ επέστρεψε δίπλα του, με τον Μαρκάνο να μετατοπίζεται στο αριστερό άκρο. Ο Ορμπάιθ διατήρησε τη θέση του μπροστά από την τετράδα της άμυνας, έχοντας αυτήν τη φορά τον Μακούν στο πλευρό του και τον Ιμπαγάσα να κινείται μπροστά τους. Ο Μιραλάς μετακινήθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης, αφήνοντας το αριστερό για τον «προωθημένο» Χολέμπας, με τον Τζιμπούρ να παραμένει στην κορυφή.

Από την πλευρά του, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν επιφύλαξε εκπλήξεις στο αρχικό του σχήμα. Το 4-2-3-1 διατηρήθηκε για ένα ακόμη ματς, με τον Βαϊντενφέλερ να είναι κάτω από τα γκολπόστ και τους Πίσζτσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς και Σμέλτσερ να συγκροτούν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά. Μπέντερ και Γκιουντογκάν ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τον Καγκάβα σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Πέρισιτς και Γκέτσε κάλυπταν τις πτέρυγες δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, με τον Λεβαντόφσκι να είναι η «αιχμή του δόρατος».

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

Ο νόμος του... Χολέμπας!

Το ματς όχι μόνο δεν άργησε να πάρει ρυθμό, αλλά πήρε φωτιά σχεδόν με το ξεκίνημα! Μόλις στα πρώτα έξι λεπτά, οι Γερμανοί είχαν απειλήσει δις τον Ολυμπιακό, με ένα σουτ του Πέρισιτς στο 4' που μπλόκαρε ο Κοστάντσο και μία λόμπα του Καγκάβα, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αργεντινού.

Και ο άτυπος νόμος του ποδοσφαίρου ή αν προτιμάτε, ο νόμος του... Χολέμπας, εφαρμόστηκε δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά από καταπληκτική σέντρα του Μαρκάνο από αριστερά, ο Γερμανός πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Ντόρτμουντ, νίκησε τον Σμέλτσερ στον αέρα και έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Βαϊντενφέλερ, γράφοντας το 1-0 στο φωτεινό ταμπλό του «Γ. Καραϊσκάκης» μόλις στο 8'!

Ο Ολυμπιακός πήρε... φόρα από το γκολ και στο 20' έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν το γύρισμα του Τζιμπούρ βρήκε το κεφάλι του Μιραλάς στη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τη γερμανική εστία.

Ξαφνικό σοκ!

Κι εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρει ρυθμό και πίεζαν τους Γερμανούς, σε μία ξαφνική αντεπίθεση και ύστερα από μια ασυνεννοησία στο χώρο του κέντρου, ο Γκέτσε βγήκε από δεξιά και σέντραρε για τον Λεβαντόφσκι στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο Πολωνός κοντρόλαρε αμαρκάριστος και έπιασε ένα σουτ με το δεξί, που νίκησε τον Κοστάντσο, φέρνοντας το ματς του Φαλήρου στα ίσα (1-1).

Οι Γερμανοί αναθάρρησαν μετά το γκολ και απείλησαν σε δύο φάσεις να φέρουν το ματς τούμπα. Στο 29' με ένα μακρινό σουτ του Καγκάβα, που πέρασε άουτ και ένα ακόμη του Πέρισιτς αριστερά και μέσα από την περιοχή, το οποίο αποσόβησε εύκολα ο Κοστάντσο.

Με... τσαμπουκά!

Μετά από ένα «νεκρό» δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός βρήκε πάλι τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο και στο 37' έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν η σέντρα του Ιμπαγάσα από δεξιά έφτασε στον Μιραλάς, ο οποίος δοκίμασε να νικήσει με προβολή τον Βαϊντενφέλερ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Γερμανού τερματοφύλακα.

Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο Βέλγος, το πέτυχε ο Τζιμπούρ τρία λεπτά αργότερα. Ο Μιραλάς τον βρήκε με ωραία πάσα μέσα στην περιοχή, ο Αλγερινός έβαλε πλάτη τον Σούμποτιτς και γύρισε μέτωπο στην αντίπαλη εστία. Ο Χούμελς γλίστρησε στην πορεία και ο «τρομοκράτης» βρήκε τον χώρο να «σκοτώσει» με δυνατό σουτ τον Βαϊντενφέλερ, κάνοντας το 2-1 και βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης»!

Ο Ολυμπιακός είχε ακόμη μία καλή φάση πριν την ανάπαυλα, στο 45', όταν η σέντρα του Μιραλάς από δεξιά βρήκε τον Τζιμπούρ αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή, εκείνος σηκώθηκε για γυριστό σουτ, αλλά γλίστρησε και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βαϊντενφέλερ, πριν ο Ναϊχάους σφυρίξει για τελευταία φορά στο α' μέρος.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

Αμυνόμενος στις... αλλαγές

Με την έναρξη της επανάληψης, ούτε ο Βαλβέρδε, αλλά ούτε και ο Κλοπ πραγματοποίησαν αλλαγές. Ωστόσο, η συμπεριφορά του Ολυμπιακού στο β' μέρος, ήταν σαφώς με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς, προσέχοντας τα νώτα του και ψάχνοντας το γκολ στην αντεπίθεση.

Ένα σουτ του Χολέμπας έξω από την περιοχή, που πέρασε λίγο άουτ, ήταν ό,τι καλύτερο επέδειξαν οι δύο ομάδες στο πρώτο 15λεπτο του β' ημιχρόνου, στο οποίο ο Κλοπ έκανε αλλαγή, βγάζοντας τον Γκιουντόγκαν για να περάσει στο ματς στον Λάιτνερ.

Στο 62' και με την εικόνα του ματς να μην έχει αλλάξει ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε ένα ακόμη γκολ, όταν ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε φάουλ για τον Μοντέστο, που πετάχτηκε στο ύψος του πέναλτι με κεφαλιά, αλλά ο Βαϊντενφέλερ διάβασε την πορεία της μπάλας, μπλοκάροντας στη δεξιά του γωνία.

Ο Κλοπ έκανε και δεύτερη αλλαγή στο 65', βγάζοντας τον Καγκάβα και περνώντας τον Μπλαζικόφσκι στα άκρα, με τον Γκέτσε να γυρίζει πίσω από τον Λεβαντόφσκι. Ο Μπλαζικόφσκι μάλιστα, λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά με την είσοδό του στο ματς, αλλά το σουτ του, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοστάντσο, άουτ.

Κίνηση και γκολ!

Στο 73', ο Βαλβέρδε αποφάσισε να κάνει την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο και θέλοντας να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή του, πέρασε τον Μανιάτη στη θέση του Μακούν, με τον Μοντέστο να «ανεβαίνει», όπως και με την ΑΕΚ, στα χαφ, δίπλα στον Ορμπάιθ.

Πέντε λεπτά αργότερα, η άνοδος του Μοντέστο στη μεσαία γραμμή, είχε άμεσα αποτελέσματα! Στο 78', ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κορσικανός πετάχτηκε ξανά στην καρδιά της γερμανικής άμυνας και με κεφαλιά νίκησε τον Βαϊντενφέλερ και έγραψε το 3-1, στέλνοντας τους οπαδούς του Θρύλου στα ουράνια!

Ο Χολέμπας στο 82' δοκίμασε να πετύχει και τέταρτο γκολ με ένα σουτ έξω από την περιοχή της Ντόρτμουντ που πέρασε άουτ, ενώ ο Κλοπ έκανε και την τελευταία του αλλαγή με τον Γκρόσκροϊτς στη θέση του Γκέτσε. Ήταν όμως πλέον πολύ αργά...

Ο Βαλβέρδε ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Πάντελιτς να περνά στη θέση του Τζιμπούρ στο 87' και τον Φετφατζίδη σε αυτή του Μιραλάς στο 90', πριν ο Ναϊχάους σφυρίξει για τελευταία φορά στο παιχνίδι «επικυρώνοντας» το θρίαμβο του Θρύλου, που αναπτερώνει τις ελπίδες του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Το γκολ του Τζιμπούρ στο 40' ήταν κομβικό για την εξέλιξη του ματς, κυρίως γιατί έστειλε τους Γερμανούς στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με την ψυχολογία στο ναδίρ και τους «ερυθρόλευκους» στο... ζενίθ.

Ο ΗΡΩΑΣ: Αν και θα μπορούσαν αρκετοί να βρίσκονται σε αυτό εδώ το κομμάτι, ο Ραφίκ Τζιμπούρ χρίζεται «ήρωας» του ματς με τη Ντόρτμουντ. Όχι μόνο για το «τσαμπουκαλήδικο» γκολ που πέτυχε, αλλά και γιατί δεν σταμάτησε να πρεσάρει τα στόπερ των Γερμανών και να δημιουργεί διαρκώς προβλήματα, τρέχοντας ασταμάτητα και στα 87 λεπτά που αγωνίστηκε.

Η ΦΑΣΗ: Ποια άλλη από την γκολάρα του Τζιμπούρ, τόσο για την ποιότητά του όσο και για το χρονικό σημείο που επιτεύχθηκε. Ο Αλγερινός πήρε τη μπαλιά του Μιραλάς και πήρε... παραμάζωμα τον Σούμποτιτς, πριν «σκοτώσει» τον Βαϊντενφέλερ, για να δώσει προβάδισμα στον Θρύλο, λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Γκολ ψυχολογίας αν μη τι άλλο.

ΤΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Το κεντρικό δίδυμο της άμυνας της Ντόρτμουντ, αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων. Κυρίως γιατί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους ταχύτατους Μιραλάς και Τζιμπούρ, που τους δημιούργησαν ουκ ολίγα προβλήματα, αλλά και γιατί ούτε στο δυνατό τους σημείο, το ψηλό παιχνίδι, δεν αποδείχθηκαν καλοί, μιας και δέχθηκαν δύο γκολ από κεφαλιές.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Βαλβέρδε παρέταξε ένα σχήμα που δημιούργησε πάλι... απορίες, όμως αποδείχθηκε πέρα ως πέρα ορθό ως προς την αντιμετώπιση του παιχνιδιού. Δεν έκανε γρήγορες αλλαγές αφού το ματς τον... πήγε και έτσι «κλείδωσε» εύκολα τον Κλοπ, που δεν είχε την απαιτούμενη οξυδέρκεια όταν το ματς του στράβωσε. Ο Γερμανός εγκλωβίστηκε στην πολύ καλή αντίδραση του Ολυμπιακού στο β' μέρος, που φύλαξε με σύνεση τα νώτα του.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Μπας Ναϊχάους σφύριξε σε γενικές γραμμές πολύ σωστά, κρατώντας τις κάρτες στο... τσεπάκι του (μόλις μία έδειξε), ενώ δεν έδειξε να τα χάνει στον πολύ γρήγορο ρυθμό του αγώνα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μοντέστο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν (73' Μανιάτης), Ιμπαγάσα, Μιραλάς (90' Φετφατζίδης), Χολέμπας, Τζιμπούρ (87' Πάντελιτς)

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πίσζτσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκιουντογκάν (56' Λάιτνερ), Γκέτσε (82' Γκρόσκροϊτς), Καγκάβα (65' Μπλαζικόφσκι), Πέρισιτς, Λεβαντόφσκι

Σκόρερς: 8' Χολέμπας, 40' Τζιμπούρ, 78' Μοντέστο – 26' Λεβαντόφσκι
Δοκάρια: -

Κίτρινες: Σμέλτσερ
Κόκκινες: -

Διαιτητής: Μπας Ναϊχάους
Βοηθοί: Μπέρι Σίμονς, Ρομπ φαν ντε Φεν
4ος διαιτητής: Ρίτσαρντ Λίσβελντ
Επιπλέον βοηθοί: Ντάνι Μακέλιε, Εντ Γιάνσεν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Άρσεναλ 7
2. Μαρσέιγ 6
3. Ολυμπιακός 3
4. Ντόρτμουντ 1
 
http://www.katimagiko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons