OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Πιο ομάδα από ποτέ...

Στη σημασία της αναμέτρησης κόντρα στη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ και τις υψηλές απαιτήσεις που χρειάζονται, ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στάθηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο «Ντούντα» εξέφρασε την αισιοδοξία πως ο κόσμος θα βοηθήσει την ομάδα του, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Κεϊλίν Λούκας. Καλύτερα ο Μιχάλης Πελεκάνος που έχει βγάλει το γύψο και θα αρχίσει προπονήσεις σε 10 μέρες.

«Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όπου παίζουμε με μία δυνατή και γνωστή ομάδα. Λέω γνωστή γιατί την είχαμε και πέρυσι στους “16”. Όμως, τώρα την έχουμε από νωρίς. Νομίζω ότι πάνω-κάτω έμειναν με την ίδια φιλοσοφία, αφού έχουν τον ίδιο προπονητή, ίδιο κορμό. Εμείς έχουμε αλλαγές. Πιστεύω πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, όπως τα περσινά. Είναι μία ομάδα ισορροπημένη, που ξέρει να παίζει στο ανοικτό αλλά και στο μισό γήπεδο. Οι Ούκιτς και Τζέρελς είναι καλοί στο ανοικτό γήπεδο. Ο Ονάν και ο Σεφολόσα, ένας καινούριος παίκτης, που ήρθε από το ΝΒΑ και απ’ όσο ξέρω τον πήραν μέχρι να ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο Τόμας. Οι Πρέλτζιτς και Μπογκντάντοβιτς κάνουν πιο επιθετική την περιφέρεια. Ο Βίντμαρ στη θέση “5” δίνει εμπειρία. Ο Τζιστ είναι αλτικός γρήγορος, με πολύ ενέργεια και είναι από τις καλές και ισορροπημένες λύσεις, κυρίως στην άμυνα. Εμείς πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι, για το πρώτο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας. Την πρώτη αγωνιστική ήταν φανερό ότι δεν ελέγχαμε το ματς, όπως αρμόζει σε ένα ματς Ευρωλίγκας. Τουλάχιστον η αρχή ήθελε έμπειρους και έτοιμους παίκτες. Περίμενα να έχουμε το “miss match” με τον Παπαδόπουλο, αλλά δυστυχώς δεν το είχαμε, λόγω του τραυματισμού του. Πάντως, δεν έχει αλλάξει πολύ η κατάσταση. Δεν έχει καμία σχέση το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ με αυτό. Πρέπει να έχουμε τον Λούκας και τον Πελεκάνο, ώστε να έχει η ομάδα ταχύτητα και εμπειρία. Ο Λούκας όταν ανέλαβα, είδα πως είναι ένας παίκτης γρήγορος και πολύ καλός. Όταν ξεκινήσαμε το τουρνουά στην Τουρκία, μου είπε ότι καταλαβαίνει τη φιλοσοφία της ομάδας. Τον ρώτησα ένα είναι έτοιμός και μου απάντησε καταφατικά. Με τον χρόνο όλα τα άλλα θα έρθουν. Δυστυχώς τραυματίστηκε και ύστερα από δέκα μέρες, τώρα ξεκίνησε προπονήσεις. Οι Μάντζαρης και Κατσίβελης βοήθησαν αρκετά και είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά τους. Πρέπει να παίξουμε δυνατά. Δεν περιμένω να έχουμε τα γνωστά προβλήματα. Ο Παπαδόπουλος έκανε ατομικό. Μίλησα με τους γιατρούς και μου είπε ότι ήταν πολύ καλύτερα το πρωί. Ο Πελεκάνος πάει καλά μετά το γύψο. Δεν έχει το οίδημα, εξαφανίστηκε. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχουμε, γιατί για να πάρουμε τη νίκη θα πρέπει να είμαστε πιο ομάδα από ποτέ. Νομίζω ότι αυτό θα γίνει και θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, που είναι πολύ σημαντικό για εμάς», δήλωσε αρχικά για την αναμέτρηση ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Για το να είναι αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας: «Και στο Μπιλμπάο ήμουν αισιόδοξος. Δεν περίμενα, όμως, ό,τι θα είχε τόσο μεγάλο πρόβλημα ο Παπαδόπουλος. Είχαμε ετοιμάσει το παιχνίδι για συγκεκριμένες συνθήκες, εμείς δεν παίζουμε τυχαία. Περίμενα να έχουμε εκεί ένα “miss match”. Αφού δεν το βρήκαμε, τότε είχαμε πρόβλημα. Τώρα είναι πιο έτοιμος. Πιστεύω ότι τώρα τα παιδιά, στο παιχνίδι με την Φενέρ θα δείξουνε χαρακτήρα και θα παίξουν και για τον Παπαδόπουλο».

Για τους Μάντζαρη και Κατσίβελη: «Όταν ήρθα είπα πως αν ο Λούκας πάει καλά, τότε θα πάνε και οι μικροί καλύτερα. Έχουν καλά χαρακτηριστικά και οι δύο. Αναγκαστικά με τον τραυματισμό του Λούκας θα έπρεπε να είχαμε ένα έμπειρο να τον αντικαταστήσει. Στο σχεδιασμό μας ήταν να πάρουμε έναν έμπειρο πόιντ γκαρντ, αλλά τίποτα δεν μας ικανοποίησε από την αγορά. Δεν το πετύχαμε αυτό και στην κατάσταση που είμαστε θα πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Αυτό όμως πιστεύω ότι θα μας δώσει σύντομα τα αποτελέσματα».

Για τον Ματ Χάουαρντ: «Ο Χάουαρντ είναι ένας ρούκι, που ήρθε πρώτη φορά στην Ευρώπη και πρώτη φορά παίζει αυτό το μπάσκετ. Είναι, πάντως, καλός μαχητής. Και αν η ομάδα παίζει καλό και ελεγχόμενο μπάσκετ τότε θα μπορεί να προσαρμοστεί και να παίξει. Πρέπει να έχουμε υπομονή από τον Χάουαρντ».

Για τον Μάρκο Κέσελ: «Ο Μάρκο δεν προσαρμόστηκε στις ειδικές συνθήκες και γι’ αυτό δεν έπαιξε ελεύθερα στον Ολυμπιακό. Δεν είδε, δηλαδή την πίεση που υπάρχει. Όλοι τον περιμένουμε να βάζει τα τρίποντα και αυτό μόνο. Ο Κέσελ δυστυχώς, όπως όλοι όσοι έπαιξαν το καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ είναι σε άλλη κατάσταση. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Τώρα περιμένω πράγματα και από τον Παπανικολάου που έχει παραπάνω ενέργεια φέτος. Αν καταφέρουμε να φτιάξουμε αυτό το δίδυμο που είναι διαφορετικοί παίκτες, πιστεύω πως θα δούμε καλά πράγματα».

Για τον Λούκας: «Πριν την Τουρκία του είπα ότι περιμένω να πιέζει αρκετά στην άμυνα. Όλα τα άλλα έρχονται με το παιχνίδι. Άλλο Ευρωλίγκα και άλλο κολεγιακό πρωτάθλημα. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό, ίσως του δώσω μία ευκαιρία να παίξει αύριο. Είναι πρόβλημα, πάντως, που τραυματίστηκε αυτή την περίοδο
».

Για το αν περιμένει αρκετό κόσμο στο ΣΕΦ: «Ο κόσμος ξέρω πως αγαπά την ομάδα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρω ότι αγαπά το μπάσκετ. Ειλικρινά πιστεύω ότι ξέρει να κρίνει και ότι πρέπει να βοηθήσει την ομάδα. Εμείς θέλουμε πίστωση χρόνου και κάθε μέρα θα τα πηγαίνουμε ακόμα και καλύτερα».

Για τις αλλαγές που προωθεί η Ευρωλίγκα: «Εκεί είναι ένα θέμα που θέλει συζήτηση. Δεν θα είναι εύκολο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν εθνικά προβλήματα. Στην Ελλάδα ξεκινήσαμε 13 ομάδες και δεν ξέρουμε εάν θα μείνουμε τόσες το τέλος. Στη χώρα μου υπάρχει πρόβλημα (σ.σ. Σερβία). Στην Κροατία, πχ με την Ζαντάρ η οποία δεν μπορεί να παίξει ούτε Αδριατική Λίγκα. Στη Σλοβενία, τη Βοσνία εκεί που είναι μεγαλύτερα τα προβλήματα. Παρόλα αυτά πιστεύω πως η κίνηση αυτή είναι καλή. Πρώτον για το μάρκετινγκ της Ευρωλίγκας και πως τα γήπεδα –λογικά- θα είναι γεμάτα τις Παρασκευές. Το μπάσκετ θα διαχωριστεί από το ποδόσφαιρο, αλλά ελπίζω να μην συνεχιστούν και άλλο τα εθνικά προβλήματα. Να μπορούμε να έχουμε παραγωγή παικτών. Η Ευρώπη έχει πολλά ταλέντα, αλλά δυστυχώς η παραγωγή δεν είναι τόση όπως πριν από 20 χρόνια».

http://www.sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons