OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πολύ... Θρύλος για να πεθάνει...

Με τον Βασίλη Σπανούλη στο τιμόνι και τον Γιώργο Πρίντεζη να κάνει την καλύτερη εμφάνισή του από όταν επέστρεψε στο λιμάνι, ο Ολυμπιακός πήρε μια παλικαρίσια νίκη στο μισογεμάτο ΣΕΦ, κόντρα στην πολύ μαχητική Φενέρμπαχτσέ που το πάλεψε αλλά ο Θρύλος δεν πεθαίνει τόσο εύκολα. Το τελικό 81-74 έδειξε ποιος το ήθελε περίσσότερο σήμερα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες μπήκα νευρικά και δεν μπορούσαν να πετύχουν κάποιο καλάθι για το πρώτο ενάμισι λεπτό του αγώνα. Πρώτος ήταν ο Ολυμπιακός που άνοιξε το σκορ με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Αφού ισοφαρίστηκε με βολές, ο Γκετσεβίτσιους ευστόχησε σε σουτ 3 πόντων. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 4 στο 8-4 κάτι που ανάγκασε τον Σπάχια να πάρει τάιμ άουτ. Η διαφορά όμως ανέβηκε στους 7 βολές τους Σπανούλη. Κάπου εκεί σίγησε ο Ολυμπιακός και οι Τούρκοι με τους Γκιστ, Σαβάς και Τζέρελς μείωσαν στον πόντο και μετά πέρασαν μπροστά με 2. Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 12-14.

Στη δεύτερη περίοδο θα περίμενε κανείς να αντιδράσει ο Ολυμπιακός όμως έδειχνε να είναι εκτός αγώνα κάνοντας πολλά λάθη, τόσο με τον Μάντζαρη στην οργάνωση όσο και με τον Σπανούλη. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει νευρικότητα από τους παίκτες του Ίβκοβιτς με μοναδικό μαχητή τον Κάιλ Χάινς. Εκεί όμως που πήγε να γυρίσει η ψυχολογία υπέρ των γηπεδούχων όταν είχαν φτάσει στον πόντο 17-18, ο Τζέρελς πέτυχε ένα τρίποντο και πάγωσε ξανά την κερκίδα που είχε αρχίσει να φωνάζει τα πρώτα συνθήματα. Εκεί ανέλαβε να οδηγήσει εκ του ασφαλούς ο Σελόφοσα που πέρασε στο παιχνίδι και με δύο συνεχόμενα αναπάντητα καλάθια του και ένα του Πρέλτζιτς οι Τούρκοι ξέφυγαν με 8 (21-29). Ο Παπαδόπουλος που φάνηκε ότι δεν ήταν έτοιμος μείωσε με ένα καλάθι, όμως το τρίποντο η Φενέρ δεν άφηνε ελπίδες για επιστροφή του Θρύλου στο σκορ. Τελικά με ακόμα ένα τρίποντο 2 δεύτερα πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έκαναν διψήφια τη διαφορά στο σκορ που διαμορφώθηκε στο 26-37.

Στην ανάπαυλα φαίνεται πως ο Ντούντα έτριξα τα δόντια στους παίκτες του που έμοιαζαν να αγωνίζονται χωρίς πάθος και θέληση για νίκη και επέστρεψαν στο παρκέ πιο δυναμικοί. Ο Σπανούλης με δύο γρήγορα καλάθια μείωσε σε τους 7, και η καλή άμυνα ανάγκασε τον Σπάχια να πάρει τάιμ άουτ στο 1’ 45” του δεκαλέπτου. Η Φενέρ ξαναπήρε μια διαφορά 12 πόντων αλλά εκεί μίλησε ο Γώργος Πρίντεζης που με δύο συνεχόμενα τρίποντα ξαναέβαλε τους «ερυθρόλευκους» στο παιχνίδι. Εκεί ο Σπάχια δέχτηκε την τεχνική ποινή και οι βολές του Σπανούλη με το καλάθι που ακολούθησε έφεραν τον Ολυμπιακό σε απόσταση αναπνοής. Ο Τζέρελς ήταν αυτός που αντέδρασε για τους Τούρκους και διατήρησε το προβάδισμα για την ομάδα του, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε ξυπνήσει για τα καλά. Ο Χάινς, ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης ήταν ζεστοί και οδηγούσαν τον Θρύλο στον ανατροπή. Η τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Ίβκοβιτς έδωσε μια ανάσα στην Ούλκερ, όμως ο Πρέλτζιτς πήρε και αυτός με τη σειρά του τεχνική ποινή και έδωσε το δικαίωμα στον Σπανούλη να μειώσει στον πόντο. Το σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν 53-54.

Η τελευταία περίοδος ήταν θρίλερ. Τα δυο συνεχόμενα τρίποντα του «Πριντ» και οι συνεχόμενες τεχνικές ποινές ξεσήκωσαν τον κόσμο που είδε την ομάδα του να περνάει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ μετά από πολύ ώρα στο 31’ (55-54). Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και το χαμηλό σχήμα του Ίβκοβιτς με τον Άντιτς σε θέση σέντερ να αντικαθιστά τον Χάινς συνέχισε να αποδίδει καρπούς δίνοντας στον Ολυμπιακό προβάδισμα +5 (60-55, 35’) μετά από σερί 11-1.

Η Φενερμπαχτσέ όμως, αντέδρασε και με σερί 6-0 χάρη στους Σεφολόσα και Γκιστ πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ (60-61, 35’). Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και συνέχισε να μένει πιστός στο πλάνο που τον οδήγησε στην αντεπίθεση του δευτέρου ημιχρόνου.

Με χαμηλό και ευέλικτο σχήμα για να μπορούν να πιέζουν στην άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και πάλι στην πεντάδα τους τον Χάινς, παρά τα τέσσερα φάουλ που είχε φορτωθεί και με τον Κατσίβελη να καταθέτει τα διαπιστευτήρια του αμυντικά κατάφεραν να έχουν στα χέρια τους το ματς. Την ίδια στιγμή επιθετικά οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Γκετσεβίτσιους συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις και ο Ολυμπιακός μπήκε στο τελευταίο δίλεπτο προηγούμενος με 73-69 (38’).

Στα κρίσιμα σημεία όμως, μίλησαν και πάλι οι έμπειροι και οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, Πρίντεζης και Σπανούλης. Ο πρώτος σκόραρε για το 75-71, ο Σπανούλης στην επόμενη φάση έκλεψε τη μπάλα, αλλά ο Ούκιτς μείωσε σε 75-73 στα -20’’ για τη λήξη. Στην πιο κρίσιμη επίθεση ο Κατσίβελης έκανε λάθος στην επαναφορά με τον Γκιστ να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία κλέβοντας τη μπάλα και τον Άντιτς να αδυνατεί να τη συγκρατήσει στα -13’’.

Ο Σκοπιανός φόργουορντ όμως, «καθάρισε» στην επόμενη φάση, όταν παίζοντας καλή άμυνα στην επαναφορά του Μπογκντάνοβιτς τον ανάγκασε να κάνει παράβαση 5’’ δίνοντας τη μπάλα στον Ολυμπιακό. Ο Γκετσεβίτσιους στην επόμενη φάση είχε 2/2 βολές για το 77-73 με τον Σεφολόσα να «απαντά» με 1/2 για το 77-74.

Ο επόμενος που πήγε στη… ρουλέτα των βολών ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος με 2/2 έκανε το 79-74 με το ματς να ολοκληρώνεται με κάρφωμα του Πρίντεζη για το 81-74 που πανηγυρίστηκε πολύ έντονα από τους «ερυθρόλευκους»!

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 26-37, 53-54, 81-74
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons