OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Mάχη μέχρι τέλους...

Η μεγάλη νίκη του Θρύλου με 3-1 επί της Ντόρτμουντ δίνει νέες ελπίδες στην ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ολυμπιακού, κάτι που παραδέχτηκε ο Ισπανός μεσοαμυντικός, Πάμπλο Ορμπάιθ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Free Sunday".

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ορμπάιθ:

Πάμπλο. η πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό στο φετινό Champions League ήρθε επί της Ντόρτμουντ και με πολύ καλή εμφάνιση από μέρους σας. Πώς αισθάνεσαι;

"Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Πολύ ικανοποιημένοι για τη δουλειά που κάναμε σε αυτό το παιχνίδι γιατί μπορέσαμε και δώσαμε τόση χαρά στον κόσμο μας, που είχε μεγάλη ανάγκη να δει ένα καλό παιχνίδι από εμάς. Η ομάδα είχε ψυχή, πολύ καλό πνεύμα, θέλαμε να παίξουμε καλά και το κυνηγήσαμε, πετυχαίνοντας μια μεγάλη νίκη επί της πρωταθλήτριας Γερμανίας. Νομίζω ότι ήταν μια καταπληκτική βραδιά για όλους μας".

Πως νιώθεις εσύ μετά από ένα ματς στο οποίο ήσουν από τους καλύτερους του γηπέδου;

"Είμαι πολύ κουρασμένος μετά το παιχνίδι, αλλά νιώθω καλά γιατί ήταν μια ξεχωριστή μέρα για μας. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη μπροστά σε ένα καταπληκτικό κοινό".

Αλήθεια, πως είδες την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες; Σας βοήθησε;

"Ο κόσμος ήταν ο δωδέκατος παίκτης μας. Αυτή η νίκη είναι δική τους Πρόκειται για μία σπουδαία νίκη για όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού, γι' αυτό και νιώθουμε πολύ περήφανοι".

Σας έβαλε ξανά και στο κόλπο της πρόκρισης, έτσι δεν είναι;

"Ακόμη ο όμιλος παραμένει ανοιχτός. Έχουμε ελπίδες και θεωρώ ότι θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους".

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό στη Γερμανία; Είναι ένα παιχνίδι καθοριστικό για την πορεία σας στην συνέχεια;

"Θα είναι πολύ σημαντικό να παλέψουμε και εκεί για βαθμούς. Θα πρέπει να κρατήσουμε κλειστές τις γραμμές μας, να μην τους αφήσουμε χώρους και να κοιτάξουμε να βγούμε στην κόντρα και να τους αιφνιδιάσουμε. Πάνω απ' όλα θα πρέπει να παίξουμε ομαδικά και με ψυχή. Να παίξουμε όπως εδώ, που κρατήσαμε πολύ κλειστές τις γραμμές μας, δεν τους αφήσαμε χώρους και δεν μπόρεσαν να κάνουν ευκαιρίες. αντιθέτως, καταφέραμε εμείς να κάνουμε αρκετές ευκαιρίες και να πάρουμε την νίκη".

Τι σημαίνει για σένα το ότι παίζεις Champions League;

"Για μένα κάθε παιχνίδι είναι απόλαυση, είναι ευτυχία. Αποτελεί τιμή να συμμετέχω στο Champions League και ειδικά σε έναν τόσο δυνατό όμιλο όπως αυτόν στον οποίο παίζουμε. Σήμερα (σ.σ. Τετάρτη)  είναι ξεχωριστή μέρα για μένα, καθώς είναι η πρώτη μου νίκη που πανηγυρίζω στο Champions League".

Έχετε αφήσει στην άκρη το ματς στο "Καραϊσκάκης" και σκέφτεστε αυτό στο Ντόρτμουντ;

"Όχι. Από την ώρα που έληξε το ματς με την πρωταθλήτρια Γερμανίας το πιο σημαντικό παιχνίδι που έχουμε και σκεφτόμαστε είναι αυτό με τον Πανιώνιο. Στο πρωτάθλημα οι απαιτήσεις είναι μεγάλεςκαι πρέπει όλα τα παιχνίδια να τα κερδίζουμε. αυτή, άλλωστε, είναι και η φιλοσοφία μας ως ομάδα. Να κερδίσουμε όλα τα ματς".

Συνεργάζεσαι με ένα προπονητή, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον οποίο είχατε μια πολύ καλή συνεργασία και στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ήταν ο Βαλβέρδε ο βασικός λόγος που επέλεξες τον Ολυμπιακό;

"Φαντάζομαι πως ναι. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που με σκέφτηκε και πίστεψε ότι μπορώ να βοηθήσω αυτήν την ομάδα. Σίγουρα η παρουσία του αποτέλεσε κίνητρο  για μένα και χαίρομαι πολύ που προπονούμαι ξανά μαζί του. Έχουμε μια καλή επαγγελματική σχέση. Γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλο, αν και εκείνος με γνωρίζει λίγο καλύτερα απ' ό,τι εγώ, γιατί είναι προπονητής. Η συνεργασία μας συνέπεσε με πολύ καλές χρονιές για την ομάδα. Παίξαμε καλά και ουσιαστικά αυτή είναι η σχέση μας".

Σε βοήθησε στην προσαρμογή σου το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλοι Ισπανοί και ισπανόφωνοι στον Ολυμπιακό;

"Φυσικά, πάρα πολύ, και μέσα και έξω από το γήπεδο. Με τον Φραν Γέστε γνωρισζόμαστε από παιδιά και χαίρομαι που παίζουμε πάλι μαζι, αλλά και με τους Φουστέρ, Μαρκάνο και Κοστάνσο έχουμε καλή σχέση και κάνουμε παρέα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω καλή σχέση με όλους τους συμπαίκτες μου. Το αντίθετο... Οι Έλληνες, μάλιστα, μου φέρονται πολύ καλά, μου μαθαίνουν και λίγο τη γλώσσα".

Οι εντυπώσεις σου από την Ελλάδα μέχρι τώρα;

"Η Ελλάδα νομίζω ότι είναι μια πολύ όμορφη χώρα, στην οποία χαίρεσαι να ζεις. Νιώθω πραγματικά πολύ άνετα εδώ, όπως άλλωστε και η οικογένειά μου. Μας αρέσει πολύ. Μέσα σε λίγους μήνες έχουμε καταφέρει να αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας. Η ζωή εδώ είναι εκπληκτική, οι Έλληνες είναι ένας γοητευτικότατος λαός, που μας έχει συμπαρασταθεί από την πρώτη στιγμή. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Νομίζω ότι έκανα μια πολύ καλή επιλογή με τον Ολυμπιακό και είμαι πολύ χαρούμενος που ζω αυτήν την εμπειρία".

Ποια θεωρείς τη σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα σου έως τώρα;

"Είναι η κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου με την Εθνική Νέων της Ισπανίας το 1999. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή, πράγματι, αφού δεν έχω πολλούς τίτλους έως τώρα. Το να κερδίσεις το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι απίστευτα δύσκολο, ειδικά σε τέτοιες ηλικίες, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο ποδοσφαιριστής. Βέβαια, είναι το ίδιο σημαντικό σε όποια ηλικία και να είσαι. Το να σηκώνεις το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια αίσθηση μοναδική".

http://www.thrylos.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons