OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0 (Djebbour 45+) , (Abdoun 68')


Με γκολ των Αλγερινών (Τζιμπούρ, Αμπντούν), ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-0 απέναντι στον ΠΑΣ, στο πρώτο ματς του Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο. Ποιος είναι ο MVP και ποιος ο αδύναμος κρίκος.
  
Ο αγώνας

Νικοπολίδης VS Χριστόπουλος

Η πρώτη ενδεκάδα που επέλεξε ο Αντώνης Νικοπολίδης ως πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού, δεν έκρυβε εκπλήξεις και αυτά που μπορούμε να σημειώσουμε είναι πως: 1ον ο Μοδέστο έμεινε στον πάγκο και τη θέση του πήρε ο Γκρέκο. 2ον ο Τοροσίδης (είχε ενοχλήσεις) και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (κρίθηκε ανέτοιμος) έμειναν εκτός αποστολής. 3ον ήταν στην ενδεκάδα Πίνο και Αμπντούν, δείγμα πως ο Νικοπολίδης ήθελε να παίξει η ομάδα του φουλ επίθεση. 4ον  προτιμήθηκε ο Τζιμπούρ αντί του Μήτρογλου.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Χριστόπουλος δεν μπορούσε να υπολογίζει στους τιμωρημένους Ντε Βινσέντι, Κεϊτά, Πάντο και Φεγκρούς, ενώ δεν άλλαξε το αγαπημένο του 4-2-3-1.  Δείτε αναλυτικά πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:


Με τον κόσμο να επιστρέφει στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" μετά από αρκετό καιρό (λόγω των τελευταίων εξελίξεων και του καλού καιρού) και να δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν άργησαν να δείξουν τις άγριες διαθέσεις τους και να γίνουν το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι ποδοσφαιριστές του Αντώνη Νικοπολίδη είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά, ενώ στο 11' άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες.

"Αφεντικό" ο Ολυμπιακός, επικίνδυνος ο ΠΑΣ

Οι Πειραιώτες είχαν ένα... καυτό τετράλεπτο, όμως ούτε ο Πίνο στο 11', ούτε ο Τζιμπούρ στο 12', ούτε και ο Μασάντο στο 15' κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ. Ο Κολομβιανός ήταν άστοχος, ο Αλγερινός νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ταμπάση, ενώ το σουτ του Πορτογάλου έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Από την άλλη πλευρά, οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Χριστόπουλου είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ με σουτ του Λίλα (4') και του Βίλα (8') που κατέληξαν άουτ, ενώ στο 13' ο Ίλιτς βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση, αλλά (κακώς) σταμάτησε τη φάση ο διαιτητής για οφσάιντ.

Οι Γιαννιώτες δεν το έβαλαν κάτω και έπαιξαν στα ίσα τον Ολυμπιακό, τόσο που στο 27'΄έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Κοροβέσης δεν κατάφερε να νικήσει τον Μέγιερι στο τετ α τετ.

Ο "τρομοκράτης" έριξε βόμβα (1-0)

Τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια δίχως σκορ, αφού και ο Τζιμπούρ (32') και ο Μασάντο (45') έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, όμως τελικά οι "ερυθρόλευκοι" λυτρώθηκαν στις καθυστερήσεις. Ο Γκρέκο εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Ταμπάσης δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Τζιμπούρ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τη στιγμή που υπήρχε τηλεφώνημα για βόμβα στο "Καραϊσκάκης", ο "τρομοκράτης" χτύπησε...

Τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν στο δεύτερο μέρος, αφού ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να ψάχνει το 2-0, ενώ ο ΠΑΣ κρατούσε κλειστούς τους διαδρόμους και ήταν έτοιμος να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Όσο περνούσε ο χρόνος βέβαια, τόσο πιο επιθετικός και απειλητικός γινόταν ο ΠΑΣ. Τα σουτ των Γεωργίου (58') και Βίλα (61') μπορεί να κατέληξαν άουτ, όμως ήταν η τρανή απόδειξη πως οι φιλοξενούμενοι δεν αστειεύονται, ιδιαίτερα σ' ένα ματς που η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ευάλωτη και έκανε πολλά λάθη.

Άλλο ένα γκολ από τα Αλγέρι (2-0)

Στο 65' ο Αντώνης Νικοπολίδης αποφάσισε να βάλει τον Ιμπαγάσα στη θέση του Γκρέκο, προκειμένου να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας για την ομάδα του και δεν άργησε να δικαιωθεί. Τρία λεπτά μετά την είσοδό του (68'), ο Ιμπαγάσα έβγαλε ωραία ασίστ για τον Αμπντούν και εκείνος με σουτ εντός περιοχής, έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ταμπάση και έγραψε το 2-0 για την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να "καθαρίζει" το ματς.

Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού ο μεν Ολυμπιακός διατηρούσε τον έλεγχο, ενώ ο δε ΠΑΣ έμοιαζε να είχε συμβιβαστεί με την ήττα. Στο 82' οι φιλοξενούμενοι ήταν έτοιμοι να ξαναμπούν στο ματς, όταν ο Μέγιερι καθυστέρησε να διώξει την μπάλα και ο Γιάκος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το ολέθριο λάθος του Ούγγρου. Οι Γιαννιώτες ζήτησαν πέναλτι, αφού θεωρούν πως ο πορτιέρο του Ολυμπιακού χτύπησε τον Γιάκο, στην προσπάθεια να διώξει την μπάλα. Αν δινόταν το πέναλτι, όλα θα ήταν διαφορετικά. Στο 92' ο Ιμπαγάσα παραλίγο να χριστεί σκόρερ, όμως το σκαφτό του σουτ έδιωξε πάνω στη γραμμή αμυντικός του ΠΑΣ και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

MVP της αναμέτρησης

Ο Αμπντούν επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και το απέδειξε ειδικά στο πρώτο μέρος, αφού ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους αντιπάλους. Εξίσου καλός ο Ιμπαγάσα που μπήκε στο 65' και πρόλαβε να δώσει ασίστ, ενώ θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στις καθυστερήσεις.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ταμπάσης μπορεί να ξεκίνησε καλά σώζοντας αρκετές φορές την ομάδα του, όμως έχει ευθύνη και στα δύο γκολ του Ολυμπιακού. Στο πρώτο δεν μπλόκαρε την μπάλα και έδωσε ουσιαστικά ασίστ στον Τζιμπούρ, ενώ το δεύτερο το δέχτηκε στην κλειστή γωνία.



 ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

92' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα έκανε πολύ ωραίο πλασέ, αλλά ο Ντάσιος πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα την έδιωξε κόρνερ
 
68' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 2-0... Από ασίστ του Ιμπαγάσα, ο Αμπντούν γυρίζει ωραία το σώμα και με αποδειγματικό τελείωμα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες.

45+2' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 1-0... Ο Γκρέκο εκτέλεσε το φάουλ, ο Ταμπάσης έχασε τον έλεγχο της μπάλας και ο Τζεμπούρ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους "ερυθρόλευκους" στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ.


Στις 16:58 έγινε τηλεφώνημα από άγνωστο στην "Ελευθεροτυπία" για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο "Καραϊσκάκη". Δόθηκε προθεσμία 50’, η οποία εξέπνευσε… Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού βρίσκονται σε επικοινωνία με την Αστυνομία...

12' Νέα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό... Ο Τζεμπούρ από πλάγια θέση στην περιοχή έπιασε το σουτ, "υποχρεώνοντας" τον Ταμπάση να πέσει στην γωνία του για να διώξει.

11' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό... O Πίνο αποφεύγει τον Τζημόπουλο και βγαίνει απέναντι από τον Ταμπάση, αλλά το πλασέ του φεύγει λίγο άουτ.

1' Έναρξη του αγώνα...

Με νίκη ο Ολυμπιακός ξεφεύγει στο +13 από τον δεύτερο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ, που χθες έχασε με 1-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

 Η ενδεκάδα του Θρύλου:

Μέγιερι Ντιακιτέ, Kοντρέρας Μανωλάς Χολέμπας Μασάντο Γκρέκο Μανιάτης, Πίνο,Αμπντούν Τζιμπούρ...

Αναπληρωματικοί για τους Πειραιώτες είναι οι Γιαννιώτης, Μοδέστο, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Μήτρογλου και Φετφατζίδης...

Ο Γιάννης Χριστόπουλος επιλέγει λοιπόν στην ενδεκάδα των Ηπειρωτών τους Ταμπάση, Λίλα, Οικονόμου, Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Ίλιτς, Βίλα, Γεωργίου, Τσουκαλά, Κολοβέτσιο και Κοροβέση.

Ενώ στον πάγκο θα καθίσουν οι Μπακόλας, Ντάσιος, Γιάκος, Ρουμπουλάκου, Νικλητσιώτης, Μπέριος, Αυγενικού.

Την αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο Δασκαλόπουλος του συνδέσμου Κορινθίας, με βοηθούς τους Καρσιώτη (Κορινθίας) και Γεωργιάδη (Κοζάνης).
Με τον Αντώνη Νικοπολίδη αντί του Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος απολύθηκε το Σάββατο (19/1) από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα.

► Προερχόμενος από την εκτός έδρας νίκη επί του Λεβαδειακού, ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να κάνει ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, διευρύνοντας το απόλυτο των νικών εντός έδρας.

► Φέτος στο Καραϊσκάκη έχει 8 στα 8 με γκολ 22-2 γκολ.

► Πάντως, στις τελευταίες 6 αγωνιστικές δεν έχει δεχθεί γκολ μόνο από τη Βέροια και τον Λεβαδειακό!

► Οι ερυθρόλευκοι εκτός από το γεγονός ότι είναι η μοναδική χωρίς ήττα φέτος, είναι και η μοναδική που έχει σκοράρει και στις 17 αγωνιστικές.

► Ο ΠΑΣ Γιάννινα προέρχεται από 3 παιχνίδια χωρίς νίκη (μία ήττα και 2 ισοπαλίες), αλλά στις τελευταίες 8 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει 5 βαθμούς περισσότερους από όσους είχε στις πρώτες εννιά (14 έναντι 9)!

► Έχει μόλις τρεις ήττες (Αστέρας, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) στα τελευταία 11 παιχνίδια. Στα υπόλοιπα 8 ματς, μετράει 5 νίκες και 3 ισοπαλίες.

► Εκτός έδρας έχει μόλις 3 ήττες σε 8 παιχνίδια. Στα υπόλοιπα 5, έχει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.

► Ως φιλοξενούμενος έχει σημειώσει τα 10 από τα 16 γκολ που έχει στο ενεργητικό του!

► Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο "αφεντικό" όταν υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις τρεις φορές έχει καταφέρει ο "Αγιαξ της Ηπείρου" να φύγει αήττητος από την έδρα των ερυθρόλευκων. Το 1977, το 1982 και το 2009. Και στις τρεις περιπτώσεις με ισοπαλία. Τα υπόλοιπα 14 παιχνίδια τα κέρδισε ο Ολυμπιακός με συνολικά γκολ 43-10!

Ωρα έναρξης: 17:15 - Novasports1
Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ    ΣΚΟΡ

1974-75    3-1
1975-76    5-1
1976-77    0-0
1977-78    2-0
1978-79    4-3
1979-80    4-0
1980-81    2-0
1981-82    0-0
1982-83    2-0
1983-84    5-1
1985-86    3-0
1986-87    3-2
1990-91    3-0
2000-01    3-1
2002-03    2-1
2009-10    2-2
2011-12    2-0

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons