OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Η χημεία μετράει...

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Τάσος Παπάζογλου.

Επέστρεψες στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι Κυπέλλου της Τετάρτης, με αντίπαλο την Καβάλα. Η ομάδα δυσκολεύτηκε να κερδίσει, αλλά εσύ ξεχώρισες.

«Ήταν καλή εμπειρία για εμένα. Ακόμη μία από αυτές που πρέπει να παίρνει ένας ποδοσφαιριστής για να γίνεται καλύτερος. Σε κάθε ματς που παίζω, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθάω την ομάδα μου, ώστε να έρχεται το αποτέλεσμα που θέλουμε όλοι. Αυτό δεν είναι άλλο από τη νίκη».

Η απόδοσή σου ήταν σε υψηλά στάνταρ, παρά το γεγονός ότι δεν έχεις αγωνιστεί πολλές φορές φέτος. Πού οφείλεται αυτό;

«Εγώ κοιτάζω καθημερινά, μέσα από την προπόνηση, να κάνω το καλύτερο δυνατό. Και για την ομάδα, αλλά και για τον εαυτό μου. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά είναι έτσι ακριβώς. Προσπαθώ μέσα από τη δουλειά που κάνουμε να είμαι πάντα έτοιμος, ούτως ώστε, όταν κληθώ, να μπορώ να αντεπεξέλθω στις δυσκολίες του κάθε αγώνα. Αυτό έχει το να είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Παίζεις-δεν παίζεις πολύ, πρέπει πάντα να είσαι σε εγρήγορση και έτοιμος να μπεις και να προσφέρεις».

Εμφανίσεις όπως αυτή που πραγματοποίησες στο παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα πώς σε βοηθούν να αναπτύσσεις το παιχνίδι σου και στη συνέχεια;

«Όταν παίρνω την ευκαιρία μου και τα πηγαίνω καλά μέσα σε έναν αγώνα, σίγουρα αυτό μου δίνει περισσότερο θάρρος. Παίρνω κουράγιο, γιατί βλέπω τη δουλειά που κάνω να βγαίνει στο γήπεδο και να αναγνωρίζεται. Νιώθω όμορφα και την επόμενη ημέρα δουλεύω με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη, για να βελτιώσω οποιαδήποτε αδυναμία έχω στο παιχνίδι μου».

Πάντως, η απόδοσή σου την Τετάρτη σχολιάστηκε πολύ θετικά από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Το ίδιο είχε συμβεί και σε εκείνο το εκπληκτικό ματς πέρυσι, στη Μόσχα, όταν είχες μπει ως αλλαγή. Εισπράττεις αυτή την αγάπη του κόσμου;

«Ναι, την εισπράττω. Και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό. Χαίρομαι κατ’ αρχάς που ο κόσμος είναι κοντά μου, με αγαπάει και μου το δείχνει. Θέλω να ξέρουν πως το καταλαβαίνω, το εκτιμώ και για αυτό θα συνεχίσω να δουλεύω όπως δουλεύω καθημερινά: πολύ σκληρά και με θέληση. Θέλω πολύ να διατηρήσω αυτή την καλή εικόνα που έχει ο κόσμος για εμένα, γιατί μου δίνει δύναμη. Ο κόσμος είναι, άλλωστε, εκείνος που βλέπει και κρίνει και η άποψή του είναι πάντα σημαντική».

Πολλοί υποστηρίζουν ότι και οι παίκτες που δεν παίζουν τόσο πολύ είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για το σύνολο, ενώ πρέπει και εκείνοι να είναι πάντα σε τοπ φόρμα. Συμφωνείς;

«Είναι δεδομένο αυτό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει πάντα να κοιτάζουν να είναι σε τοπ φόρμα και, όπως προανέφερα, έτοιμοι να «πέσουν στα βαθιά», όταν τους το ζητήσει ο προπονητής τους. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει 25 ποδοσφαιριστές. Όλοι είναι πάρα πολύ καλοί και σίγουρα, για να βρίσκονται στην ομάδα, πάει να πει ότι αξίζουν».

Ειδικότερα, δε, για την άμυνα;

«Στην άμυνα του Ολυμπιακού υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες. Με την επιστροφή και του Αβραάμ είμαστε για τη θέση αυτή πέντε παιδιά, τα οποία είναι όλα εξαιρετικά. Όποιος και να παίζει από εμάς, πρέπει πάντα να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για το σύνολο. Αυτό και κάνουμε. Όποιος από τους αμυντικούς και αν επιλέγεται, τα δίνει όλα!»

Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η σημαντική βελτίωση που έχει δείξει η ομάδα στην αμυντική της λειτουργία, από την αρχή της σεζόν μέχρι και τώρα;

«Στην αμυντική λειτουργία δεν παίζει ρόλο μόνο η άμυνα, αλλά όλη η ομάδα. Πάντως, ξαναλέω ότι όλα τα παιδιά που παίζουν στις θέσεις της άμυνας, τόσο στα άκρα όσο και στο κέντρο, είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες και γνωρίζουν άριστα το τι πρέπει να κάνουν. Παράλληλα, παίζει σημαντικό ρόλο και το γεγονός ότι όλοι οι κεντρικοί αμυντικοί έχουμε συνδυαστεί μεταξύ μας. Έχουμε παίξει όλοι με όλους και αντιλαμβανόμαστε πλέον τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο καθένας, ώστε ο ένας από εμάς να συμπληρώνει τον άλλο».

Τι είναι, δηλαδή, πιο σημαντικό; Το ταλέντο ή η «χημεία»;

«Πάνω από όλα, κατά την άποψή μου, είναι η χημεία. Ανέφερα πιο πριν ότι όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και αμυντικοί. Το θέμα είναι όμως πώς «δένουμε» και συνυπάρχουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όσο καλός ποδοσφαιριστής και αν είναι κάποιος, όσο ταλέντο και αν έχει, αυτό που μετράει είναι το ότι όλοι μεταξύ μας ταιριάζουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι που βγαίνει μέσα στα παιχνίδια και αυτό είναι που κάνει την άμυνα να λειτουργεί σωστά και να βοηθάει και την υπόλοιπη ομάδα, ώστε να έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η παρουσία του κόσμου για εσένα;

«Η ώθηση που παίρνεις από τον κόσμο είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια. Σου δίνει τόσο μεγάλη δύναμη! Σου βγάζει όλη τη θέληση να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι και να καταφέρνεις πάντα το καλύτερο για την ομάδα, την οποία ο κόσμος αγαπάει. Ειδικά, δε, όταν είσαι μακριά από την έδρα σου!»

Γιατί αναφέρεις συγκεκριμένα τα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός δεν δίνει στην έδρα του;

«Γιατί το συναίσθημα αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο! Το να πηγαίνεις σε ένα γήπεδο μακριά από την έδρα σου, να μπαίνεις σε αυτό και να βλέπεις στην εξέδρα 2 ή 3 χιλιάδες κόσμου, σε κάνει να νιώθεις πολύ όμορφα. Μέχρι ενός σημείου είναι σαν να παίζεις στο… «Καραϊσκάκη». Το να είσαι σε ένα άλλο γήπεδο και να ακούς τα τραγούδια των φίλων του Ολυμπιακού είναι αυτό που κάνει ξεχωριστή την ατμόσφαιρα».

Σκέφτεσαι καθόλου το ενδεχόμενο η ομάδα να τερματίσει τη σεζόν δίχως να έχει χάσει κάποιο από τα ματς της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο;

«Δεν περνάει από το μυαλό μου, όπως σε διαβεβαιώνω ότι δεν περνάει και από το μυαλό των συμπαικτών μου. Αυτός θεωρώ ότι είναι και ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε, αν έρθει εντέλει. Κάθε ματς είναι για εμάς άλλη ιστορία. Άλλες συνθήκες, άλλος αντίπαλος, άλλος τρόπος προσέγγισης. Έτσι πορευόμαστε. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Και γιατί να μην το καταφέρουμε και αυτό στο τέλος;»

Τι σου λέει το γεγονός ότι όλα τα μεγάλα ματς θα γίνουν στον δεύτερο γύρο στο «Καραϊσκάκη»;

«Περάσαμε στον πρώτο γύρο αλώβητοι από όλες τις δύσκολες έδρες, απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους μας, αν και θα θέλαμε να έχουμε κερδίσει και τα ματς στα οποία δεν το καταφέραμε. Τώρα θα έχουμε όλους αυτούς τους αντιπάλους στην έδρα μας και με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να καταφέρουμε να τους νικήσουμε. Όποια ομάδα έρχεται στο «Καραϊσκάκη», όπως είδαμε και την Τετάρτη με την Καβάλα, παίζει αμυντικά και προσπαθεί να βγει στην αντεπίθεση. Αν εμείς έχουμε την απόδοση που ξέρουμε ότι μπορούμε να πιάσουμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο και θα πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Απέναντι στον Ολυμπιακό, στο Γιουρόπα Λιγκ, θα βρεθεί φέτος μία ισπανική ομάδα, η Λεβάντε. Τι σκέφτεσαι για τα δύο αυτά παιχνίδια σε Βαλένθια και Πειραιά;

«Νομίζω ότι πρόκειται για μία σχετικά καλή κλήρωση, αν αναλογιστεί κανείς τι ομάδες θα μπορούσαμε να έχουμε βρει στον δρόμο μας. Πιστεύω ότι πολλά εξαρτώνται από εμάς. Η απόδοσή μας θα καθορίσει πολλά και ελπίζω όλα να πάνε καλά και να συνεχίσουμε και πιο πέρα από αυτή τη φάση».

Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός αυτής της χρονιάς έχει τα φόντα για να πάει μακριά;

«Όπως δείξαμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ, μπορούμε να κοιτάξουμε όλες τις ομάδες στα μάτια και να τις παίξουμε «στα ίσια», όπως λέμε. Δεν φοβηθήκαμε, δεν κρυφτήκαμε, αντιθέτως προσπαθήσαμε και καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε και τρεις νίκες. Με απόδοση ανάλογη με εκείνη που είχαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, θεωρώ πως, ναι, μπορούμε να πάμε μακριά. Το πόσο μακριά μένει να φανεί».

Κλείνοντας, ήθελα να σε ρωτήσω για τους στόχους σου, με αφορμή και την κουβέντα που κάνουμε για το Γιουρόπα Λιγκ.

«Φυσικά επιτυχίες με τον Ολυμπιακό. Πάνω από όλα είναι η υγεία, όμως. Αν δεν έχουμε αυτό το πράγμα, δεν μπορούμε καν να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε κάτι. Θέλω να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό. Είμαι καλά εδώ, έχω δημιουργήσει δυνατές φιλίες μέσα στην ομάδα και νιώθω πάρα πολύ όμορφα. Αν μπορέσω να πετύχω σημαντικά πράγματα με τον Ολυμπιακό, θα μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος για αυτά που έχω καταφέρει. Αυτός είναι ο στόχος μου και θέλω, παράλληλα, να πω στον κόσμο της ομάδας ότι εμείς καθημερινά παλεύουμε για το καλύτερο, προκειμένου να παίρνουμε νίκες και να παίζουμε καλά, για να ευχαριστιούνται και οι ίδιοι που έρχονται και μας βλέπουν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons