OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Εκτός ο Πάουελ, μέσα ο Άντιτς...

Οριστικά χωρίς τον Τζος Πάουελ θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός τη Σιένα (18/1, 22:00) για την τέταρτη αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Απών από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σιένα θα είναι ο Τζος Πάουελ. Ο Αμερικανός φόργουορντ ταλαιπωρείται από οίδημα στο γόνατο, με αποτέλεσμα να του γίνει σήμερα (17/1) παρακέντηση και να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες δέκα μέρες.

Ωστόσο, το ιατρικό… δελτίο δεν τελειώνει εκεί για τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, καθώς την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί και η συμμετοχή του Γιώργου Πρίντεζη. Ο Έλληνας φόργουορντ δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα, καθώς νιώθει ενοχλήσεις στη μέση, όπου αύριο (18/1) -ανήμερα του αγώνα- θα δοκιμάσει, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αντίθετα, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» είχε και… ευχάριστα νέα, καθώς ο πυρετός του Πέρο Άντιτς υποχώρησε και έτσι ο Σκοπιανός φόργουορντ αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά κόντρα στους πρωταθλητές Ιταλίας.

Απουσίες μπορεί να υπάρχουν αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να σταθεί σε αυτά, ξεκαθάρισε εν όψει του αγώνα της Παρασκευής με την Σιένα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας. 

Οι απουσίες και τα αγωνιστικά προβλήματα δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για μία σαν τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα της Παρασκευής με την Σιένα.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών, ανέλυσε το παιχνίδι των Ιταλών, αναφέρθηκε στον Σερμαντίνι αλλά και στην υποστήριξη που θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» από τον κόσμο τους.

«Θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα που έχει τρεις νίκες και δεν έχει πίεση. Η έλλειψη άγχους την κάνει επικίνδυνη. Είναι η πρώτη επίθεση στην Ευρωλίγκα και πολύ αποτελεσματική στο πικ εν ρολ και στις επιθέσεις απομόνωσης με τον Μπράουν. Έχει όμως και αδυναμίες στις οποίες και θα στοχεύσουμε. Με την Σάσαρι έχασε εύκολα αλλά δεν είναι αυτή η πραγματική της εικόνα. Πλήρωσε το βαρύ πρόγραμμα της ευρωλίγκας», τόνισε αρχικά ο τεχνικός των Πειραιωτών και συνέχισε αναφορικά με τις απουσίες της ομάδας του (Πάουελ και αμφίβολος ο Πρίντεζης):

«Δεν επικαλούμαστε απουσίες, είναι μέρος του αθλητισμού. Μία ομάδα τέτοιου επιπέδου πρέπει αν είναι πάντα έτοιμη. Φαίνεται πως χρειαζόταν και η προσθήκη του Σερμαντίνι. Πιστεύω όμως ότι θα είμαστε έτοιμοι, ο Μαυροειδής θα είναι στην 12άδα».

Ερωτηθείς για το αν εντοπίζει πρόβλημα στην γραμμή ψηλών της Σιένα, απάντησε: «Έχουν όντως ένα κενό εκεί αλλά δεν τους έχει εμποδίσει να κάνουν τρεις νίκες. Ένα από τα στοιχεία που θα κοιτάξουμε είναι να χτυπήσουμε κάτω από το καλάθι. Η άμυνα με την επίθεση είναι αλληλένδετες έννοιες. Οι ατυχίες και οι ήττες συσπειρώνουν τις μεγάλες ομάδες. Το κίνητρό μας είναι πολύ υψηλό. Έχουμε βάθος και παίκτες με προσωπικότητα»

Για τους πολλούς πόντους που δέχεται κάτω από το καλάθι ο Ολυμπιακός, σχολίασε: «Είναι όντως ένα πρόβλημα αλλά έχει να κάνει και με την βοήθεια που προσφέρουν οι κοντοί με την πίεση στην μπάλα. Προσπαθούν να βρουν χημεία οι ψηλοί μας γιατί έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Χρειάζεται πνευματική συγκέντρωση και θα κάνουν όλοι το κάτι παραπάνω. Είμαι σίγουρος ότι στις υποχρεώσεις που έχουμε μπροστά μας όλα αυτά θα γίνουν».

Για τον κόσμο και την στήριξή του, είπε: «Θέλουμε την βοήθεια του κόσμου, όπως με την Μπεσίκτας. Θέλω να μας σπρώξουν στα σημεία του αγώνα που δεν πηγαίνουμε καλά. Η ομάδα αξίζει συμπαράστασης ενώ και το όνομα των αντιπάλων είναι ελκυστικό».

Τέλος, για την προσαρμογή Σερμαντίνι: «Είναι πανέξυπνος. Ήξερε σε πέντε μέρες όλα τα συστήματα. Το μόνο που μένει είναι να γνωρίσει λίγο καλύτερα τους συμπαίκτες του. Αύριο θα παίξει περισσότερο και θα γίνεται όλο και καλύτερος».  

Ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος της Σιένα, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Μαυροειδής, ενόψει της αναμέτρησης στο ΣΕΦ.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος θα επανέλθει στη 12άδα του Ολυμπιακού λόγω της απουσίας του Τζος Πάουελ, πιστεύει πως οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν περισσότερη ποιότητα από τη Σιένα και πως το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να το… αποδείξουν αύριο στο παρκέ του ΣΕΦ και να πάρουν τη νίκη.

«Παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Σιένα, η οποία μετρά τρεις νίκες, αλλά αν είμαστε αυτοί που πρέπει, τότε πιστεύω πως μπορούμε να τη νικήσουμε. Πρέπει να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Η Σιένα διαθέτει την πρώτη επίθεση στην Ευρωλίγκα και θα πρέπει να προσέξουμε την άμυνά μας, να μην κάνει το παιχνίδι της. Έτσι, εμείς πρέπει να χτυπήσουμε τις αδυναμίες της, που είναι η πικ νε ρολ άμυνα. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και το βγάλουμε αυτό, τότε μπορούμε να νικήσουμε», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος στη συνέχεια ερωτήθηκε για το αν ο Ολυμπιακός λειτουργεί καλύτερα με την… πλάτη στον τοίχο:

«Όντως στην πρώτη φάση όταν ζοριστήκαμε, αποδίδαμε καλύτερα. Κάθε ήττα ήταν θέμα συγκέντρωσης και αυτό μπορεί να μας στοίχησε στα πρώτα ματς, τα οποία τα χάσαμε με μικρή διαφορά. Όπως είπα και πριν, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην επιστρέψουμε στη Σιένα να κάνει το παιχνίδι της. Είμαστε πιο καλή ομάδα και ποιοτική και αυτό πρέπει να δείξουμε αύριο».

Για να καταλήξει ο Έλληνας σέντερ, μιλώντας για τον ίδιο: «Η ομάδα είναι πολύ ποιοτική, καθώς έχει πολλές επιλογές. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Ο καθένας θα πρέπει να είναι έτοιμος και όταν του ζητηθεί, να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει».
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons