OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Τα νέα της προπόνησης... Υποχρέωσή μας οι νίκες και το θέαμα...

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συνεχίζουν εντατικά την προετοιμασία τους για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Δίχως απρόοπτα και προβλήματα διεξήχθη η σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. Το πρόγραμμα, παρά τη βροχή που έπεφτε με ένταση, περιελάμβανε πολλή δουλειά στην τακτική. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν δίτερμα, με τη συμμετοχή όλων των παικτών, πλην των Φουστέρ, Τοροσίδη και Κάρολ.

Ο πρώτος συνέχισε θεραπεία, ο δεύτερος έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και «ανέβασε» στροφές, ενώ ο Βορειοϊρλανδός έκανε πολύ χαλαρό πρόγραμμα, για να αρχίσει σιγά-σιγά να μπαίνει σε ρυθμό προπονήσεων.

Αύριο οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ θα γυμναστούν στις 18:00.


Την πεποίθηση του ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει σε όλα τα παιχνίδια σε υψηλό ρυθμό  με στόχο τη νίκη εξέφρασε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι στην και τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα των νταμπλούχων Ελλάδας είναι στη δημιουργία παιχνιδιού, ενώ για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ότι θα πρέπει να ανοίξουν γρήγορα την άμυνα των Ηπειρωτών.

Το παιχνίδι με τα Γιάννινα είναι μια καλή ευκαιρία να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις;

«Ο δικός μας στόχος είναι να παίζουμε για να κερδίζουμε και να προσφέρουμε καλό θέαμα. Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να το καταφέρουμε γιατί παίζεις κόντρα σε αντιπάλους οι οποίοι αμύνονται με έντεκα ποδοσφαιριστές. Κλείνονται στα μετόπισθεν και δεν μας αφήνουν χώρο. Είναι πρόβλημα γιατί δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε το παιχνίδι μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπαίνουμε σε κάθε ματς με σκοπό τη νίκη, με σωστή αγωνιστική συμπεριφορά, με καλή κυκλοφορία της μπάλας σε υψηλό ρυθμό».

Η πίεση προς τους πρωτοπόρους είναι δεδομένη. Μπορεί αυτή η πίεση να βοηθήσει την ομάδα στη συνέχεια για να δείξει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο;

«Ο Ολυμπιακός έχει την υποχρέωση να πηγαίνει σε όλα τα ματς για τη νίκη. Αυτό θέλουμε να συνεχιστεί και αυτός είναι ο στόχος μας. Η πίεση είναι κάτι καλό γιατί μας δίνει κίνητρο να μένουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και να μην ξεφεύγουμε απ' αυτόν».

Ποια είναι η γνώμη σας για τον ΠΑΣ Γιάννινα, μια ομάδα ανταγωνιστική που παιχνίδι με παιχνίδι κοιτάζει πιο ψηλά;

«Είναι μια ομάδα που μας δυσκόλεψε αρκετά στον πρώτο γύρο, πιστεύουμε όμως πως στην έδρας μας θα αγωνιστεί όπως και οι υπόλοιπες ομάδες στον Καραϊσκάκη, αμυντικά δηλαδή και θα προσπαθήσει να κλείσει τους χώρους. Εμείς θέλουμε να ανοίξουμε την άμυνα τους γρήγορα και να πετύχουμε γκολ, πιο γρήγορα απ' τα προηγούμενα ματς, να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, έτσι ώστε να ανοίξουμε τους χώρους και να παρουσιάσουμε καλό θέαμα».

Οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι ανυπόμονοι για καλύτερο θέαμα, μια και υπάρχει ποιοτικό ρόστερ. Τι μήνυμα έχει να δώσει στους φίλους της ομάδας;

«Δουλεύουμε καθημερινά για να πετυχαίνουμε νίκες, αλλά και για να βελτιωνόμαστε και να παρουσιάζουμε καλύτερο θέαμα. Μερικές φορές αυτό δεν είναι εύκολο αφού αντιμετωπίζουμε ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους με έντεκα αμυντικούς παίκτες μέσα στην περιοχή. Αυτό δυσκολεύει τα πράγματα για εμάς και για να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο θέαμα. Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως δουλεύουμε για να κατακτούμε τις νίκες, αλλά και για να βελτιώσουμε το θέαμα που τους αξίζει να βλέπουν».

Ο Ολυμπιακός έχεις δείξει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αλλά και στα ματς του Champions League πως μπορεί να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Αυτή η κάμψη είναι μέσα στον προγραμματισμό ή χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να επιστρέψει η ομάδα σ' αυτά τα υψηλά στάνταρ;

«Αγωνιστήκαμε καλά σε ματς στα οποία οι ομάδες ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο, να βγουν στην επίθεση και να παιχτεί ένα ωραίο παιχνίδι. Σε ματς όπως με την Άρσεναλ, τη Μονπελιέ, ομάδες που έπαιζαν επιθετικά. Έτσι κι εμείς μπορούσαμε να παρουσιάσουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίζουμε. Στα τελευταία ματς έχουμε αντιμετωπίσει αντιπάλους που δεν θέλουν να παιχτεί ποδόσφαιρο, που θέλουν απλά να περάσει ο χρόνος και να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους. Αν δεν πετύχεις γκολ στο πρώτο ημίχρονο στη συνέχεια αντιμετωπίζεις πολλές δυσκολίες».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons