OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Κόλλησε το στομάχι μου από το άγχος...

Ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν ξέρει αν θα διατηρηθεί στο πόστο του τεχνικού ηγέτη της ομάδας, αλλά εξέφρασε τη σιγουριά του πως κάποια στιγμή θα γίνει πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού. Πως χαρακτήρισε την εμπειρία που βίωσε. Το ευχαριστώ στον Μαρινάκη.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Νικοπολίδη:

"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες. Όχι μόνο σε αυτούς που αγωνίστηκαν, αλλά και σε όσους βρέθηκαν στον πάγκο, αλλά και σε αυτούς που ήταν μαζί μας στην αποστολή. Ήμασταν όλοι μαζί σαν μία οικογένεια. Πιστεύω πως κάναμε μία νέα αρχή. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον πρόεδρο μας, που μου έδωσε την ευκαιρία να κοουτσάρω έναν τόσο μεγάλο σύλλογο σε ένα παιχνίδι. Ήταν μία τρομερή εμπειρία για μένα. Έχει κολλήσει το στομάχι μου από το άγχος! Δεν μπορώ να κρυφτώ!

Είναι δύσκολο μέσα σε μία ημέρα να κάνεις πολλά πράγματα. Προσπαθήσαμε να περάσουμε ορισμένα στοιχεία, τα οποία σε πολλούς παίκτες είναι γνωστά, όπως η κατοχή μπάλας και το πρέσινγκ. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στις εντολές μου. Πρεσάραμε τον αντίπαλο, δημιουργήσαμε φάσεις από το πρέσινγκ και την κατοχή μπάλας. Βέβαια, σταθήκαμε τυχεροί στο πρώτο γκολ και για τον τρόπο με τον οποίο μπήκε, αλλά και από το λεπτό στο οποίο σημειώθηκε. Είχαμε ρυθμό και πιέσαμε. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που θέλουμε να έχουμε στην ομάδα μας".

Για τη χρησιμοποίηση του Μασάντο στον άξονα και τους δύο δημιουργικούς μέσους στην τριάδα των χαφ: "Δεν παίξαμε με έναν αμυντικό χαφ, αλλά με δύο. Ο Μασάντο έπαιξε δίπλα στον Μανιάτη και είχε εντολή να πρεσάρει ψηλά τον αντίπαλο, για αυτό και φαινόταν μόνος του ο Μανιάτης στο κέντρο. Είναι δύσκολο να δουλέψεις μέσα σε μία ημέρα τον συντονισμό όλων των παικτών μεταξύ τους στο θέμα του πρέσινγκ, του επιθετικού πρέσινγκ που θέλουμε να περάσουμε. Θα κρατήσω τα θετικά στοιχεία. Είχαμε ευκαιρίες για να βάλουμε γκολ έπειτα από κλέψιμο της μπάλας. Είδαμε τις αδυναμίες μας και θα τις διορθώσουμε σιγά-σιγά".

Για το αν είναι έτοιμος να αναλάβει το χρίσμα του πρώτου προπονητή, σε περίπτωση που επιλεγεί από τη διοίκηση: "Είμαι έτοιμος, αν και υπάρχει ανησυχία και μεγάλη πίεση, όταν βρίσκεσαι σε μία τέτοια ομάδα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, δέκα χρόνια πριν όταν και ήρθα ως παίκτης στον Ολυμπιακό, πως μου είχαν πει ένα πράγμα: οι δύο θέσεις που "καίνε" στον Ολυμπιακό είναι αυτή του τερματοφύλακα και του προπονητή! Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ψάξει για προπονητή. Η απόφαση είναι της διοίκησης και του προέδρου. Απλά εμείς προετοιμάσαμε τον σημερινό αγώνα και σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι".

Για το πότε είχε μεγαλύτερο άγχος: στο ντεμπούτο του ως παίκτης στον Ολυμπιακό ή ως προπονητής: "Απόψε είχα περισσότερο άγχος. Είναι μία τελείως διαφορετική θέση. Ως παίκτης είχα διεθνή εμπειρία και δεν ήταν τόσο δύσκολο. Αλλά είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα να είσαι προπονητής. Πιστεύω, όμως, μπορώ να τα καταφέρω".

Για τους Μασάντο και Ιμπαγάσα και τον τρόπο χρησιμοποίησής τους: "Αυτό είναι το σκεπτικό μας για τους δύο παίκτες και τη θέση που πρέπει να παίζουν. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πώς θα αξιοποιήσεις έναν παίκτη σε κάθε παιχνίδι, αλλά νομίζω πως αυτή η θέση στον Μασάντο είναι ιδανική (σ.σ. δίπλα στον αμυντικό χαφ ως οκτάρι), αν και μπορεί να παίξει ακόμα σε δύο-τρεις θέσεις στη μεσαία γραμμή. Ο "Κάνιο" είναι σημαντικός παίκτης για μας, αλλά προέρχεται από τραυματισμό και αυτό που έχει σημασία είναι να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε είναι την πίεση και τον ενθουσιασμό που είχαμε στο παιχνίδι μας".

Για το αν αισθάνεται έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της ομάδας: "Ας μην μιλήσουμε υποθετικά. Δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ αύριο, καθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να ψάξει προπονητή. Είμαστε υποχρεωμένοι να ετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι. Η φιλοδοξία μου είναι να γίνω προπονητής. Κάνω μία νέα αρχή, αλλά δεν φοβάμαι. Ξέρω τον Ολυμπιακό, την ομάδα... Τι ζητάει ο κόσμος, τι είναι αυτό που τον ενθουσιάζει. Νομίζω πως μπορώ να τα καταφέρω. Δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνει, αλλά είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα είμαι πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού".

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα: "Ο ΠΑΣ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Α' Εθνικής. Σήμερα είχε ελλείψεις και νομίζω πως θα ήταν πιο δυνατός. Έλειπε και ο Πάντος, τον οποίο υπολογίζαμε πολύ (σ.σ. γέλια). Εντάξει, πλάκα κάνω για τον Τάσο, που είναι φίλος μου. Ο ΠΑΣ έχει μία πολύ καλή ομάδα, μας δυσκόλεψε, και μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ. Πιστεύω πως μπορεί να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα και μακάρι να τα καταφέρει".

Για τη γεύση που του άφησε η συνεργασία του με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ: "Θέλω να τον ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε και για το γεγονός πως με δέχθηκε στην ομάδα. Έκανα τα πρώτα μου προπονητικά βήματα δίπλα του. Είδα πως λειτουργεί η ομάδα από τη θέση του προπονητή, πώς στήνεται μία προπόνηση, και μπήκα στην προπονητική διαδικασία. Ήταν πραγματικά μία μεγάλη εμπειρία για μένα και τον ευχαριστώ. Η δουλειά του προπονητή είναι πολύ δύσκολη. Σήμερα είσαι, αύριο ίσως όχι. Εξαρτάσαι από τις νίκες, τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις της ομάδας. Από αυτά τα στοιχεία κρίνεσαι. Δεν είναι ποτέ ευχάριστο όταν αποχωρεί ένας προπονητής. Μέσα στην προπονητική διεργασία με βοήθησε πολύ να βάλω τα πράγματα σε τάξη. Ήταν η πρώτη μου προπονητική εμπειρία".

 http://www.sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons