OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Το (τελευταίο) λάθος του...

* «Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει εκ των πραγμάτων να πάρεις μία απόφαση έγκαιρα. Να «τελειώσεις», δηλαδή, το θέμα προπονητή, με τον ένα η, με τον άλλο τρόπο…». Έτσι κατέληγα το κομμάτι μου στη στήλη της Παρασκευής. Την επομένη ημέρα, ο Ολυμπιακός τέλειωσε το θέμα προπονητή, απομακρύνοντας το Ζαρντίμ…

* Μόνο που νομίζω πως την ίδια ημέρα του άρθρου, την Παρασκευή, λήφθηκε η απόφαση της αποπομπής του Πορτογάλου. Ήταν που ήταν βαρύ το κλίμα γι΄ αυτόν, αλλά έκανε κι ένα λάθος, τελευταίο, αλλά και μοιραίο όπως αποδείχθηκε.

* Γιατί όταν πάει την Πέμπτη ο πρόεδρος και τα χώνει σε όλη την ομάδα, παίκτες και προπονητή, χωρίς να διαχωρίζει ευθύνες, για την εικόνα της ομάδας τον τελευταίο ειδικά καιρό κι έρχεται την επόμενη ημέρα ο προπονητής και λέει στους παίκτες, εμμέσως πλην σαφώς, «γιατί μας κράζουν, αφού έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από πέρσι», τότε πολύ απλά ο προπονητής τρόχισε ο ίδιος τις όποιες πιθανότητες είχε να παίξει το τελευταίο του χαρτί.

* Για να είμαι ειλικρινής, ελάχιστες ήταν οι πιθανότητες-από την στιγμή άλλωστε που την Παρασκευή ο Βρέτζος έκανε ταξίδι αστραπή στην Ισπανία για προπονητή. Όμως, ο Ζαρντίμ όλο αυτό τον καιρό είχε άστρο. Από το διπλό στο Μονπελιέ με το γκολ στο 90, έως το διπλό στη Λιβαδειά με το γκολ στο 97…Ποιος ξέρει, τι θα γίνονταν εάν έπαιρνε μία παράταση αυτή τη φορά και ήταν στον πάγκο και σήμερα με τα Γιάννινα…

* Επειδή ποτέ δεν είχα πρόβλημα να κρύψω την άποψή μου, εγώ δε θα τον έδιωχνα τώρα το Ζαρντίμ. Για πολλούς λόγους. Όμως, δεν αμφισβητώ και ότι εγώ δεν είναι δυνατόν να ξέρω όλα όσα ήξεραν στον Ολυμπιακό και κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, η οποία σίγουρα θα κριθεί μέσα από την πορεία του χρόνου.

* Πάντως, αυτό το πράγμα, με τις αποδοκιμασίες σε ήδη τέσσερα παιχνίδια φέτος του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη (Αστέρα, Πλατανιά, Βέροια, Καβάλα), πράγματι ήταν βαρύ. Να έχει κερδίσει η ομάδα στο σπίτι της όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου, αλλά από τα 10 στα τέσσερα να έχει πέσει κράξιμο, άλλοτε στο ημίχρονο, άλλοτε στο τέλος, άλλοτε και στο ημίχρονο και στο τέλος κι άλλοτε και στη διάρκεια του αγώνα, όντως δεν «έλεγε»…

Κ. Νικολακόπουλος


Ο παλιός ήταν αποτελεσματικός, αλλά όχι ελκυστικός. Ο Ολυμπιακός, χωρίς τον Ζαρντίμ στον πάγκο, αλλά με τον Νικοπολίδη θέλει να «κερδίσει» τον κόσμο του στο σημερινό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αποτελεί παρελθόν και στον πάγκο της ομάδας στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα κάθεται ο Αντώνης Νικοπολίδης (17:15, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των Πειραιωτών έδωσε το σύνθημα στους ποδοσφαιριστές, λέγοντας: «Πρέπει να παίξουμε καλά και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει να μας δει».

Άλλωστε, αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο απομακρύνθηκε ο Πορτογάλος από την τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων».

Από τη διοίκηση προέκυπτε ότι από σήμερα η ομάδα κάνει μια καινούργια αρχή και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αλλάξουν την εικόνα του Ολυμπιακού.

Η ενδεκάδα με την οποία θα αγωνιστούν οι νταμπλούχοι Ελλάδας κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλος αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Ο Νικοπολίδης ήταν και παραμένει μεγάλος φαν του Ερνέστο Βαλβέρδε. Έτσι δεν πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν παρατάξει ένα άκρως επιθετικό σύστημα, στο οποίο οι παίκτες θα πιέζουν ασφυχτικά τον αντίπαλο και δεν θα αφήνουν κενούς χώρους που θα μπορούσαν να είναι εκμεταλλεύσιμοι από τους επιθετικούς.

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του θα έχει - από δεξιά προς αριστερά - τους Μανιάτη (δύσκολα θα παίξει ο Τοροσίδης), Μανωλά, Κοντρέρας και Χολέμπας.

Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί Μοντέστο, έχοντας ως εσωτερικούς χαφ τον Γκρέκο και έναν εκ των Ιμπαγάσα ή Μασάντο. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Πίνο, Αμπντούν και Τζεμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιαννιώτης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Σιόβας, Ντιακιτέ, Φέισα, Πάντελιτς, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Βλαχοδήμος και Λυκογιάννης. Εκτός έμειναν οι Ρόι Κάρολ και Φουστέρ, οι οποίοι θα συνεχίσουν τα προγράμματά τους.

Προϊστορία

Αήττητος παραμένει ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του, αν και το 2009-10 δεν είχε καταφέρει να τον νικήσει.

Εκείνο το 2-2, βέβαια, ήταν μόλις η τρίτη ισοπαλία που απέσπασε ο ΠΑΣ στην έδρα του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει κερδίσει τα υπόλοιπα 14 ματς.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

15/09/12 ΠΑΣ Γιάννενα-Ολυμπιακός 1-2 (67' Γεωργίου - 60' Μήτρογλου, 66' Τζιμπούρ)
18/04/12 ΠΑΣ Γιάννενα-Ολυμπιακός 0-4 (53' Μιραλάς, 64', 71' Τζιμπούρ, 74' Φετφατζίδης)
18/12/11 Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννενα 2-0 (10' Φουστέρ, 43' Τζιμπουρ)
13/03/10 Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννενα 2-2 (39΄ Ντάρμπισιρ, 45΄ Λούα Λούα - 37΄ (αυτ) Α. Παπαδόπουλος, 54΄ (αυτ) Μέλμπεργκ)
21/11/09 ΠΑΣ Γιάννενα-Ολυμπιακός 2-2 (83΄ Τζάνης, 90΄ Μπακαγιόκο - 24΄ Ζεβλάκοφ, 80΄ Μήτρογλου)

http://www.sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons