OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ή θα... αλλάξει ή θα (τον) αλλάξει...

Επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, είναι σαφές ότι αν ο Ολυμπιακός θέλει να βελτιώσει την απόδοσή του και να φτάσει στο «εύκολο γκολ» και το θέαμα, θα πρέπει να αλλάξει. 

Το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» τρέχουν πολύ, κυριαρχούν σχεδόν πάντα επί των αντιπάλων τους και διατηρούν τη μπάλα στο «μισό» γήπεδο της άλλης ομάδας, είναι το πρώτο και σημαντικότερο ίσως από τα ζητούμενα. Το δεύτερο έχει να κάνει με το γιατί δυσκολεύεται τόσο πολύ στο γκολ και γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο η μία γιόμα να διαδέχεται την άλλη κι όλοι μαζί να λέμε «όχι άλλο κάρβουνο»!

Έχω την αίσθηση, για να μην γράψω την βεβαιότητα, ότι η απάντηση βρίσκεται καθαρά στα χέρια του συμπαθούς και εργατικού Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει καταφέρει αρκετά από το ξεκίνημα της σεζόν, αφού πέτυχε να φτιάξει μια νέα ομάδα με «αρχή και τέλος», να αξιοποιήσει επαρκώς το υλικό, αλλά και να περάσει τα «πιστεύω» του στην ομάδα.

Επειδή, όμως, ο Ολυμπιακός είναι το νέο μεγάλο στοίχημα του 38άχρονου τεχνικού, νομίζω πως από εδώ και πέρα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις προκλήσεις με λίγο πιο ανοικτό μυαλό. Τι θέλω να πω; Οι προηγούμενες ομάδες του Ζαρντίμ και η Μπράγκα και η Μπέιρα Μαρ, ήταν πολύ μικρά «μεγέθη» σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό, κυρίως σε ό,τι αφορά τις επιδιώξεις τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ανήκουν στην κατηγορία των ομάδων που θα μπουν στο τερέν για να «πνίξουν» τον αντίπαλο, όπως επιβάλλεται να κάνει ο Ολυμπιακός, ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα, όπου οι αντίπαλοι δεν μπορούν να τον κοιτάξουν στα μάτια.

Η λογική, λοιπόν, «του δίνω χώρο, περιμένω τον αντίπαλο, είμαι καλά στημένος πίσω με δύο κόφτες και ψάχνω την αντεπίθεση», δεν... χωράει στη λογική του Ολυμπιακού και του τωρινού, αλλά και των παλαιότερων, αφού ελάχιστες είναι οι ομάδες που θα τον αντιμετωπίσουν στα ίσια. Πιστεύω, λοιπόν, ότι ο Ζαρντίμ θα πρέπει να το καταλάβει και να κάνει την υπέρβαση σε προσωπικό επίπεδο και κατ’ επέκταση σε συλλογικό επίπεδο.

Πρέπει να λύσει τα... γκέμια, να παρατάξει έναν πιο επιθετικό και με σαφές πλάνο, Ολυμπιακό και να διδάξει στους παίκτες του το πως θα διασπάσουν κλειστές άμυνες. Οι παίκτες δεν ξύπνησαν ξαφνικά και αποφάσισαν να το ρίξουν στην... καμινάδα! Δεν υπάρχει «plan b» μπροστά και καταλήγουν στην εύκολη λύση που δεν είναι άλλη από το... γέμισμα κι ό,τι κάτσει!

Ένας μοντέρνος και νεαρός προπονητής, λοιπόν, οφείλει να εντάσσει και νέα στοιχεία στον σχεδιασμό του, ανάλογα με τις δυνατότητες και το DNA της ομάδας του. Στο χέρι του είναι να δουλέψει περισσότερο, καλύτερα και πιο ποιοτικά σε αυτό το σκέλος, για να αλλάξει προς το καλύτερο τον Ολυμπιακό, αφού αν αυτό δεν συμβεί, μπορεί να τον... αλλάξουν και θα είναι κρίμα, με την ομάδα αήττητη, 10 πόντους μπροστά από τον 2ο και στους «32» του Europa League.

Σταύρος Γεωργακόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons