OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ετοιμάζει έφεση ο Ολυμπιακός...

Μπορεί σε πρώτη φάση η ένσταση του Ολυμπιακού για το ματς με την Σιένα να «έπεσε στο κενό» ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που έχουν για να δικαιωθούν και έτσι θα κάνουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος μαζί με τον εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ, Παναγιώτη Αγγελόπουλο συζήτησαν το θέμα στο Ισραήλ όπου βρίσκονται για το σημερινό ματς με την Μακάμπι και αποφάσισαν ότι θα γίνει έφεση.

Αυτή θα «πατάει» στο σκεπτικό του αθλητικού δικαστή που αναφέρει ότι ευνοήθηκαν και οι δύο ομάδες από το «κόλλημα» του χρονομέτρου καθώς στο περσινό ματς της Γκέτινγκεν με την Μπεσίκτας, ο ίδιος άνθρωπος πήρε άλλη απόφαση.


Απορρίφθηκε η ένσταση του Ολυμπιακού

Ο αθλητικός δικαστής της Ευρωλίγκας απέρριψε την ένσταση του Ολυμπιακού για τη νίκη της Σιένα στο ΣΕΦ κι έτσι επικύρωσε το αποτέλεσμα του αγώνα (72-74). Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης. 

Οι ελπίδες του Ολυμπιακού για δικαίωση στο ματς με τη Σιένα αποδείχτηκαν φρούδες. Η έφεση που κατέθεσαν οι «ερυθρόλευκοι» επειδή το χρονόμετρο «κόλλησε» για περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα, απορρίφθηκε από τον αθλητικό δικαστή της Ευρωλίγκας, ο οποίος επικύρωσε τη νίκη των Ιταλών (72-74).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος και επικαλούνταν το δεδικασμένο του προπέρσινου αγώνα μεταξύ Γκέτινγκεν και Μπεσίκτας, όπου μετά από μία πανομοιότυπη φάση είχε αποφασιστεί η επανάληψη της αναμέτρησης του Eurocup.

Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστή αναφέρει πως από τη δυσλειτουργία του χρονομέτρου δεν ευνοήθηκε καμία από τις δύο ομάδες περισσότερο από την άλλη και πως όπως ο Μπόμπι Μπράουν είχε χρόνο για να φτάσει στο νικητήριο λέι απ, έτσι και ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη με τις προσπάθειες των Χάινς και Λο, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει σε δυσχερή θέση τον Ολυμπιακό, που με ρεκόρ 1-3 καλείται να κερδίσει απόψε τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ για να αναπτερώσει τις ελπίδες πρόκρισής του στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Η απόφαση της Ευρωλίγκας αναφέρει:

-Ο ανεξάρτητος αθλητικός δικαστής της Ευρωλίγκας απέρριψε την ένσταση που αφορά τη δυσλειτουργία του χρονομέτρου στη διάρκεια των τελευταίων δευτερολέπτων του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σιένα στις 18 Ιανουαρίου. Μετά την εξέταση όλων των στοιχείων, η απόφαση του δικαστή είναι η ακόλουθη:

-Μετά από εξέταση όλων των δεδομένων, ο αθλητικός δικαστής εκτιμά πως μέχρι τη λήξη του αγώνα και οι δύο ομάδες δεν είχαν αντιληφθεί τη δυσλειτουργία του χρονομέτρου και έπαιξαν αναλόγως.

-Και οι δύο ομάδες εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα που τους έδωσε η δυσλειτουργία του χρονομέτρου. Από τη μια πλευρά ο Ολυμπιακός είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του για να επιτεθεί, κάτι που θα μπορούσε να είχε αποβεί υπέρ του αν ο Κάιλ Χάινς δεν είχε αστοχήσει από κοντά. Ο Ολυμπιακός επίσης πήρε τάιμ άουτ και είχε στη διάθεσή του χρόνο για να επιχειρήσει νικητήριο καλάθι. Από την άλλη πλευρά, ο Μπόμπι Μπράουν είχε περισσότερο χρόνο να πάει για λέι απ. Με άλλα λόγια, η δυσλειτουργία του χρονομέτρου δεν ευνόησε μόνο μία ομάδα.

-Ο αθλητικός δικαστής εκτιμά πως δεν υπάρχουν αθλητικοί λόγοι για να επαναληφθεί το παιχνίδι. Θα οδηγούσε κάτι τέτοιο σε ένα προηγούμενο, ότι ο Ολυμπιακός έχασε δύο ευκαιρίες να σκοράρει στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα του αγώνα, και θα του δινόταν μία ακόμη ευκαιρία να αλλάξει το αποτέλεσμα του αγώνα.

-Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη λιγότερο δίκαιο, γιατί α) θα ερχόταν μέσω μιας ένστασης κι όχι μέσα στο γήπεδο και β) θα είχε προκληθεί από τη δυσλειτουργία του χρονομέτρου που ανήκει στο γήπεδο του Ολυμπιακού.

-η ουσία του αθλητισμού είναι να υπάρχει ανταγωνισμός επί ίσοις όροις. Αυτό που προσελκύει τους φιλάθλους είναι το απρόβλεπτο του αποτελέσματος. Στην προκειμένη περίπτωση και παρά τη δυσλειτουργία του χρονομέτρου, όλα τα παραπάνω τηρήθηκαν. Καμία από τις δύο ομάδες δεν εξασφάλισε άδικο πλεονέκτημα απέναντι στην άλλη και η έκβαση ήταν αβέβαιη, καθώς ο Χάινς θα μπορούσε να σκοράρει, ο Μπράουν θα μπορούσε να αστοχήσει και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πετύχει το τελευταίο τρίποντο.

-Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο αθλητικός δικαστής θεωρεί πως το αποτέλεσμα δεν είναι άδικο κι ότι η παρέμβασή του σε αυτό δεν θα ήταν δικαιολογημένη, είτε με βάση δεδομένα είτε με βάση τους κανονισμούς.

-Έτσι η ένσταση του Ολυμπιακού απορρίπτεται και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν υπόψη τα υπόλοιπα στοιχεία που κατέθεσαν οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο αθλητικός δικαστής επισημαίνει επίσης τις σημαντικές διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο της αναμέτρησης ανάμεσα στην Γκέτινγκεν και την Μπεσίκτας για το Eurocup την περίοδο 201011:

-Σε εκείνο το παιχνίδι δεν υπήρχε διακοπή του αγώνα μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης και η δυσλειτουργία του χρονομέτρου ευνόησε τη γηπεδούχο ομάδα, που είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της για να πετύχει το νικητήριο καλάθι». 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons