OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Διπλός μάγκας...

Ο Ολυμπιακός ήταν άτυχος γιατί αυτή την πολύ καλή ομάδα του ΠΑΟΚ την αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός (και τη νίκησε 1-0 με Βύντρα) όταν ήταν στα πολύ κάτω της και δεν μπορούσε να σταυρώσει βαθμό. Κι ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος γιατί όσο καλά κι αν παίξει, όσο πάθος κι αν ανέκτησε σε σχέση με το προηγούμενο ντέρμπι του στην Αθήνα, αυτόν τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να τον νικήσει μέσα στο Καραϊσκάκη. Πέρσι μπορούσε, φέτος όχι.


Μερικές διαπιστώσεις, λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα που σφραγίστηκε και πάλι από την δαιμονιώδη φόρμα και την απίστευτη κλάση του Κέβιν Μιραλάς:

- Αυτή τη φορά ο Βέλγος δεν χρειάστηκε να πάρει την μπάλα μόνος του και να ανοίξει το σκορ και το δρόμο για τη νίκη, όπως είχε κάνει με τον Πανιώνιο. Αυτή τη φορά, στο ίδιο χρονικό σημείο, πάλι με τον Ολυμπιακό μπλοκαρισμένο, πάλι από λάθος αντίπαλου (Βιτόλο αντί για Λάτκα), χρειάστηκε μία ταχύτατη αντίδραση του Ριέρα και μία εξαιρετική πάσα του Γιάννη Παπαδόπουλου μέχρι να έρθει το απολαυστικό πλασέ του Μιραλάς για να λυθούν τα όποια προβλήματα απουσιών και ατυχών επιλογών του Βαλβέρδε.


- Ο προπονητής απέδειξε ότι είναι μάγκας γιατί έκανε στην αρχή αυτό που πίστευε (με τον Ουρτάδο στόπερ) και διπλός μάγκας γιατί στο ημίχρονο (και με την ομάδα ήδη μπροστά στο σκορ) διόρθωσε το λάθος του. Έβαλε έναν κεντρικό αμυντικό στο κέντρο της άμυνας, έβαλε έναν αμυντικό χαφ στο κέντρο του γηπέδου, απελευθέρωσε τον Ντουντού και όλη την ομάδα και έθεσε τα θεμέλια για την τριάρα.

- Η διαιτησία έκανε σε όλο το παιχνίδι ένα χοντρό λάθος. Το ανύπαρκτο οφσάιντ με το οποίο κόπηκε ο Ρόμενταλ, λίγο πριν γίνει το 2-0. Η αποβολή του Ίβιτς ήταν ξεκάθαρη, ενώ πιθανώς δεν θα έπρεπε να είναι η μόνη. Ο Αβραάμ δεν κάνει φυσικά πέναλτι στον Σαλπιγγίδη και στον Βιεϊρίνια, πιο πολύ ήταν εκείνο που του έκανε ο Ζουέλα στη φάση του καβγά. Στις κοκορομαχίες του Ντουντού με τον Γκαρσία και τον Ίβιτς ή σε αυτή του Αβραάμ με τον Ζουέλα, ο Παμπορίδης κράτησε σωστά τον έλεγχο με ευγενική και ήρεμη συμπεριφορά προς τους παίκτες.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, εκμεταλλεύτηκε και πάλι την απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος του, ξεπέρασε τις απουσίες στην άμυνα δίχως παθητικό και προχωράει για τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια σε Κρήτη και ΟΑΚΑ, με στόχο την εγκαθίδρυση στην κορυφή. Περισσότερα αύριο…

Χρήστος Μεγγλίδης
http://www.redplanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons