OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τυπική διαδικασία...

Καθόλου δε δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός στον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, καθώς πήρε εύκολα τη νίκη και την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού με σκορ 80-59. Ματς το οποίο ήταν και το πρώτο επίσημο για φέτος.

Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει ο Θρύλος τον ΠΑΟΚ, αφού νίκησε τον Ίκαρο και πήρε την πρόκριση.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατά διαστήματα παρουσίασαν ένα καλό πρόσωπο και από την αρχή του αγώνα σε καμία περίπτωση δεν άφησαν τον Άρη να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το ματς.

Οι Πειραιώτες πήραν μία καλή διαφορά από την αρχή του πρώτου δεκαλέπτου της αναμέτρησης και στη συνέχεια αυτό που χρειάστηκε να κάνουν ήταν να κρατήσουν το πάνω χέρι στο σκορ.

Όποτε ο Άρης προσπαθούσε να κάνει κάτι καλό, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβαζαν για λίγο την απόδοσή τους και αμέσως έφταναν τη διαφορά του αγώνα στους 20 πόντους. Άρα σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε από τον Άρη, αν και φιλοξενούμενος.

Από τους καλύτερους παίκτες του Θρύλου ο Παπανικολάου ο οποίος έβαλε 20, ενώ ξεχώρισαν ακόμα οι Σπανούλης, Παπαδόπουλος που σημείωσαν από 14 και 8 πόντους αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασιστικά στο «παγωμένο» Αλεξάνδρειο και προηγήθηκε αρχικά με 0-8 και το 4-15 (στο 6΄). Οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν στη ρακέτα του Άρη, είτε με τον Σπανούλη να αξιοποιεί τον Άντιτς είτε με προσωπικές του ενέργειες, ενώ όποτε βρήκε τα σουτ από 6.75μ. δεν δίστασε να τα πάρει, με αποτέλεσμα να κλείσει το α΄ δεκάλεπτο για τους Πειραιώτες με 9-25!

Το ξεκίνημα βέβαια των Πειραιωτών δεν ήταν ανάλογο στο β΄δεκάλεπτο. Οι «κίτρινοι» έτρεξαν με το ένα σερί 11-2, με αποτέλεσμα να μειώσουν το σκορ σε 20-27. Κάπου εκεί οι Πειραιώτες επανέκτησαν τον ρυθμό τους έτρεξαν το δικό τους σερί με 7-0, και μετέτρεψαν το 20-27 σε 22-36. Ο Ολυμπιακός είχε εκ νέου τον έλεγχο του αγώνα, κλείνοντας το ημίχρονο με 26-42.

Με ιδιότυπη πεντάδα ξεκίνησε και στο δεύτερο μέρος ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Μάντζαρης, Γκετσεβίτσιους, Κέσελ, Άντιτς και Χάινς. Τα τρίποντα δεν έλειψαν, μόνο που ήταν άστοχα…

με αποτέλεσμα το 2/4 από τα 6.75μ. να γίνει… 2/13 στο 32’. Όπως καταλαβαίνεται λύση από εκεί δεν βρέθηκε. Όλιβερ και Μαυραειδής από την άλλη είχαν λύσεις, μείωσαν σε 34-45 και 42-48 στο 36΄και οι φωνές από τον πάγκο του Ολυμπιακού μεγάλωσαν. Ο Ολυμπιακός έτρεξε 2.10΄΄ ένα σερί 0-9 (42-57 με τρίποντο του Πρίντεζη) και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρει τον δρόμο τους.
Ο Άρης δεν μπορούσε να ακολουθήσει και ο Κώστας Παπανικολάου απλά έκανε ένα τέλειο και ουσιαστικό παιχνίδι. Ο νεαρός φόργουορντ έπαιξε άριστα το τρανζίσιον, ο Ολυμπιακός μάλιστα είχε 9/11 επιτυχημένους αιφνιδιασμούς και το 44-60 ήταν γεγονός (44-65 το 3ο δεκ.) αποκαθιστώντας τη τάξη…

Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Οι «ερυθρόλευκοι» απλά δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα, δεν επέτρεψαν ποτέ στον Άρη να ελπίζει σε κάτι καλύτερο και απλά έκαναν το παιχνίδι τους, με τον Ντούντα να ρίχνει και τον Κατσίβελη στο παρκέ, όντας ο μοναδικός που δεν είχε αγωνιστεί. Ο Σλούκας με τρίποντο διαμόρφωσε το σκορ σε 44-67, ενώ ο Χάινς κάρφωσε δυνατά για το 55-69, γνωρίζοντας και ο ίδιος πως δεν τα είχε πάει καθόλου καλά. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Γκετσεβίτσιους. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν τόλμησαν να χαλαρώσουν βέβαια, κλείνοντας το ματς με 59-80.

Δεκάλεπτα: 9-25, 26-42, 44-65, 59-80

Άρης 59
(Αλεξανδρής) Μαυραειδής 9 (2), Κερούς 4, Βεζένκοφ, Ταπούτος 8 (8 ριμπ.), Τζέιμς 2, Τσαϊρέλης 4, Δήμας, Όλιβερ 16, Κρούσιτς 4, Μποχωρίδης, Βεργίνης 9 (1), Μάλντροου 3 (1)

Ολυμπιακός 80
(Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Παπανικολάου 20 (6 ριμπ.), Άντιτς 10 (1), Σπανούλης 14 (2), Μάντζαρης 2 (2 κλεψ.), Χάουαρντ 2, Κέσελ 5, Σλούκας 4 (5 ασ.), Παπαδόπουλος 8 (6 ριμπ.), Γκετσεβίτσιους 2, Κατσίβελης, Πρίντεζης 9 (1) 
 
http://www.gavros.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons