OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Μετάδοση μόνο στο εξωτερικό...της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Ντόρτμουντ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ έκανε δηλώσεις σχετικά με τη μετάδοση της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Ντόρτμουντ.

Αυτό που υποστήριξε ο κ. Παναγιώτης Καλφαγιάννης, μιλώντας στον Sentra 103,3, είναι  να γίνει η παραγωγή, για να μην υποστεί η Ελλάδα και η ΕΡΤ κυρώσεις και χλεύη και το σήμα να σταλεί μόνο στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα αν θέλουν να παιχθεί μαγνητοσκοπημένο το παιχνίδι την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Πρώτα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι Ολυμπιακός. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουμε δείξει με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη που πληρώνει το τέλος ότι δεν έχουμε κόψει κανένα αθλητικό και πολιτικό γεγονός. Όμως έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Από το μισθό του 2009 που ήταν πάρα πολύ μικρός φτάσαμε να παίρνουμε το 20% του μισθού, που δεν είχαμε πάρει τότε ούτε σύμβαση, ήμασταν οι μόνοι που δεν είχαμε γενική συλλογική σύμβαση.

Όταν έχω 36 χρόνια και από τα 1.400 ευρώ θα με πάει στα 900 και έπαιρνα 2.000 μέχρι πριν 2 χρόνια, τι να πω. Ειλικρινά λυπόμαστε για τις τακτικές της κυβέρνησης, που δεν έχει την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση και να μας αναγγέλλει ως εισαγγελέας. Πού είναι ο διάλογος και η συζήτηση; Το μόνο που παίρνουμε είναι ύβρεις, χλευασμό και το νόμο του τσαμπουκά στους φτωχούς, τους εργαζόμενους που τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση. Σήμερα ακούσαμε ότι παιδιά λιποθυμούσαν σε σχολείο από την ασιτία. Αν μας ενδιαφέρει να δείχνουμε άρτον και θεάματα σε τέτοια κατάσταση».

Για το τι θα γίνει με το ματς του Ολυμπιακού ανέφερε: «Ηρθε η ώρα να δείξουμε φωνή εμείς οι εργαζόμενοι. Έχουμε αποφασίσει, χωρίς να είναι τελειωτικό με όποια μέσα έχουμε να δείξουμε ότι έχουμε φωνή. Υπάρχει απόφαση για απεργία, όπως κάνει η ΓΣΕΕ, χωρίς εξαιρέσεις. Η εξαίρεση δίνεται την ίδια μέρα το πρωί ή την προηγούμενη αν πρέπει να στήσουν. Λογικά για να μην υποστεί η ΕΡΤ και γενικότερα η Ελλάδα κυρώσεις και χλεύη, θα γίνει παραγωγή και το σήμα θα σταλεί μόνο στο εξωτερικό και στην Ελλάδα αν θέλει να παιχθεί μαγνητοσκοπημένο την επόμενη μέρα. Για την ώρα αυτή είναι η απόφαση.

Θα εξαιρεθούν οι κάμεραμαν για να πάνε στο γήπεδο. Αν αύριο μας δώσουν κάτι και δεν είμαστε ψιλικατζήδες, εννοώ να μας δώσουν φως ότι θα υπάρξει ΕΡΤ και αύριο, γιατί είναι ταφόπλακα αυτό το πολυνομοσχέδιο από τη στιγμή που μπήκαμε στους νόμους της ΔΕΚΟ όπου κόβουν οριζόντια τα πάντα. Από 5.500 μειώθηκε σε 2.800 το προσωπικό τα τελευταία 2,5 χρόνια και σου κόβει νυχτερινά και αργίες, βάζει ταφόπλακα στην ΕΡΤ. Ελεος, δεν αντέχουμε άλλο το ξύλο».

Για το τίμημα που συμφώνησε η ΕΡΤ για να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League την επόμενη τριετία: «Να τα πάρουμε από την αρχή. Και εμείς θέλουμε η ΕΡΤ αν μπορεί να δείχνει, να δείχνει όσα μπορεί πιο πολλά. Από εκεί και μετά, για το τίμημα, εμείς δεν κάνουμε συνδιοίκηση, ούτε ξέραμε για τις κλειστές προσφορές. Όταν ζητήσαμε να μάθουμε τα ποσά από τη διοίκηση μας είπαν ότι όταν πήγαμε σε κλειστές προσφορές με τίμημα, δεν ξέραμε τι προσφορές θα έδιναν οι άλλοι και αν όντως η αγορά ήταν τόσο κάτω. Δώσαμε 25% κάτω από αυτό που είχαμε δώσει και κρίναμε ότι ήταν καλό και λογικό ποσό.

Ανεξάρτητα από το Champions League, η κυβέρνηση είχε βάλει στο στόχο την ΕΡΤ και θα την έκλεινε έτσι και αλλιώς, δεν ήταν συνάρτηση αυτή η απόφαση. Είναι πάντως ψευδεπίγραφος ο λόγος που κλείνουν την ΕΤ1 ότι δεν είχε τηλεθέαση, όμως δεν έβαζαν προγράμματα με τηλεθέαση. Και τώρα φοβόντουσαν ότι μπορεί να κλείσουν και την ΝΕΤ αν δεν έχει αξιόλογο πρόγραμμα και γι' αυτό, επειδή έχει περισσεύματα η ΕΡΤ περίπου 60 εκατ. ευρώ, έκαναν την κίνηση».

Για την κατάσταση που υπάρχει: «Κάποια στιγμή φτάνει ο κόσμος στο χτένι. Το θέμα είναι ότι το να μη δείχνουμε το Champions League είναι οξύμωρο απέναντι στους εργαζόμενους που στήριξαν την απόφαση ότι πρέπει να έχουμε το Champions League. Γι αυτό είπαμε ότι στην Ευρώπη πρέπει να μεταδοθεί και να δούμε τι θα γίνει στην Ελλάδα».

Για το αν θα δοθούν στιγμιότυπα στα άλλα ιδιωτικά κανάλια: «Όχι. Και τον πρωθυπουργό δεν τον δώσαμε. Η ανακοίνωση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ είναι μεταγενέστερη. Έχουμε πει να μη δίνονται `πουλ' ή αν δίνονται, να χρεώνονται.

Το `πουλ' είναι μια μορφή ανεργίας και επειδή η ΠΟΣΠΕΡΤ καλύπτει και τα ιδιωτικά και τους τεχνικούς, δεν είναι δυνατόν η ανεργία να μαστίζει τον κλάδο μας. Εμείς θέλουμε να μη δίνουμε δωρεάν το `πουλ' και να τα οικονομάνε οι καναλάρχες. Είναι δύσκολη η εποχή, πρέπει ο καθένας να διαφυλάξει τον διπλανό του».

http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons