OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ολυμπιακός - Μακάμπι με 74-92...Κατέκτησε το τουρνουά με ήττα...

Την πρώτη του ήττα στα φιλικά του παιχνίδια γνώρισε ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός από την Μακάμπι με 92-74, κατακτώντας ωστόσο, το τουρνουά της Νυρεμβέργης. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν εχθρική διαιτησία η οποία με μαζεμένες τεχνικές ποινές και αντιαθλητικά φάουλ επέτρεψε στους Ισραηλινούς να ξεφύγουν στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Την πρώτη του ήττα στα μέχρι τώρα φιλικά που έχει δώσει, γνώρισε ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, με θύτη την Μακάμπι με 92-74.

Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του τουρνουά της Νυρεμβέργης, το οποίο και κατέκτησε ο Θρύλος, οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύθηκαν τη φυσιολογική κόπωση των «ερυθρόλευκων» και με την εύνοια των δαιτητών έφτασαν στην φιλική επικράτηση.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα του Ολυμπιακού, ο οποίος έπειτα από εφτά συνεχόμενες ήττες άκουσε το... καμπανάκι που χτύπησαν οι Ισραηλινοί και αφορούσε και πάλι το αμυντικό κομμάτι. Η αποστολή των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος επιστρέφει τη Δευτέρα (24/9) στην Ελλάδα ώστε να προετοιμαστεί για το τελευταίο τουρνουά που θα πάρεις μέρος το ερχόμενο τριήμερο στη Μόσχα.

Οι συνεχόμενες τεχνικές ποινές, αλλά και τα αυστηρά αντιαθλητικά φάουλ που χρέωσαν οι διαιτητές του αγώνα σε παίκτες και τενχική ηγεσάι του Ολυμπαικού διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην τελευταία περίοδο στην έκβαση του ματς και έδωσαν τη δυνατότητα στην Μακάμπι να ξεφύγει και να φτάσει στην νίκη.

Ακόμη ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού άρχισε όπως ακριβώς ήθελαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο ρυθμός ήταν αρκετά υψηλός και μετά το αρχικό 7-7 οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος έφτασαν στο 16-11 στο 6'. Περπέρογλου, Παπανικολάου και Άντιτς έκαναν καλή δουλειά και οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν τη διαφορά στο +8 (21-13) με επιμέρους 10-2. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ προσπάθησε να αντιδράσει και κατάφερε να μειώσει, αλλά το δεκάλεπτο τελείωσε 27-20 υπέρ του Ολυμπιακού.

Η παρέα του Βασίλη Σπανούλη συνέχισε με το πόδι στο γκάζι στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου και με επιμέρους 7-2 στο πρώτο τρίλεπτο η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (34-22). Ο Έλληνας τεχνικός των Πειραιωτών έκανε αρκετές δοκιμές. Επέμεινε σε κοντά σχήματα με τρεις περιφερειακούς και τους ζητούσε συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν το ίδιο ορεξάτος και εύστοχος με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια στο δεύτερο δεκάλεπτο και έτσι οι Ισραηλινοί μείωσαν σε 43-37.

Η «ομάδα του λαού» πλησίασε ακόμη και στους τρεις πόντους (43-40) με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος με τον Βασίλη Σπανούλη να αναλαμβάνει δράση έκαναν σερί 5-0 για το 48-40 στο 23'. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, όμως, αντέδρασε, απάντησε με δικό της 9-0 και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο παιχνίδι με 49-48. Η άνοδος του Ντέιβιντ Λόγκαν βοήθησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να διατηρήσει το προβάδισμα (58-56), δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το οποίο τελείωσε 61-60 υπέρ της Μακάμπι.

Το πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ. Με επιμέρους 10-2, οι πρωταθλητές Ισραήλ έφτασαν στο +9. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει μείνει από ενέργεια και να βγαίνει στους παίκτες η κούραση από την προετοιμασία, τα συνεχόμενα ταξίδια και τις συνεχόμενες προπονήσεις. Η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +15 για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (85-70) με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μείνει από δυνάμεις. Σερμαντίνι και Λόγκαν με συνεχόμενα καλάθια διαμόρφωσαν το τελικό 92-74.

Δεκάλεπτα: 27-20, 43-37,60-61, 72-94

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Άντιτς 5, Σπανούλης 17 (3/4τριπ, 3ασ, 5ριμπ), Περπέρογλου 5, Ντόρσεϊ 6 (4ριμπ), Σλούκας 6 (4ασ), Μαυροειδής 8 (4/4βολ, 2/2διπ), Γκετσεβίτσιους 3, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 1, Κατσίβελης 1.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Μπαρ Ίβεν, Τζέιμς 7, Χίκμαν 19, Ροτ 6, Πνίνι 7, Κάνερ Μέντλει 8, Λόγκαν 15, Σερμαντίνι 14, Έιτερ 2, Ιτάι, Λάντεσμπεργκ 14.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons