OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις Κάουνας 86-75

Παίζοντας για πρώτη φορά στα φιλικά άμυνα υψηλού επιπέδου, ο Ολυμπιακός νίκησε 86-75 τη Ζαλγκίρις Κάουνας στον μικρό τελικό του «Γκομέλσκι Καπ» της Μόσχας και κατετάγη στη τρίτη θέση του φιλικού τουρνουά. Την πιο μεστή και ισορροπημένη εμφάνιση τους στο τελευταίο τεστ πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων πραγματοποίησαν οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τους Πρίντεζη και Περπέρογλου με 20 και 16 πόντους αντίστοιχα και θετικούς τους Σλούκα (10π.) και Ντόρσεϊ (8π. 7ριμπ.).

Ο αγώνας:

Ολυμπιακός των φιλικών της Ιταλίας σε πιο βελτιωμένη έκδοση ήταν αυτός που μπήκε στο παρκέ στο πρώτο δεκάλεπτο. Με μπροστάρη τον Πρίντεζη (9π.) και δημιουργό τον Σπανούλη, προηγήθηκε 12-4 στο 5΄ και 18-10 στο 7΄, έχοντας όπλο την «σφικτή» άμυνά του, στοιχείο που έλλειπε από τα προηγούμενα φιλικά. Η αποτελεσματικότητα στα μετόπισθεν, ο έλεγχος των ριμπάουντ και τα κλεψίματα, έδωσαν αρκετά καλάθια στο «ανοικτό» γήπεδο, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε 24-11 για την ελληνική ομάδα, χάρη στη καλή κυκλοφορία της μπάλας και τις σωστές αποστάσεις στην επίθεση. Στο ίδιο μοτίβο και το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί προβάδισμα δέκα πόντων (30-20 στο 15΄), παρά το 3ο φάουλ του Πρίντεζη, έχοντας καλές περιστροφές στην άμυνα και οξυδέρκεια στην επίθεση, με πολλά ρήγματα στην αδύναμη πλευρά του αντιπάλου. Οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν να παίζουν όμορφο μπάσκετ και να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα από τους Λιθουανούς για το 43-32 της ανάπαυλας. Σπανούλης και Περπέρογλου είχαν πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Ντόρσεϊ.

Φορτσάτος μπήκε και στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, που χρειάστηκε τέσσερα λεπτά και καλάθια των Περπέρογλου, Πρίντεζη και Μάντζαρη για να φτάσει τη διαφορά στην υψηλότερη τιμή της +18 (54-36) στο 24΄. Η άμυνα παρουσίαζε πλέον κάποια «νεκρά» διαστήματα, όμως στην επίθεση υπήρχε υπομονή, αποφυγή βιασύνης-λαθών, καλές επιλογές και…Περπέρογλου. (60-45 στο 27΄). Στο ρεπερτόριο, είχε προστεθεί πλέον και η έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ, με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με τους πρωταθλητές Ευρώπης προηγούμενους με 66-49. Στη τελευταία περίοδο πλέον ο Ολυμπιακός έπαιξε ακόμα πιο απελευθερωμένα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και προσέφερε αρκετά highlights με καρφώματα από Πρίντεζη και Παπανικολάου.

Η κούραση και η φυσιολογική χαλάρωση στην άμυνα, επέτρεψαν στην ομάδα του Ζουάν Πλάθα να μειώσει σε 72-61, επτά λεπτά πριν το τέλος, όμως δύο καλές άμυνες και ένα επί μέρους 7-2 με καλάθια των Παπανικολάου, Πρίντεζη και Ντόρσεϊ, έφεραν την ελληνική ομάδα ξανά στο +16 (79-63) πέντε λεπτά πριν το τέλος. Στο τέλος το καθαρό μυαλό έλειψε από τους παίκτες του Μπαρτζώκα, με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να μειώσει και να ηττηθεί με το τιμητικό με βάση την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, 86-75.

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 43-32, 66-49, 86-75.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 3, Σπανούλης 7, Περπέρογλου 16, Ντόρσεϊ 8, Σλούκας 10, Μαυροειδής 4, Γκετσεβίτσιους 1, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 11, Μάντζαρης 3, Κατσίβελης 3.
Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα): Ντάρντεν 4, Πόποβιτς 7, Ντ. Λαβρίνοβιτς 10, Γιουσκεβίτσιους 2, Καλνιέτις 3, Λιπκεβίτσιους 2, Κλιμαβίτσιους 10, Γιανκούνας 3, Ντέλας 6, Κουζμίνσκας 4, Καουκένας 11, Φούτι 13.

* Εκτός αγώνα έμεινε και πάλι ο Πέρο Άντιτς. Ο Σκοπιανός φόργουορντ ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στους προσαγωγούς και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί. 

Στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του και τα λάθη που πρέπει να διορθωθούν στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη επί της Ζαλγκίρις (86-75).

Ο Έλληνας τεχνικός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών του, παρά τη χθεσινή ήττα από την Λοκομοτίβ Κουμπάν, ενώ ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται ακόμα χρόνος για να «δέσουν» κι άλλο οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης. «Δεν είμαστε 100% έτοιμοι για το ξεκίνημα της σεζόν», τόνισε σχετικά.

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ΤΣΣΚΑ και τους διοργανωτές γι’ αυτό το τουρνουά. Ήταν δυο εξαιρετικά φιλικά. Είχαμε καλή αντίδραση σήμερα και είναι σημαντικό ότι μιλήσαμε σήμερα και δείξαμε ότι αφήσαμε πίσω μας το χθεσινό παιχνίδι (σ.σ με την Λοκομοτίβ Κούμπαν). Είναι πολύ σημαντικό αυτό σε τέτοιο επίπεδο. Σήμερα είχαμε διάφορα σχήματα τα οποία δεν είναι συνηθισμένα για μας όπως το ότι είχαμε τρια γκαρντ στην ίδια πεντάδα και ότι παίξαμε με τον Κάιλ (σ.σ Χάινς) στο τέσσερα, αφού δεν είχαμε στη διάθεσή μας τους Εϊσι Λο και Πέρο Αντιτς», και πρόσθεσε:

«Δεν είμαστε 100% έτοιμοι για το ξεκίνημα της σεζόν. Πιέσαμε αρκετά τους παίκτες μας όλες αυτές τις μέρες και παίξαμε φιλικά με πρωταθλήτριες ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ, η Σιένα, η Μακάμπι και η Μπάμπεργκ. Προσπαθήσαμε πολύ, αλλά πρέπει να διορθώσουμε ακόμα αρκετά πράγματα, ειδικά στην άμυνα».

Ικανοποίηση έφερε η φιλική νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζαλγκίρις Κάουνας (86-75), ωστόσο ο Γιώργος Πρίντεζης -εν όψει και της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων- υπενθύμισε ότι οι περσινές επιτυχίες δεν πρέπει να προκαλέσουν εφησυχασμό.

«Σήμερα αντιδράσαμε πολύ καλά μετά το χθεσινό όχι τόσο καλό παιχνίδι (με την Λοκομοτίβ Κούμπαν). Σήμερα παίξαμε καλύτερα στην άμυνα και είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση. Πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα την περσινή χρονιά και να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Να δουλεύουμε καθημερινά για να βελτιώνουμε πράγματα και κυρίως στην άμυνα», σημείωσε ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων».

Ένα καλό μάθημα πήραν οι παίκτες της Ζαλγκίρις στην ήττα (86-75) από τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Ζοάν Πλάθα.

Ο προπονητής της ομάδας του Κάουνας τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν ένα έμπειρο σύνολο, το οποίο δεν άφησε… ατιμώρητα τα 21 λάθη που έκαναν οι πρωταθλητές Λιθουανίας.

«Παίξαμε απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης, μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία. Δεν είμαστε απογοητευμένοι, δεν δώσαμε φυσικά τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά θα μάθουμε απ’ αυτό το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός δεν άφησε ατιμώρητο κανένα από τα 21 λάθη που κάναμε σήμερα. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο», τόνισε ο Ζοάν Πλάθα μετά την ήττα (86-75) της Ζαλγκίρις από τον Ολυμπιακό.

Από τη σειρά του, ο Τάντας Κλιμαβίτσιους δήλωσε: «Θέλαμε πολύ να νικήσουμε, όπως και χθες. Κοιτάζουμε μπροστά και συνεχίζουμε τη δουλειά στην προπόνηση. Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίζουμε όταν θα ξεκινήσει η σεζόν».

Τα… σχέδια νίκης του Βλαντιμίρ Ρομανόφ «χάλασε» ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε (86-75) της Ζαλγκίρις.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Κάουνας ήταν σίγουρος πως οι παίκτες του θα έπαιρναν το ροζ φύλλο κόντρα στους «ερυθρόλευκους», ωστόσο εκείνοι εμφανίστηκαν χειρότεροι σε σχέση με το ματς με την ΤΣΣΚΑ.

«Ήταν χρήσιμο το Gomelsky Cup για την Ζαλγκίρις. Η ομάδα μας έδειξε κάποια από τα θετικά της στοιχεία. Σίγουρα με την ΤΣΣΚΑ ήμασταν πολύ καλύτεροι απ’ ότι με τον Ολυμπιακό. Ίσως γιατί η ΤΣΣΚΑ να μην είναι στην καλύτερή της κατάσταση, ίσως και για άλλους λόγους. Δείξαμε μία πρόοδο στο παιχνίδι μας, αλλά ήμουν σίγουρος πως θα νικούσαμε. Μου άρεσε ο Γιουσκεβίτσιους σήμερα», δήλωσε αρχικά ο Βλαντιμίρ Ρομανόφ και πρόσθεσε:

«Το ματς με τον Ολυμπιακό για την τρίτη θέση ήταν χωρίς κίνητρο και γι’ αυτό ο κόουτς άφησε τους Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς και Λαφαγέτ να ξεκουραστούν. Μου αρέσει η κατάσταση που είναι οι Καουκένας και Καλνιέτις. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα στο τουρνουά. Ο Πλάθα έκανε πειράματα ενόψει της Ευρωλίγκας και γι’ αυτό άλλωστε συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους διοργανώσεις».

 Την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη του κόσμου, στο οικογενειακό πρόβλημα που τον απασχολεί, εξέφρασε μέσω του Facebook ο Τζόι Ντόρσεϊ.

Μάλιστα, ο Αμερικανός σέντερ αναφέρθηκε και στην πολύτιμη βοήθεια που του προσέφερε και ο Μίλαν Τόμιτς.

«Πρώτο και σημαντικό: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χιλιάδες φίλους και ανθρώπους για τα σχόλια και την υποστήριξη, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνώ λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος. Θέλω οι φίλοι του Ολυμπιακού να ξέρουν πως: “Είμαι Ολυμπιακός, η καρδιά μου είναι στην Αθήνα και όταν αιμορραγώ, το αίμα μου είναι κόκκινο”. Θέλω να ευχαριστήσω τον θρύλο του Ολυμπιακού, Μίλαν Τόμιτς, που άκουσε για το πρόβλημα της οικογένειάς μου και με βοήθησε αυτό να γίνει κίνητρο…», έγραψε στο Facebook ο Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος έκλεισε με μία φράση του Ουίλιαμ Σαίξπηρ:

«Ανήσυχη κοιμάται η κεφαλή εκείνου που φορεί στέμμα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons