OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Λοκομοτίβ Κουμπάν - Ολυμπιακός 82-79

Την ήττα με σκορ 82-79 από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν γνώρισε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του Gomelsky Cup.

Οι «ερυθρόλευκοι» για άλλη μία φορά εμφάνισαν προβλήματα στην αναχαίτιση… επιθέσεων, ξεκινώντας με το αριστερό στο τουρνουά της Μόσχας.

Πρώτοι σκόρερ για τους πρωταθλητές οι Σπανούλης και Πρίντεζης με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα, με τον Μπάρον από την άλλη να τελειώνει το ματς με 21 και τον Νικ Καλάθη να προσθέτει άλλους 17.

Απών από τη σημερινή αναμέτρηση ήταν ο Πέρο Άντιτς, ο οποίος ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στον προσαγωγό.

Αύριο οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στις 16:00 μία εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Ζαλγκίρις.

Το ματς

Θέλοντας να δείξει πως παίζει και… άμυνα, ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός κόντρα στην Κουμπάν. Στον τομέα αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιρναν καλό βαθμό, αλλά στην επίθεση ήταν λίγο βιαστικοί και άστοχοι από τα 6,75μ. Σε τέσσερα λεπτά παιχνιδιού, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγούνταν 5-0, διατηρώντας αυτή τη διαφορά μέχρι και το 12-7. Στη συνέχεια, μία τεχνική ποινή που δέχθηκαν οι πρωταθλητές τους έβγαλε εκτός ρυθμού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη συγκέντρωσή τους και την Κουμπάν κάνει ένα επιμέρους σκορ 6-1 και να βρεθεί στο +5 (13-18), με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να τους βρίσκει να προηγούνται 16-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Περπέρογλου και Χάινς έδωσαν φρεσκάδα στην πεντάδα του Ολυμπιακού και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανακτήσει το προβάδισμα μέσα σε δύο λεπτά (23-22). Όμως, η αστοχία από τα 6,75μ. συνεχιζόταν, ενώ η «ζημιά» που έκανε ο Τραορέ μέσα στη ρακέτα, έδωσε την ευκαιρία στην Κουμπάν να περάσει μπροστά και μάλιστα με +5 (26-31). Οι πρωταθλητές δεν τα πήγαιναν άσχημα στο αμυντικό κομμάτι και ειδικά στα ριμπάουντ, ωστόσο τα επιθετικά προβλήματα συνεχίζονταν με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ (34-35).

Μέχρι τα μισά του τρίτου δεκάλεπτου οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θύμισαν τον περσινό Ολυμπιακό. Ο Σπανούλης «πυροβολούσε» από τα 6,75μ., ενώ στη συνέχεια το τρέξιμο και η καλή αντίδραση στα ριμπάουντ, έφεραν τους πρωταθλητές στο +12 (53-41). Αυτό το προβάδισμα, το διατήρησαν μέχρι και ένα λεπτό πριν το τέλος, με τους Ρώσους να συνεχίζουν να χτυπούν από την περιφέρεια και να ρίχνουν τη διαφορά στους επτά (65-58).

Όλα κυλούσαν καλά για τον Ολυμπιακό, στα τρία πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου, όταν σε εκείνο το σημείο δέχθηκε τη δεύτερη τεχνική ποινή και η συγκέντρωση πήγε… περίπατο. Αρχικά, το 68-60 υπέρ των «ερυθρολεύκων» έγινε 68-66, με το σκορ να γίνεται 71-71 στα μισά της περιόδου. Το τρίποντο του Μπάρον στη συνέχεια, έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Ρώσους 71-74, με τους πρωταθλητές να κυνηγούν το σκορ, μέχρι και ένα λεπτό πριν τη λήξη, όταν ο Σπανούλης έκανε το 76-76. Μάλιστα, ο Πρίντεζης με μία βολή -δευτερόλεπτα πριν τη λήξη- έφερε τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ (77-76), αλλά η κακή τους άμυνα έδωσε τη δυνατότητα στους Ρώσους να… σουλατσάρουν και να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 82-79. 

Στα πολλά λάθη των παικτών του αλλά και στην κακή αμυντική λειτουργία απέδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας την ήττα (79-82) του Ολυμπιακού από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

«Είναι σημαντικό για μας ότι συμμετέχουμε σ’ αυτό το τουρνουά που γίνεται στη μνήμη ενός σπουδαίου μπασκετάνθρωπου. Θέλω να συγχαρώ τη Λοκομοτίβ και να της ευχηθώ καλή τύχη για τη χρονιά. Το σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού είναι η άμυνα κι απ’ εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Σήμερα δεν το κάναμε. Βρεθήκαμε 12 πόντους μπροστά αλλά η πίεση της Λοκομοτίβ μας οδήγησε σε πολλά λάθη. Στο τέλος μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά προσθέσαμε ένα ακόμα λάθος στη στατιστική μας», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την ήττα του Ολυμπιακού.

Η φιλική ήττα (79-82) του Ολυμπιακού από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν δεν έχει συνέπειες σύμφωνα με τον Κάιλ Χάινς, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να βελτιώσουν την αμυντική τους λειτουργία, όπως δήλωσε ο Αμερικανός σέντερ.

«Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που προσπαθεί να νικήσει σε κάθε ματς. Ωστόσο και ο αντίπαλος ξέρει να παλεύει και σήμερα χτύπησε τις αδυναμίες μας. Η Λοκομοτίβ έχει ένα σύνολο έμπειρων παικτών, οι οποίοι έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Ήταν απλά ένα φιλικό προετοιμασίας και η ήττα αυτή δεν έχει συνέπειες. Τώρα μπορείς να χάσεις. Η ομάδα μας έγινε γνωστή από την άμυνα, αλλά σήμερα δεν πείσαμε σε αυτόν τον τομέα. Θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή και να βελτιωθούμε. Στο τέλος του ματς είχαμε ευκαιρία να το πάρουμε, αλλά δεν καταφέραμε», δήλωσε ο Χάινς μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Τη νίκη απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης πήρε η Λοκομοτίβ Κουμπάν, σύμφωνα με τον Εβγκένι Πασούτιν.

Ο Ρώσος προπονητής ήταν ικανοποιημένος -και με το παραπάνω- ύστερα από το ροζ φύλλο (82-79) που πήραν οι παίκτες του κόντρα στον Ολυμπιακό, στον οποίο ευχήθηκε να αγωνιστεί και φέτος στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Εβγκένι Πασούτιν:

«Να συγχαρώ την ομάδα μου γι’ αυτή τη νίκη. Ήταν μεγάλη τιμή για μας να παίξουμε σ’ αυτό τουρνουά μ’ αυτές τις ομάδες και να τιμήσουμε έτσι τον μεγάλο Αλεξάντερ Γκομέλσκι. Ήταν ένα μεγάλο τεστ για μας να παίξουμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι ήταν ένα καλό τεστ για τη νεανική μας ομάδα. Σήμερα είδαμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και είναι σημαντικό ότι συνεχώς βελτιωνόμαστε. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στον Ολυμπιακό και να παίξει ξανά στο Final 4».

http://www.sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons