OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ολυμπιακός - Βέροια 3-0... (Μήτρογλου 54'),(Djebbour 86'),(Pantelic 90')


Με τον φοβερό και τρομερό Πίνο να δίνει δύο ασίστ στην πρώτη του συμμετοχή και τους Μήτρογλου, Τζιμπούρ και Πάντελιτς να σκοράρουν ο Ολυμπιακός έπαιξε ποδόσφαιρο μόνο στο δεύτερο μέρος και επικράτησε 3-0 της Βέροιας. 13η για τους Πειραιώτες στο πρωτάθλημα που παρέμειναν στο +8 από τον ΠΑΟΚ. Αποθέωση για Πίνο, αποδοκιμασίες για Μασάντο.

 Σ' ένα μισοάδειο (ή μισογεμάτο αν προτιμάτε) και κρύο (λόγω καιρού) "Γεώργιος Καραϊσκάκης" οι παίκτες του Ολυμπιακού ξεκίνησαν δυνατά και στα πρώτα λεπτά του ματς πίεσαν για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Στο 4' είχαν μια λαμπρή ευκαιρία για να τα καταφέρουν, όμως το σουτ του Τζιμπούρ έδιωξε ο Λόπες, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τοροσίδη στο 11ο λεπτό.

Από 'κει και πέρα, οι "ερυθρόλευκοι" έριξαν στροφές και παράλληλα η Βέροια ανέβασε την απόδοσή της και έκλεισε καλύτερα τους διαδρόμους προς την εστία της. Στο 16' ο Κόστλι με μαγική ντρίμπλα πέρασε σαν σταματημένο τον Μανωλά, όμως στη συνέχεια δεν κατάφερε να απειλήσει τον Κάρολ.

Κακό ματς, κακός Ολυμπιακός και αποδοκιμασίες

Η εικόνα του παιχνιδιού και της ομάδας του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν ήταν ικανοποιητική, όμως παρόλα αυτά δεν έλειψαν οι ευκαιρίες μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 18' ο Τζιμπούρ δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από επικίνδυνη συρτή σέντρα του Τοροσίδη, στο 25' η κεφαλιά του Αλγερινού κατέληξε άουτ, ενώ στο 26' έχασε άλλη μια ευκαιρία, ίσως την πιο σημαντική του παιχνιδιού. Ο Γκρέκο με εξαιρετική κάθετη έβγαλε τον Τζιμπούρ απέναντι από τον Λόπες, όμως ο πορτιέρο της Βέροιας έδιωξε σωτήρια με τα πόδια.

Έτσι πήγε το ματς μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει την κυριαρχία και την κατοχή της μπάλας, να δημιουργεί φάσεις, αλλά να μην καταφέρνει να τις μετατρέπει σε γκολ και γενικότερα η εικόνα της ομάδας ήταν κακή. Γι' αυτό στην ανάπαυλα του ματς, υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από την εξέδρα.

Στην επανάληψη οι αποδοκιμασίες έγιναν χειροκρότημα και η εξέδρα ζεστάθηκε με την είσοδο του Πίνο στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γκρέκο. Ο Κολομβιανός άσος που έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης, δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία του, με ωραία ατομική ενέργεια και ένα σουτ που κατέληξε λίγο πάνω από το δοκάρι του Λόπες στο 46'.

Ο Πίνο άλλαξε την εικόνα, ο Μήτρογλου σκόραρε (1-0)

Η είσοδος του Πίνο όχι μόνο ανέβασε την διάθεση του κόσμου, αλλά έδωσε νέο αέρα στον Ολυμπιακό, που έμοιαζε άλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 54' ο Κολομβιανός έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, ο Μήτρογλου έκανε κεφαλιά ψαράκι και το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους. Τόσο εύκολα και απλά, ο νεοαποκτηθείς άσος του Ολυμπιακού είχε την πρώτη του ασίστ, 9 λεπτά μετά την πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε τα επόμενα λεπτά, αφού οι Πειραιώτες συνέχιζαν να πιέζουν και να φτάνουν με ευκολία μπροστά από την αντίπαλη εστία. Στο 59' και πάλι ο Πίνο πάσαρε στον Μανιάτη, εκείνος σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ το δυνατό σουτ του Τζιμπούρ στο 65' κατέληξε στα χέρια του Λόπες.

Ο Αλγερινός επιθετικός δεν ήταν σε καλή μέρα και συνέχιζε να χάνει ευκαιρίες, με αποκορύφωμα την φάση στο 73ο λεπτό. Ο Πίνο έδωσε ωραία δεξιά στον Μασάντο, εκείνος έβγαλε γλυκιά σέντρα, όμως η κεφαλιά του "τρομοκράτη" από το σημείο του πέναλτι κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Μήτρογλου να πετάξει μια ευκαιρία στα σκουπίδια. Ο Μασάντο έδωσε ωραία στον Έλληνα επιθετικό, όμως το σουτ του μπλόκαρε ο Λόπες.

Και οι χαμένες ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τον Ολυμπιακό που δεν δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση, εκτός από δύο σουτ (71' Μορένο, 78' Σκαθαρούδη) που κατέληξαν άουτ. Ο Πίνο έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Τζιμπούρ, όμως το σουτ του τελευταίου κατέληξε πάνω από τα δοκάρι του Λόπες και το 1-0 παρέμενε.

Τζιμπούρ και Πάντελιτς "κλείδωσαν" τη νίκη

Και ενώ το παιχνίδι πλησίαζε προς τη λήξη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να τελειώσουν την υπόθεση νίκη, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Τοροσίδης έπειτα από μαρκάρισμα του Αμαραντίδη..

Όλα έμοιαζαν να έχουν πάρει το δρόμο τους, όμως λογαριάσαμε δίχως τον τρομερό Πίνο και τον φρέσκο Μάρκο Πάντελιτς. Ο Κολομβιανός έβγαλε ωραία σέντρα στο 91' για τον Σέρβο και εκείνος με κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-0. Δικαίωση για τον δεινό σκόρερ Πάντελιτς που τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, χρίστηκε σκόρερ.

MVP της αναμέτρησης

Δύο ασίστ, δύο ευκαιρίες και μια σούπερ εμφάνιση στα πρώτα του 45 λεπτά με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Πίνο που μάγεψε τα πλήθη και ίσως αποδειχθεί λίρα εκατό για τους Πειραιώτες. Αν δεν ήταν αυτός, οι "ερυθρόλευκοι" θα είχαν μεγάλο πρόβλημα.





ΤΕΛΙΚΟ 3-0... Εξαιρετικό ντεμπούτο για τον Πίνο, ο οποίος δείχνει πολύ καλά στοιχεία

90+1' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ... MARCO PANTELIC 3-0.. Ο Πάντελιτς στις καθυστερήσεις κάνει το 3-0 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Πίνο, ο οποίος "σέρβιρε" ένα ακόμα γκολ σήμερα.

85' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΙΤΙΡΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟΝ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗ..  ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.. DJEBBOUR...

54' Γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Μήτρογλου...Υπέροχη σέντρα του Πίνο από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου είναι ολομόναχος και με κεφαλιά-ψαράκι ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Χωρίς τέρματα στο πρώτο ημίχρονο η αναμέτρηση...
  
26' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Γκρέκο κάνει εκπληκτική κάθετη πάσα στον Τζεμπούρ, αλλά εκείνος καθυστερεί πάρα πολύ, πλάσάροντας πάνω στον Λόπεζ.

18' Ο Τοροσίδης μπήκε από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα όμορφα, όμως δεν προλαβαίνει ούτε ο Μήτρογλου, ούτε ο Τζεμπούρ να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Σε «φουλ» επιθετικό σχήμα με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Ράφικ Τζιμπούρ και Κώστα Μήτρογλου κατέληξε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Θρύλου έδωσε επιθειτκό πνεύμα στην ομάδα, με τον Αλγερινό στράικερ σε ρόλο αριστερού ακραίου επιθετικού και τον «πιστολέρο» στην κορυφή.

Πιο συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κάρολ και όχι ο Μέγιερι. Ο Τοροσίδης στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χολέμπας στο αριστερό και οι Μανωλάς και Κοντρέρας στο κέντρο αυτής.

Ο Μοντέστο είναι ο «καθαρός» αμυντικός χαφ, ενώ οι Μανιάτης και Γκρέκο θα έιναι οι δύο εσωτερικοί μέσοι. Οι Μασάντο, Μήτρογλου και Τζεμπούρ θα είναι στην επίθεση.

 Πρεμιέρα στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2013 κάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο «Γ. Καραϊσκάκης» υποδέχεται την Βέροια. Χωρίς τους Ιμπαγάσα και Φουστέρ θα παραταχθεί η ομάδα του Ζαρντίμ, χωρίς τέσσερις παίκτες η ομάδα του Καλαϊτζίδη.

Ολυμπιακός:

Νίκες και θέαμα ζήτησε από τους παίκτες του μεσοβδόμαδα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Αυτό καλούνται να κάνουν κόντρα στη Βέροια. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει τους Αριέλ Ιμπαγάσα και Νταβίντ Φουστέρ, οι οποίοι και έμειναν εκτός αποστολής.

Αντίθετα σε αυτήν συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά ο Χουάν Πάμπλο Πίνο, του οποίου η μπλε κάρτα έφτασε. Παράλληλα, δεν αποκλείεται κάτω από τα δοκάρια να βρεθεί ο Μπάλας Μέγιερι.

Η 20μελής αποστολή: Κάρολ, Μέγιερι, Ζαραδούκας, Χολέβας, Μανωλάς, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Γκρέκο, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Τζεμπούρ, Μασάντο, Κοντρέρας, Ντιακιτέ, Πίνο.

Βέροια:

Με σκοπό να κάνει το θαύμα ταξιδεύει στον Πειραιά η Βέροια. Η 12η της βαθμολογίας θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο και ειδικά στην έδρα του, προκειμένου να ξεκινήσει με το δεξί της υποχρεώσεις της στο 2013.

Τέσσερις απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο οποίος δεν θα έχει στην διάθεσή του, τους τιμωρημένους Γεωργιάδη, Καλί, Μπαργκάν και Ολαϊτάν. Μάλιστα, ο τελευταίος καθυστέρησε να επιστρέψει από την άδεια που του είχε δοθεί.

Οι 18 του Δημήτρη Καλαϊζίδη: Τζόναθαν, Κοτταρίδης, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Σνάουτσερ, Καφές, Γεωργέας, Καλογέρης, Παυλίδης, Καλτσάς, Γκιγέρμο, Μενέντες, Κόστλι, Σκαθαρούδης, Μάνος, Τζημογιάννης, Ιωάννου. 


http://www.sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons