OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πήγαμε EURO...

Με γκολάρες των Φωτάκη (79') και Χαριστέα (85') η Εθνική ομάδα έκανε την ανατροπή και έφυγε θριαμβεύτρια από την Τιφλίδας νικώντας με 2-1 την Γεωργία και τσέκαρε το εισιτήριο της πρόκρισης για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το εισιτήριο για την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος «τσέκαρε» η Εθνική ομάδα, η οποία δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, επικράτησε με 2-1 της Γεωργίας στην Τιφλίδα, με γκολ των Γιώργου Φωτάκη (79') και Άγγελου (85').

Παράλληλα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, διατήρησε το αήτητο στην προκριματική φάση, ολοκληρώνοντας ο Φερνάντο Σάντος το αήττητο 16 αγώνων και έτσι ξεπέρασε το ρεκόρ του Ότο Ρεχάγκελ. Έτσι, θα δώσουμε κανονικά το παρών στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας το ερχόμενο καλοκαίρι...

Η Γεωργία πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 19' με αναπάντεχο τρόπο. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ταργκαμάτζε και αδράνεια της ελληνικής άμυνας, ο Αλέξανδρος Τζόρβας έμεινε ...άγαλμα κάτω από τα γκολπόστ του μην αντιδρώντας καθόλου και αφού πρώτα η μπάλα έσκασε αλλάζοντας πορεία.

Ένα γκολ το οποίο φέρει εξ' ολοκλήρου την ευθύνη του πρώην τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και νυν της Παλέρμο και είχε αρκετές ομοιότητες μ' ένα άλλο, που είχε δεχθεί με την φανέλα της Εθνικής ομάδας το καλοκαίρι του 2010 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής με αντίπαλο την Νιγηρία.

Στη συνέχεια οι παίκτες της Εθνικής προσπάθησαν ν' αντιδράσουν και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 28' χάθηκε η πρώτη διπλή ευκαιρία της Ελλάδας. Αρχικά το σουτ του Κατσουράνη αποκρούστηκε από τον Ρεβισβίλι και στη συνέχεια της φάσης το κοντινό σουτ του Γκέκα έστειελ την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 35' ο Βύντρα ξεκίνησε μια κούρσα λίγο κάτω από το κέντρο, έμεινε όρθιος απ' τα μαρκαρίσματα κι έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ρεβισβίλι απέκρουσε στην αριστερή του γωνία!

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κατσουράνη ν' απειλήσει, αλλα΄το σουτ που επιχείρησε, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Με επιθετικές βλέψεις μπήκε στην επανάληψη η Εθνική και στο 52' το σουτ του Κατσουράνη βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρεβισβίλι.

Νέα «γκέλα» από Τζόρβα...

Στο 58' η Εθνική λίγο έλειψε να μείνει πίσω στο σκορ με ...δύο γκολ διαφορά όταν μετά από νέα λάθος εκτίμηση του Τζόρβα και κεφαλιά του Μιτσενλίτζε, ο Σπυρόπουλος έδιωξε τηνμπ΄λα λίγο πριν περάσει την νοητή γραμμή του τέρματος.

Ο Φερνάντο Σάντος βλέποντας τους παίκτες του να μην αποδίδουν πέρασε τους Φωτάκη και Σαλπιγγίδη αντί των αρνητικών Τζιόλη και Σαλπιγγίδη, έχοντας ως στόχο να κερδίσει μέτρα και να αυξηθεί η πίεση. Κια όπως φάνηκε στην εξέλιξη του ματς, διακιώθηκε από τη επιλογή του!

Στο 67' ο Κατσουράνης με μακρινό σουτ θέλησε να αιφνιδιάσει τον Ρεβισβιλι, αλλά ο πορτιέρο της Γεωργίας απομάκρυνε.

Στο 70' ο σκόρερ των Γεωργιανών Ταργκαμάτζε αποχώρησε λόγω τραυματισμού και για το υπόλοιπο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι υποχρεώθηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο από τη στιγμή κατά την οποία ο Τιμούρτ Κετσπάγια είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

«Οβίδα» πρόκρισης από Φωτάκη!

Έτσι, ο Φωτάκης, αφού αρχικά στο 78' με μακρινό σουτ υποχρέωσε σε νέα δύσκολη επέμβαση τον Ρεβισβίλι, στο 79' πήρε την δόξα του σκόρερ, αφού μ υπέροχο μακρινόσουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας των Γεωργιανών και έβαλε την Ελλάδα στον δρόμο προς την πρόκριση.

Τους ... τελείωσε ο Χαριστέας

Η Εθνική ομάδα επισφράγησε την πρόκρισή της στο 85' όταν μετά από εξαιρετική ασίστ του Κατσουράνη, ο Άγγελος Χαριστέας με πλασέ στην κίνηση έφερε τη Ελλάδα και με τα δύο πόδια στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Κίτρινες είδαν οι Κανκάβα, Μιτσενλίτζε, Ταργκαμάτζε – Σπυρόπουλος, Αθανασιάδης.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Ρεβισβίλι, Κάσια, Αμισουλασβίλι, Καλάτζε, Γκριγκαλασβίλι, Κανκάβα (42' Λομπτζιανίτζε), Χιζανισβίλι (51' Ιασβίλι), Ταργκαμάτζε, Μαρτσβαλάτζε, Μιτσενλίτζε (65' Γκουρούλε), Κομπιασβίλι.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης (56' Φωτάκης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας (90' Κονέ).
 
http://www.katimagiko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons