OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Λάτιν… διαγώνιοι...

Στην Ελλάδα για να τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Καλμαζίδη θα είναι το απόγευμα της Τετάρτης ο Ρόλαντ Χιμένες. Ο Κολομβιανός διαγώνιος που είναι γεννημένος το 1990 και πάνω στον οποίο έχει επενδύσει πολλά ο Ολυμπιακός θα είναι ο τελευταίος παίκτης που θα ενταχθεί στην ομάδα του Πειραιά και θα έχει ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Η θέση του διαγώνιου δεν είναι εύκολη υπόθεση και ειδικά όταν από τους «ερυθρόλευκους» έχουν περάσει τεράστιες μορφές του παγκόσμιου βόλεϊ όπως είναι ο Ιβάν Μίλκοβιτς, ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς, ο Οσβάλντο Ερνάντεζ αλλά και ο Μίταρ Τζούριτς ο οποίος πέρσι απέδωσε εξαιρετικά σε αυτή τη θέση.

Με αφορμή την άφιξη του Χιμένες στην Αθήνα σας θυμίζουμε και σας παρουσιάζει τρεις σπουδαίους Λατίνους διαγώνιους που ήρθαν στον Θρύλο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και διέπρεψαν με την φανέλα του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το έργο του Κολομβιανού θα είναι πολύ δύσκολο όταν μάλιστα θεωρείται συνεχιστής μιας σπουδαίας παράδοσης που έχουν δημιουργήσει παίκτες από την ίδια ήπειρο!

Αρχή με τον Οσβάλντο!

Ο πρώτος σπουδαίος διαγώνιος από την Λατινική Αμερική που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν ο Οσβάλντο Ερνάντεζ. Ο διαγώνιος από την Κούβα ήρθε στον Πειραιά το 1995, στα 25 του και μαζί με μια φουρνιά εξαιρετικών Ελλήνων αθλητών οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1996. Η ομάδα του Πειραιά κερδίζει στο ΣΕΦ με 3-2 τη γερμανική Βούπερταλ ανήμερα των γενεθλίων του συλλόγου (10.3) και ο Ερνάντεζ συνδέει το όνομα του με την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα! Ο Οσβάλντο ήταν μέλος της μεγάλης εθνικής Κούβας ενώ έχει αγωνιστεί με επιτυχία στις ιταλικές Παλέρμο, Ρόμα, Πιατσέντζα και Μοντικιάρι. Πριν από κάποια χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα για να παίξει στη Λαμία.

Ένα ταλέντο από την Βενεζουέλα

Σε όλο τον κόσμο η Βενεζουέλα είναι γνωστή για τις ωραίες γυναίκες της. Έχει μεγάλο ποσοστό στα καλλιστεία για τις Μις Κόσμος αλλά αυτή η χώρα της Λατινικής Αμερικής βγάζει και καλούς βολεϊμπολίστες. Ένας από αυτούς είχε έρθει το 2000 στον Ολυμπιακό. Το όνομα του ήταν Ερνάντο Γκόμεζ. Γεννημένος το 1982 έφτασε στα 18 στον Πειραιά και αποδείχτηκε… λαχείο. Ήταν παίκτης ψυχολογίας και στις καλές του ημέρες καθάριζε εύκολα την αντίπαλη ομάδα με τους άσους του. Διέθετε πολύ καλό άλμα και γρήγορα ο κόσμος του Ολυμπιακό τον αγάπησε.

Το 2002 στο Όπολε της Πολωνίας πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις και ο Ολυμπιακός έπαιξε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου έχασε από την Ματσεράτα του Ιβάν Μίλκοβιτς. Ο Γκόμεζ πέτυχε 27 πόντους στον ημιτελικό με την Μοστοστάλ και 18 στον τελικό. Του άρεσαν πολύ τα παιχνίδια της Ευρώπης αλλά και αυτά με τον Παναθηναϊκό όπου πάντα ήταν ο καλύτερος αφού αντλούσε δύναμη από τον κόσμο. Έπαιζε γι’ αυτόν αλλά στο τέλος τα… χάλασε. Στον Ολυμπιακό έπαιξε τέσσερις σεζόν και το 2004 πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Με την ομάδα του Πειραιά πήρε το νταμπλ του 2001 και το πρωτάθλημα του 2003.

Ο «Μαραντόνα του βόλεϊ»

Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού είναι ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς. Ο Αργεντινός διαγώνιος έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά το καλοκαίρι του 2004 αφού πρώτα είχε πει ένα τεράστιο ΟΧΙ στον Παναθηναϊκό. Ο ξανθομάλλης Μάρκος είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης και πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2002 με την Αργεντινή ενώ ήταν και πρώτος «μπομπέρ» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Ο Μιλίνκοβιτς έπαιξε για δυο χρόνια στον Ολυμπιακό και οδήγησε την ομάδα στον δεύτερο ευρωπαϊκό της τίτλο. Οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν την Νεσελάντε στον τελικό του Τοπ Τιμς Καπ στο ΣΕΦ και ο Μάρκος είναι ο καλύτερος παίκτης και σέρβερ της διοργάνωσης. Δεν ευτύχησε να πάρει κούπα στην Ελλάδα αφού ο Ηρακλής έκανε το νταμπλ. Ο Μιλίνκοβιτς το καλοκαίρι του 2005 έπαθε εξάρθρωση ώμου και επανήλθε μετά από έξι μήνες για να παίξει ελάχιστα. 
 
http://www.thrylos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons