OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ευρωπαίος παίκτης της χρονιάς ο Σπανούλης...

Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης για το 2012 από τους συντάκτες της διάσημης ιστοσελίδας "Eurobasket.com". Μέλος της καλύτερης 5άδας ο Δημήτρης Διαμαντίδης, κορυφαίος προπονητής ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Στην ψηφοφορία που διεξάγεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά συμμετείχε ένα δίκτυο περισσοτέρων από 300 δημοσιογράφων από όλη την Ευρώπη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του πρωταθλήματος, κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου, ενώ είναι και ο ένας εκ των δύο γκαρντ της καλύτερης πεντάδας. Δίπλα του ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν ο Αντρέι Κιριλένκο (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), ο Έραζεμ Λόρμπεκ (Μπαρτσελόνα) και Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα περιλαμβάνεται ο Μάικ Μπατίστ για τις εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό, όπως και οι Μπο ΜακΚάλεμπ (Σιένα/Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ), Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης) και Γιόνας Βαλαντσιούνας (Λιέτουβος Ρίτας/Τορόντο Ράπτορς).

Καλύτερος προπονητής ψηφίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Το βραβείο του All European, που αφορά παίκτες που έχουν αγωνιστεί και εκτός Ευρώπης, κατέκτησε ο Αντρέι Κιριλένκο που πέρα από τις επιτυχίες του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πανηγύρισε και το χάλκινο μετάλλιο με τη Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες παίρνοντας και τη θέση του καλύτερου φόργουορντ στην πεντάδα της χρονιάς. Ο Τόνι Πάρκερ (Σαν Αντόνιο Σπερς) στη θέση «1», ο Δημήτρης Διαμαντίδης στη θέση «2», ο Πάου Γκασόλ (Λος Άντζελες Λέικερς) στη θέση «4» και στο «5» ο αδερφός του, Μαρκ Γκασόλ (Μέμφις Γκρίζλις).

Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα βρέθηκαν οι Βασίλης Σπανούλης, Αλεξέι Σβεντ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νικολά Μπατούμ (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς), Σερζ Ιμπάκα (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ) και Νίκολα Πέκοβιτς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς). 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons