OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση Καραπαπά σε ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ...

Στην κοινή ανακοίνωση με την οποία ο ΠΣΑΤ και η ΕΣΗΕΑ καταδίκαζαν τη συμπεριφορά του, σε παρέμβαση του σε ραδιοφωνική εκπομπή, απάντησε ο Κώστας Καραπαπάς με γραπτή δήλωση του.

Σε αυτή την τονίζει ότι μέσω εκείνου επιχειρούν να βλάψουν τον Ολυμπιακό.

Η δήλωση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Χωρίς την παραμικρή έκπληξη διάβασα την κοινή ανακοίνωση των Δ.Σ. του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ, την οποία θεωρώ κατάπτυστη και συκοφαντική για το πρόσωπο μου. Και δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να απαντήσω δημοσίως, αν δεν θεωρούσα ότι μέσω εμού επιχειρούν να προκαλέσουν ζημιά και στον Ολυμπιακό, τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ ως διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ.

Η κοινή ανακοίνωση ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι σε παρέμβαση μου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, "στοχοποίησα" τον εκφωνητή των ειδήσεων Τάσο Αντωνίνη και επιχείρησα τη "φίμωση" και τη "λογοκρισία" του. Δεν είναι αυτή η αλήθεια.

Η αλήθεια είναι, ότι το βράδυ της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου και στο ταξίδι της επιστροφής μου απο την Πάτρα άκουσα με έκπληξη τον κύριο Αντωνίνη στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, του κρατικού ραδιοφώνου, να παραμορφώνει την πραγματικότητα στο δελτίο που ο ίδιος συνέταξε και εκφώνησε. Και τα όσα εκφωνούσε απήχαν απο την αλήθεια, πολύ περισσότερο απο όσο απέχει η Αγία Παρασκευή και τα στούντιο της ΕΡΑ (εκεί δηλαδή που βρισκόταν ο κ. Αντωνίνης το βράδυ της Τετάρτης) απο την Πάτρα (εκεί δηλαδή που βρισκόμουν εγώ το ίδιο βράδυ).

Και το μόνο που έκανα, ώς όφειλα, ήταν να παρέμβω και να δηλώσω, δημιοσίως, ότι η εικόνα που παρουσιάζει το δελτίο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και προφανώς ο κύριος που επιμελήθηκε το δελτίο είναι επηρεασμένος απο τη χολή που χύνει καθημερινά μέσα απο τις σελίδες της εφημερίδας "Η ΠΡΑΣΙΝΗ" κατά του Ολυμπιακού...

Με άλλα λόγια, είπα απλώς την αλήθεια, που μάλλον (και σύμφωνα με το πως αντιλαμβάνονται ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΑ τη "δημοσιογραφία") δεν είναι τελικά τόσο σημαντική.

Προσωπικά, έχω στοχοποιηθεί απο την εφημερίδα του κυρίου Αντωνίνη πολλές φορές αλλά δεν είδα -και δεν ζήτησα- την ίδια αντιμετώπιση απο ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΑ. Επίσης, βλέπω καθημερινά να στοχοποιούνται αθλητές, παράγοντες, οπαδοί, διαιτητές, αλλά η ευαισθησία της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ είναι απενεργοποιημένη.

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες εκστρατειών λάσπης και ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΑ μένουν στην αδράνεια και ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκαν επειδή άκουσαν, δημόσια και επώνυμα και όχι ανώνυμα και μέσω "παρασκηνίων", την προσωπική μου άποψη. Την άποψη ότι ένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός απέναντι σε μια ομάδα όταν καθημερινά γράφει χιλιάδες λέξεις εναντίον της.

Τέλος, σε ότι αφορά στο "αυστηρό" ύφος της ανακοίνωσης τους, ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΑ ας το κρατήσουν για τους εργοδότες που απολύουν καθημερινά δημοσιογράφους.

Εγώ, κύριοι του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ πήγα στα δικαστήρια εναντίον της εταιρείας που εργαζόμουν (με κίνδυνο να χάσω τη δουλειά μου, κάτι που τελικώς συνέβη) για να υπερασπίσω συναδέλφους μου. Και μάλιστα τρείς φορές και όχι μία. Αλλά πήγα στο δικαστήριο γιατί είχαν δίκιο. Και όχι γιατί ήταν δημοσιογράφοι! Θα πήγαινα και αν ήταν ηλεκτρολόγοι ή τηλεφωνητές. Αυτό λέει ο δικός μου "κώδικας δεοντολογίας". Και τα μαθήματα, κρατήστε τα για τους εαυτούς σας...

ΥΓ.: Μετά το πρόσφατο παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ κρανιοφόροι και κουκουλοφόροι βρέθηκαν στα δημοσιογραφικά θεωρεία του σταδίου. Ενώ καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟ είχαν στρογγυλοκαθήσει στα δημοσιογραφικά θεωρεία δίπλα στους έντρομους δημοσιογράφους! Υπάρχει και βίντεο, σε περίπτωση που κάποιος αμφιβάλλει... Γι αυτά φυσικά ο ΠΣΑΤ και η ΕΣΗΕΑ δεν έχουν την ίδια ευαισθησία... Αντίθετα ενοχλήθηκαν που στο "Γ. Καραισκάκης" κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού φώναξαν κατά των δημοσιογράφων για δυο λεπτά... Επιλεκτική ευαισθησία...


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ
Διευθυντής Επικοινωνίας
Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons