OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Εuroleague... Σενάρια για όλους και... «αιωνίους»...

Το προσεχές διήμερο (13-14/12) πέφτει η αυλαία της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το μαραθώνιο που λέγεται Top 16. Το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τα σενάρια για την πρόκριση και την κατάταξη σε κάθε όμιλο, το πώς διαμορφώνεται ο χάρτης στο Top 16 και το σενάριο που θέλει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να συνυπάρχουν στο ίδιο γκρουπ στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Α’ Όμιλος

Τρεις ομάδες έχουν προκριθεί μαθηματικά, αλλά εκκρεμεί η τελική κατάταξη, όπως και το ποια εκ των Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Καντού θα πάρει το εισιτήριο για το Top 16. Ο Παναθηναϊκός θα είναι πρώτος με νίκη επί της Χίμκι και τρίτος με ήττα, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι πρώτη εφόσον κερδίσει την Ολίμπια Λιουμπλιάνας και ταυτόχρονα χάσει ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα. Σε κάθε άλλη περίπτωση η «βασίλισσα» τερματίζει δεύτερη. Η Χίμκι είναι πρώτη με νίκη και ταυτόχρονα ήττα της Ρεάλ. Αν κερδίσει και οι Μαδριλένοι χάσουν, τερματίζει δεύτερη. Αν χάσει από τον Παναθηναϊκό και η Καντού κερδίσει τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Πόλη θα βγει τρίτη. Αν, δε, ήττα της από τον Παναθηναϊκό συνοδευτεί από νίκη των Τούρκων, προκρίνεται ως τέταρτη. Η «Φενέρ» είναι τρίτη αν κερδίσει την Καντού και ο Παναθηναϊκός περάσει από τη Μόσχα, αλλά τέταρτη αν οι «πράσινοι» χάσουν. Εφόσον ηττηθεί από την Καντού, μένει εκτός Top 16 καθώς μειονεκτεί στην ισοβαθμία με τους Ιταλούς. Η Καντού προκρίνεται ως τέταρτη με νίκη, αλλά αποκλείεται με ήττα, ενώ η Ολίμπια Λιουμπλιάνα δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης καθώς μειονεκτεί σε κάθε ισοβαθμία με Καντού ή/και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Το πρόγραμμα: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Καντού (13/12, 19:00), Χίμκι-Παναθηναϊκός (13/12, 19:00), Ρεάλ Μαδρίτης-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (13/12, 21:45).

Βαθμολογία: Παναθηναϊκός 6-3, Ρεάλ Μαδρίτης 6-3, Χίμκι 5-4, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 4-5, Ολίμπια Λιουμπλιάνα 3-6, Καντού 3-6.

Β’ Όμιλος

Οι τέσσερις ομάδες που έχουν προκριθεί είναι ήδη γνωστές, αλλά εκκρεμεί η τελική τους κατάταξη. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι πρώτη εφόσον κερδίσει την Άλμπα Βερολίνου ή αν η Ουνικάχα χάσει στη Μάλαγα από τη Σαλόν. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι δεύτερη. Η Ουνικάχα είναι πρώτη με νίκη επί της Σαλόν και ταυτόχρονα ήττα της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ από τους Γερμανούς. Διαφορετικά θα τερματίσει δεύτερη. Η Σιένα θα είναι τρίτη με νίκη επί της Πρόκομ ή εφόσον η Μακάμπι επιβληθεί της Άλμπα, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση βγαίνει τέταρτη. Η Άλμπα είναι τρίτη με νίκη στο Ισραήλ και ταυτόχρονη ήττα της Σιένα από την Πρόκομ στην Ιταλία. Διαφορετικά κατατάσσεται τέταρτη. Σαλόν και Πρόκομ δεν έχουν καμία ελπίδα πρόκρισης στο Top 16.

Το πρόγραμμα: Μακάμπι Τελ Αβίβ-Άλμπα Βερολίνου (13/12, 21:00), Ουνικάχα Μάλαγα-Σαλόν (13/12, 21:00), Σιένα-Πρόκομ (13/12, 21:00).

Βαθμολογία: Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-2, Ουνικάχα Μάλαγα 7-2, Σιένα 5-4, Άλμπα Βερολίνου 4-5, Σαλόν 3-6, Πρόκομ 1-8.

Γ’ Όμιλος

Καμία ομάδα δεν είναι... ξεγραμμένη από το Top 16. Η Ζαλγκίρις είναι πρώτη σε κάθε περίπτωση εφόσον νικήσει στο Κάουνας την Αναντολού Εφές ή εφόσον ο Ολυμπιακός χάσει από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν την πρωτιά με νίκη επί των Ιταλών και ταυτόχρονα ήττα των Λιθουανών. Διαφορετικά τερματίζουν στη δεύτερη θέση. Η Αναντολού Εφές είναι τρίτη στον όμιλο, ανεξάρτητα από όλα τα αποτελέσματα. Η Κάχα Λαμποράλ παίρνει την τέταρτη θέση του ομίλου με νίκη επί της Τσεντεβίτα στη Βιτόρια και μένει εκτός σε περίπτωση ήττας. Η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο για να προκριθεί ως τέταρτη χρειάζεται είτε νίκη στο ΣΕΦ σε συνδυασμό με ήττα της Κάχα Λαμποράλ είτε εφόσον ηττηθεί στο ΣΕΦ να κερδίσει η Τσεντεβίτα στη Βιτόρια με διαφορά κάτω των 36 πόντων. Οι Κροάτες για να προκριθούν χρειάζονται έναν απίθανο συνδυασμό: νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ με 36+ πόντους και παράλληλα να κερδίσει ο Ολυμπιακός τους Ιταλούς.

Το πρόγραμμα: Κάχα Λαμποράλ-Τσεντεβίτα (14/12, 21:00), Ολυμπιακός-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (14/12, 21:00), Ζαλγκίρις Κάουνας-Αναντολού Εφές (14/12, 21:00).

Βαθμολογία: Ζαλγκίρις 7-2, Ολυμπιακός 7-2, Αναντολού Εφές 5-4, Κάχα Λαμποράλ 3-6, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 3-6, Τσεντεβίτα 2-7.

Δ’ Όμιλος

Όπως και στον τρίτο όμιλο, η τετράδα δεν έχει «κλείσει» και δεν υπάρχει ομάδα δίχως ελπίδες πρόκρισης στο Top 16. Η Μπαρτσελόνα μόνο με θαύμα χάνει την πρώτη θέση. Την εξασφαλίζει με νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Βαρκελώνη, ακόμη και με ήττα με διαφορά κάτω των 21 πόντων. Η ΤΣΣΚΑ θα είναι δεύτερη σε κάθε περίπτωση, εκτός κι αν κερδίσει με 22+ πόντους τους Καταλανούς. Η τρίτη θέση είναι ήδη ρεζερβέ κι ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα από την Μπεσίκτας. Από εκεί και πέρα, τρεις ομάδες μάχονται για μία θέση. Η Μπάμπεργκ είναι τέταρτη εφόσον κερδίσει την Παρτιζάν στη Γερμανία, αλλά αποκλείεται με ήττα. Η Παρτιζάν για να προκριθεί θέλει νίκη επί της Μπάμπεργκ και ταυτόχρονα η Μπεσίκτας να κερδίσει τη Λιέτουβος Ρίτας στην Πόλη. Τέλος, οι Λιθουανοί θέλουν νίκη στην Τουρκία και παράλληλα να περάσει νικηφόρα η Παρτιζάν από τη Γερμανία, προκειμένου να πάρουν αυτοί το τελευταίο εισιτήριο.

Το πρόγραμμα: Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (13/12, 21:45), Μπεσίκτας-Λιέτουβος Ρίτας (13/12, 21:45), Μπάμπεργκ-Παρτιζάν (13/12, 21:45).

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 9-0, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-1, Μπεσίκτας 4-5, Παρτιζάν 2-7, Λιέτουβος Ρίτας 2-7, Μπάμπεργκ 2-7.

Και μετά... Top 16

Υπενθυμίζεται πως κλήρωση για το Top 16 δεν υπάρχει και οι ομάδες τοποθετούνται σε προκαθορισμένες θέσεις δύο νέων ομίλων ανάλογα με την κατάταξή τους. Η δεύτερη φάση της διοργάνωσης περιλαμβάνει 14 ματς για κάθε ομάδα και ο... μαραθώνιος αρχίζει στις 27-28 Δεκεμβρίου, ενώ ολοκληρώνεται στις 5 Απριλίου. Ακολουθούν τα play offs όπου προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου. Οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ έχουν πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των αγώνων που κρίνεται στις τρεις νίκες (2-2-1) από τις 9 έως τις 25 Απριλίου, ενώ η αυλαία πέφτει στο Final 4 του Λονδίνου, 10-12 Μαΐου.

Τα γκρουπ:

Ε’ Όμιλος

Πρώτος Α’ Ομίλου
Πρώτος Γ’ Ομίλου
Δεύτερος Β’ Ομίλου
Δεύτερος Δ’ Ομίλου
Τρίτος Α’ Ομίλου
Αναντολού Εφές
Τέταρτος Β’ Ομίλου
Τέταρτος Δ’ Ομίλου

Στ΄ Όμιλος

Πρώτος Β’ Ομίλου
Πρώτος Δ’ Ομίλου
Δεύτερος Α’ Ομίλου
Δεύτερος Γ’ Ομίλου
Τρίτος Β’ Ομίλου
Μπεσίκτας
Τέταρτος Α’ Ομίλου
Τέταρτος Γ’ Ομίλου

Δύσκολο, αλλά... πιθανό

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο οι «αιώνιοι» να συνυπάρξουν στον ίδιο όμιλο του Top 16. Για να συμβεί αυτό και με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι είτε πρώτος είτε τρίτος, οπότε θα είναι σίγουρα στον Ε’ Όμιλο, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να τερματίσει πρώτος στον τρίτο όμιλο. Αυτό θα συμβεί με νίκη επί της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ και ταυτόχρονα ήττα της Ζαλγκίρις στο Κάουνας από την αδιάφορη Αναντολού Εφές. Η τελευταία είναι σίγουρα μία από τις επτά αντιπάλους των «πράσινων» στο Top 16.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons