OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός 0-3...

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν... σίφουνας από την Σύρο καθώς νίκησε 3-0 (25-23, 25-22, 25-20) τον Φοίνικα και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Κορυφαίος ήταν ο Μπόμπι Γιορντάνοφ για τους Πειραιώτες, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, που αντικατέστησε τον τραυματία Γιούρισιτς.
Οι «ερυθρόλευκοι» «χτύπησαν» στους τελευταίους πόντους των δύο πρώτων σετ, ενώ πιο εύκολα κατέκτησαν το τρίτο.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός επέτρεψε στους Συριανούς να πάνε με προβάδισμα στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, αφού παραχώρησε τέσσερις πόντους από λάθη για το 8-6. Με τον Ποτότνσικ να σερβίρει και τον Παπαδόπουλο να παίρνει πόντους με μπλοκ και επίθεση, ο Θρύλος έκανε σερί 4-0 και πέρασε μπροστά με 10-8. Ο Φοίνικας γρήγορα ισοφάρισε και οι ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν πόντο πόντο, μέχρι να ξαναπάει στην τελική γραμμή ο Σλοβένος ακραίος. Από 17-17 το σκορ πήγε στο 21-17, με τους Συριανούς να παθαίνουν μπλακάουτ. Ο Ολυμπιακός έφτασε πρώτος στο σετ μπολ (21-24) και παρότι έχασε τρεις ευκαιρίες να κάνει το 1-0, δίνοντας στον Φοίνικα την ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής, το κατέκτησε με τον αλάνθαστο Γιορντάνοφ 25-23.

Με σερβίς τακτικής του Λάππα πάνω στον Ποτότσνικ, ο Φοίνικας δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη παιχνιδιού του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Το 2-2 έγινε 7-2 και 8-3. Η είσοδος του Σωτηρίου στη θέση του Σλοβένου ( μάζεψε την υποδοχή ενώ η παράλληλη άνοδος του μπλοκ σε συνδυασμό με τα καλά σερβίς του Φιλίποφ επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να κάνουν σερί 4-0 (από 9-4, 9-8) και τελικά να ισοφαρίσουν σε 10-10. Και οι δύο ομάδες πήραν και έχασαν μικρές διαφορές 2,3 πόντων, ωστόσο ήταν και πάλι ο Ολυμπιακός αυτός που ανέβασε στροφές στους τελευταίους πόντους, από το 22-22. Η αρχή έγινε με φοβερή επίθεση του Γιορντάνοφ στα τρία μέτρα, ενώ ο Κοκκινάκης. που μπήκε αντί του Βούλγαρου για σερβίς, πήρε άσο με τη βοήθεια του φιλέ, ενώ ο τελευταίος πόντος για το 25-22 ήταν από μπλοκ του Σμαραγδή στον Ντορνέλας.

Πολύ δυνατά ξεκίνησαν οι «ερυθρόλευκοι» στο τρίτο σετ, με τον Σωτηρίου να παραμένει στο βασικό σχήμα αντί του Ποτότσνικ. Προηγήθηκαν 8-4 και παρότι οι Συριανοί εκμηδένισαν τη διαφορά΄(10-10), κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην πίεση από την τελική γραμμή του Τακουρίδη. Ο Ολυμπιακός ξαναέχτισε διαφορά τεσσάρων πόντων, την οποία διατήρησε, ενώ τελείωσε το ματς με ακόμα μία εύστοχη επίθεση του Γιορντάνοφ για το 25-20.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons