OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αύξηση 43% στην παραγωγή φάσεων για τον Ολυμπιακό...

Στη φωτογραφία ο Μανιάτης δείχνει τον Βλαχοδήμο για την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού με τον Αρη...

Ο Ολυμπιακός στα τρία ματς του Μίτσελ έχει 42,8% περισσότερες τελικές ανά παιχνίδι σε σχέση με την περίοδο Ζαρντίμ, ωστόσο η αστοχία των ποδοσφαιριστών είναι η αιτία των μόλις 5 γκολ. Δείτε αναλυτικά τις τελικές σε κάθε αγώνα και την αναλογία με τα τέρματα.

Εντυπωσιακή αύξηση στις τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι του έχει ο Ολυμπιακός στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει με τον Μίτσελ στον πάγκο σε σχέση με την περίοδο Ζαρντίμ.

Οι "ερυθρόλευκοι" είναι αρκετά πιο παραγωγικοί στους αγώνες τους με τον Ισπανό, μετρώντας μέσο όρο 21 τελικές σε κάθε ματς. Ο αντίστοιχος αριθμός στις 17 πρώτες αγωνιστικές με τον Πορτογάλο ήταν 14,7. Κατά σύμπτωση, ακριβώς ο ίδιος αριθμός στο μ.ο. τελικών (14,7), παρουσιάστηκε και στους τρεις αγώνες στους οποίους ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με υπηρεσιακό προπονητή, τον Αντώνη Νικοπολίδη.


Το δείγμα βέβαια των 3 αγώνων του Μίτσελ σε σχέση με τα 17 παιχνίδια του Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι σαφώς πιο μικρό, ωστόσο δείχνει μια εικόνα των διαθέσεων του Ισπανού τεχνικού να έχει πιο επιθετική φιλοσοφία η ομάδα.

Αλλωστε το σφιχτό σύνολο που παρουσίασε ο Πορτογάλος που είχε ως μόνη προτεραιότητα τους τρεις βαθμούς, ήταν και η αιτία απομάκρυνσής του.

Βλαχοδήμος η αιτία

Η επιθετική φιλοσοφία βέβαια δεν φτάνει από μόνης της για να γίνει πιο παραγωγική μια ομάδα. Χρειάζονται και τα κατάλληλα υλικά τα οποία χρησιμοποιεί ο Μίτσελ, εκθέτοντας ουσιαστικά τον Ζαρντίμ.

Αναφερόμαστε στον καλύτερο νέο του περσινού πρωταθλήματος, τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο ο οποίος- παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παρουσίαζε λειψανδρία στους ακραίους- χρησιμοποιήθηκε συνολικά σε 89 λεπτά από τον Πορτογάλο (3 συμμ.) στα 17 παιχνίδια! Ενώ δεν έπαιξε καθόλου στη μεταβατική περίοδο Νικοπολίδη.

Αντίθετα ο Μίτσελ πήρε αμέσως στην αποστολή τον νεαρό, τον έβαλε ως αλλαγή στο 59' στην Τρίπολη, ενώ του έδωσε φανέλα βασικού με Ξάνθη (έπαιξε 78') και Αρη (88').

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος με την είσοδό του στο ματς με τον Αστέρα έδωσε πνοή στη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού δημιουργώντας φάσεις για τους συμπαίκτες του*, ενώ στα δύο επόμενα παιχνίδια είχε επιπλέον και ο ίδιος πολλές τελικές (10).


Πιο άστοχος επί Μίτσελ

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος, καθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι πιο παραγωγικός επί Μίτσελ, αλλά έχει πετύχει μόλις 5 τέρματα. Η στατιστική θέλει την ομάδα να πετυχαίνει 1 γκολ ανά 12,6 τελικές, την ώρα που με τον Ζαρντίμ σημείωνε 1 ανά 6,4.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός πέτυχε από 4 γκολ με Λεβαδειακό, Πανθρακικό, ΑΕΚ, έχοντας αντίστοιχα 13, 14 και 11 τελικές, Ενώ με τον Αρη μόλις 2 με 25 προσπάθειες.

Από την άλλη βέβαια, όταν κάνεις τελικές θα έρθουν κάποια στιγμή και τα γκολ, ενώ μιας και αναφερθήκαμε στον Βλαχοδήμο είναι φανερό ότι έχει άγχος στην τελική προσπάθεια. Ίσως να "λυθεί" όταν έρθει το πρώτο τέρμα, ώστε να μπορεί να προσφέρει και σε αυτή την στατιστική.
  • Λεονάρντο Ζαρντίμ
ΑντίπαλοςΤελικέςΓκολ
Βέροια122
Λεβαδειακός  134
ΠΑΣ152
Πανθρακικός154
Ατρόμητος81
Αστέρας111
Ξάνθη154
Αρης112
ΟΦΗ172
ΑΕΚ134
Κέρκυρα162
ΠΑΟΚ111
Πλατανιάς272
Παναθηναϊκός  102
Πανιώνιος182
Βέροια233
Λεβαδειακός151

250 τελικές / 39 γκολ
14,7 τελικές ανά παιχνίδι
1 γκολ ανά 6,4 τελικές

  • Αντώνης Νικοπολίδης
ΠΑΣ20   2
Πανθρακικός       111
Ατρόμητος132

44 τελικές / 5 γκολ
14,7 τελικές ανά παιχνίδι
1 γκολ ανά 8,8 τελικές

  • Μίτσελ
Αστέρας             19    1
Ξάνθη192
Αρης252

63 τελικές / 5 γκολ
21 τελικες ανά ματς
1 γκολ ανά 12,6 τελικές

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons