OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΟΔ - Ολυμπιακός 81-91...

Ο Ολυμπιακός, έχοντας μείνει... στη Ρωσία επικράτησε δύσκολα του ΚΑΟΔ στη Δράμα με 91-81 Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών ο Βασίλης Σπανούλης, πολύ καλή εμφάνιση ο Γκιόργκι Σερμαντίνι.

 Ο ΚΑΟΔ πραγματοποίησε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ζόρισε τους πρωταθλητές, οι οποίοι κατάφεραν πάντως στο τέταρτο δεκάλεπτο να επιβάλουν το παιχνίδι τους και να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Από τον Ολυμπιακό, ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης είχε 16 πόντους, ενώ ο Γκιόργκι Σερμαντίνι 11. Οι Έισι Λο, Πέρο Άντιτς, ο οποίος σταδιακά ανεβάζει την απόδοση του στα τελευταία παιχνίδια είχαν από 10 πόντους.

Για τον ΚΑΟΔ που προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και να μείνει κοντά στο σκορ ο Μπάβτσιτς είχε 20 πόντους, με τον Πάλμερ όμως να είναι εξαιρετικός, καθώς πέτυχε 29 σε 35 λεπτά χρόνου συμμετοχής.

Ο αγώνας:

Ο Τζος Πάουελ έκανε το 0-4 για τον Ολυμπιακό στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Κακαρούδη να μειώνει σε 2-4, ενώ ο Πάλμερ με 1/2 βολές κάνει το 3-4. Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε το 5-6 για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τον Πάλμερ να πετυχαίνει το 7-6 στο τέταρτο λεπτό του αγώνα.

Ο Στράτος Περπέρογλου σημείωσε το 7-8 και ο Μπάβτσιτς ανέβασε στο έκτο λεπτό του ματς την διαφορά στους τέσσερις πόντους για τους γηπεδούχους (14-10). Ο Ολυμπιακός, πάντως αντέδρασε άμεσα και πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Ο Πέρο Άντιτς έκανε το 17-18, με τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος είχε περάσει στο παρκέ να πετυχαίνει το 19-23. Ο αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή σημείωσε το 19-26, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.

Στην δεύτερη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και ο Κώστας Παπανικολάου με κάρφωμα έδωσε αέρα 12 πόντων στον Ολυμπιακό (22-34). Ο Περπέρογλου με τρίποντο έκανε το 39-26, ενώ ο Πάλμερ μείωσε σε 28-39. Ο Μισέλ με κάρφωμα έριξε την διαφορά στους δέκα πόντους (30-40), πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο.

Ο ΚΑΟΔ, όμως με συγκέντρωση κατάφερε σταδιακά να μαζέψει την διαφορά. Ο Πάλμερ έκανε το 35-42 και ο Ιωάννου έφερε τους Δραμινούς στο -5 (39-44). Ο Μπάβτσιτς σημείωσε το 41-44, με τον Τζος Πάουελ να μειώνει σε 41-46. Ο Σπανούλης με δύο εύστοχες βολές ανέβασε την διαφορά στους επτά πόντους για τον Ολυμπιακό (41-48) για να διαμορφώσει το σκορ του ημιχρόνου ο Τζος Πάουελ με κάρφωμα (42-50).

Πάλεψε ο ΚΑΟΔ

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το προβάδισμα στο σκορ με τον Ιωάννου να μειώνει για τους γηπεδούχους σε 48-52. Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε το 48-56 και ο Ιωάννου και πάλι έριξε την διαφορά στους έξι πόντους (50-56).

Ο Μπάβτσιτς με εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε το 53-56 και ο Κακαρούδης θα φέρει τον ΚΑΟΔ σε απόσταση αναπνοής (55-56) στο 25'. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 10-2 ξέφυγε με 57-66 για να πετύχει ο Έισι Λο το 60-68, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός με τον Κώστα Σλούκα κατάφερε να αποσπαστεί με 12 πόντους (72-60), με τον Νόουλς να ρίχνει την διαφορά στους δέκα πόντους (62-72). Ο Σερμαντίνι, ο οποίος έκανε πολύ καλό παιχνίδι σημείωσε το 62-74 για να πετύχει το 62-76 μερικά δευτερόλεπτα αργότερα (34'). Ο Μπάβτσιτς που δημιούργησε προβλήματα στον Ολυμπιακός μείωσε σε 63-76 με 1/2 βολές, ενώ ο Σλούκας έκανε το 66-78.

Ο Μπάβτιστς με τρίποντο στο 35' έφερε τον ΚΑΟΔ στο -7 (71-78) για να κάνει ο Γκιόργκι Σερμαντίνι το 71-81 με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή. Ο Μπάβτσιτς έκανε το 73-83 και ο Νόουλς μείωσε σε 75-83. Ο Πάλμερ μείωσε σε 79-87 για να φτάσει τελικά ο Ολυμπιακός στο θετικό αποτέλεσμα με 91-81, ύστερα από καλάθι του Σπανούλη, σημειώνοντας την 16η νίκη του στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 42-50, 60-68, 81-91.

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης, Νόουλς 7(1), Καλαϊτζής 1, Ακεψεμαϊδης, Μισέλ 4, Μπάβτσιτς 20(3), Κακαρούδης 10, Ζάρας 3(1), Ιωάννου 7(1), Πάλμερ 29(1), Ρόου.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 7, Λο 10, Άντιτς 10(2), Σπανούλης 16, Περπέρογλου 8(1), Σερμαντίνι 11, Σλούκας 8, Πάουελ 8, Γκετσεβίτσιους 3(1), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 6, Κατσίβελης.

 Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη νίκη της ομάδας του επί του ΚΑΟΔ στη Δράμα, ενώ εξέφρασε τα παράπονα του για τη συμπεριφορά ορισμένων οπαδών των Δραμινών.

 "Δεν πιστεύαμε ότι το ματς θα ήταν εύκολο γιατί η Δράμα και καλή ομάδα αλλά και η αλλαγή προπονητή πάντα βοηθά μια ομάδα", δήλωσε ο Μπαρτζώκας και πρόσθεσε:

"Ο κύριος Μάρκοβιτς δουλεύει πολύ καλά. Η Δράμα είναι μια ομάδα πλέι οφ. Εμείς είχαμε μια μέρα να προετοιμάσουμε το παιχνίδι. Παίξαμε τόσο όσο για να κερδίσουμε. Ήμασταν αργοί στην άμυνα και στις περιστροφές, αλλά στο τέλος κερδίσαμε. 

Ελπίζουμε ο κόσμος να χάρηκε το παιχνίδι και να εκτονώθηκε κι από το θέαμα που είδε κι από τις βρισιές που έριξε. Καταλαβαίνω ότι είμαστε επαγγελματίες και είμαστε αναγκασμένοι να ακούμε κι αυτά τα πράγματα, αλλά κάποιες φορές τα όρια ξεπερνιούνται".

Ο Πέρο Αντιτς είπε από την πλευρά του: "Να συγχαρώ την ομάδα μου για τη νίκη αλλά και τον ΚΑΟΔ για το εξαιρετικό του παιχνίδι. Εμείς ήμασταν λίγο κουρασμένοι από τα ταξίδια και ίσως λίγο να χαλαρώσαμε, αλλά στο τέλος κερδίσαμε και είμαστε χαρούμενοι που το καταφέραμε".

Μάρκοβιτς: "Εξαιρετικό ρόστερ ο Ολυμπιακός"

Από την πλευρά του, ο προπονητής του ΚΑΟΔ, Νέναντ Μάρκοβιτς είπε: "Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δύσκολη ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ. Θεωρούσαμε πριν από το παιχνίδι ότι ο τελικός του κυπέλλου, το δύσκολο ταξίδι στη Ρωσία θα είχε φέρει κούραση στον Ολυμπιακό αλλά αυτό δε φάνηκε, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο που η άμυνά τους μας πίεσε πολύ. Επιπρόσθετα στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλή άμυνα, βιαζόμασταν και δώσαμε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να σκοράρει 50 πόντους. 

Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, βελτιώσαμε την άμυνα, γυρίσαμε περισσότερο την μπάλα, φτάσαμε κάποιες φορές κοντά αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε υπομονή και εμπειρία. Γενικότερα είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα. Προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, να αλλάξουμε τη ψυχολογία, αλλά αυτό θέλει χρόνο και δεν είναι εύκολο να γίνουν σε δέκα μέρες. Τα παιδιά όμως δουλεύουν σκληρά και είμαι πολύ ευχαριστημένος απ’ αυτό".

Ο Κέβιν Πάλμερ δήλωσε: "Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικά, αλλά νομίζω ότι κι εμείς βελτιωθήκαμε σήμερα. Έχουμε ακόμα πράγματα να διορθώσουμε για να βελτιωθούμε ως ομάδα και να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Ίκαρο. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν σήμερα, μου έδωσαν την μπάλα εκεί που μπορούσα να σκοράρω και τους φιλάθλους μας για την υποστήριξη. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό και στα επόμενα παιχνίδια".

http://www.sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons