OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Εποχή Μίτσελ στον Ολυμπιακό...

Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός «σύστησε» τον Ισπανό, νέο τεχνικό της ομάδας μας στα Μ.Μ.Ε. ο οποίος τόνισε ότι στοχεύει σε γκολ, νίκες και θέαμα!

Γύρω στις 14:00, το μεσημέρι της Δευτέρας η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός προχώρησε στην παρουσίαση του Μίτσελ, του Ισπανού, νέου τεχνικού της ομάδας. Η παρουσίαση έλαβε χώρα στα γραφεία της Π.Α.Ε. στην Πλατεία Αλεξάνδρας και τον νέο προπονητή «σύστησε» στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ομάδας, ο οποίος τόνισε: «Θέλω να καλωσορίσω τον Μίτσελ στην οικογένεια του Ολυμπιακού για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Είναι ένας ποδοσφαιρικός μύθος. Ήταν αρχηγός της Ρεάλ για πολλά χρόνια και το μεγαλείο της καριέρας του τον βοηθάει να καταλάβει το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Γι' αυτό κάναμε την υπέρβαση.

Το δεύτερο είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο: η επίθεση και το θέαμα. Θα πρέπει να καταλάβουμε στην Ελλάδα κάποια πράγματα. Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η προσωπικότητα που έχει θα τον κάνει να μας βοηθήσει πολύ. Ο ερχομός του Μίτσελ είναι η αφορμή να αλλάξουν πολλά για την αδιαφορία και την χαλαρότητα κάποιων παικτών. Κανείς δεν θέλει να βλέπει παίκτες να σέρνονται.
Ο Μίτσελ έχει δουλέψει σε Ακαδημίες και έχει αναδείξει παίκτες όπως ο Μάτα της Τσέλσι, ο Σολδάδο της Βαλένθια και ο Γκρανέρο της ΚΠΡ. Αυτό ταιριάζει στην φιλοσοφία μας. Ο Μίτσελ έχει πολύ καλή καριέρα στην Primera Division, που θεωρώ το καλύτερο πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια, δεχόμενος τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σημείωσε:

«Καταλαβαίνετε πως είναι δύσκολο για έναν προπονητή να αναλάβει την ομάδα στην μέση της σεζόν. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά είμαστε Ολυμπιακός. Το πρόγραμμα να το κοιτάξουν οι αντίπαλοι. Όλοι θα τον στηρίξουμε. Ο προπονητής και οι συνεργάτες του τους οποίους καλωσορίζω. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες και θέαμα. Θα είναι το νέο αφεντικό της ομάδας. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Θα είμαι εκεί να τον στηρίζω».

«Ανταγωνιστικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Με τον «αέρα» ενός αθλητή με σπουδαία καριέρα, σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μίτσελ έκανε μία αρχική τοποθέτηση, εξηγώντας:

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου δίνει την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτό τον υπέροχο σύλλογο. Έχω λάβει τη δέσμευση να κάνω τον Ολυμπιακό λίγο πιο διεθνή, όπως αρμόζει σε έναν σύλλογο με τόσες επιτυχίες. Θέλω να κάνω τον Ολυμπιακό λίγο καλύτερο από ό,τι είναι. Είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζω με πάθος. Αν είχα μία υποψία για το μέγεθος του Ολυμπιακού, από το λίγο που βρίσκομαι εδώ διαπίστωσα πως πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο.

Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πως έχω έρθει για λίγο. Δουλεύω με πάθος και με την καρδιά μου. Δεν έχουμε έρθει εδώ πέρα παρά μόνο για να πετύχουμε. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιες απαιτήσεις και αυτό που με ενδιαφέρει, όπως και τον πρόεδρο, είναι να γίνουμε καλύτεροι. Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι είναι οι λόγοι που με έκαναν να αποφασίσω να έρθω εδώ, όπως μου είπε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτό με γεμίζει με πάθος.

Θα ήταν άδικο να μιλήσουμε γι’ αυτό το ματς (σ.σ. κόντρα στον Ατρόμητο), γιατί δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα και δεν είναι σωστό να συγκριθούμε με το χθεσινό ματς. Υπάρχουν πράγματα που θέλω να βελτιώσω. Θέλω να κάνω τον Ολυμπιακό ανταγωνιστικό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Ας μη μείνουμε στο χθεσινό ματς, έχω δει περισσότερα από 14 ματς και πιστεύω πως έχουμε ένα καλό υλικό για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Εν συνεχεία δέχθηκε και εκείνος ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου και απαντώντας επεσήμανε:

«Ήδη μας βλέπετε στον τελικό. Έχετε μεγάλες ελπίδες για μας (γέλια). Μένουν λίγες μέρες για το ματς με τη Λεβάντε για το Europa League, αλλά προέχει το ματς πρωταθλήματος. Θα πάμε να αντιμετωπίσουμε τη Λεβάντε όχι με το σκεπτικό πως παίζουμε με έναν αντίπαλο καλύτερο από μας, αλλά για να παίξουμε το παιχνίδι. Αν καταφέρουμε να περάσουμε, θα δούμε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό είναι το σκεπτικό που θέλουμε να αποκτήσουμε. Ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιονδήποτε. Να κοιτάζουμε το πώς θα υπερασπιζόμαστε εμείς από την φανέλα του Ολυμπιακού.

Η πρώτη μου επαφή ήταν με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήταν πριν από περίπου ένα χρόνο. Τότε είχα μία επιλογή την Σεβίλλη και άλλη μία τον Ολυμπιακό. Τότε πήγα στην Σεβίλλη. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το ότι είμαι στον Ολυμπιακό.

Θα ήταν άδικο να συγκρίνουμε τις καταστάσεις του τότε με τις σημερινές συνθήκες. Αυτό που θέλω είναι οι καλές στιγμές του Ολυμπιακού να είναι κάτι συνηθισμένο. Η φιλοσοφία μου δεν είναι διαφορετική από αυτή που είχα από την εποχή μου ήμουν ποδοσφαιριστής. Να παίζω καλό ποδόσφαιρο, να είμαι ανταγωνιστικός και να κερδίζω.

Μου αρέσει το επιθετικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει πολύ το πώς κέρδισαν οι Έλληνες το Ευρωπαϊκό. Είχαν πολύ καλό τερματοφύλακα (σ.σ. τον Αντώνη Νικοπολίδη). Όσον αφορά σε συστήματα το σημαντικό είναι πως ο Ολυμπιακός έχει νέους παίκτες. Το ποδόσφαιρο που θα παίζουμε θέλουμε να είναι επιθετικό. Να δώσουμε ευκαιρίες σε παιδιά από τις ακαδημίες. Και θα ψάξουμε να βρούμε παίκτες που θα είναι πολλά υποσχόμενοι και που θα μπορούν να προσφέρουν σε αυτόν τον σύλλογο. Πάντα έχουμε πολλές πιθανότητες να νικάμε αλλά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Είναι δύο διαφορετικά στάδια. Το πρώτο είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα όσο πιο σύντομα γίνεται. Θέλουμε να κερδίσουμε φυσικά το Κύπελλο. Το δεύτερο να κερδίσουμε και σε χρόνο και σε εμπειρία για να φτιάξουμε μία ακόμα πιο καλή ομάδα τον Ιούνιο. Και είναι μία τεράστια πρόκληση για μένα να γίνω πιο καλός από τον Βαλβέρδε γιατί μέχρι τώρα είμαι πιο καλός μόνο στο ύψος. Εύχομαι να σας αφήσω την ίδια καλή εικόνα όταν θα φύγω με τον κ. Βαλβέρδε. Δεν είναι η πρώτη φορά που εργάζομαι εκτός Ισπανίας. Έχω δουλέψει εκτός Ισπανίας στα Mέσα επικοινωνίας κι έχω εμπειρία»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons